De Houttwist, een toffe interieur winkel in mijn eigen dorp! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
500
post-template-default,single,single-post,postid-500,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De Houttwist, een toffe interieur winkel in mijn eigen dorp!

De Houttwist, een toffe interieur winkel in mijn eigen dorp!

De Houttwist, een toffe interieur winkel in mijn eigen dorp!

In het dorpje Kollum (Friesland) waar ik woon hebben wij een hele toffe interieurwinkel.
Er gaat toch niks boven mooie winkels in je eigen dorp! De houttwist is hier zeker weten één van, lezen jullie mee!

 

Ze zitten in een mooi oud pand midden in het centrum van kollum, en barst van moois voor in huis en buitenshuis. Voor leuke cadeau artikelen en hebbedingen kun je ook zeker bij hun terecht. Kaarten en posters, kaarsen, plaids en tassen, te toffe spulletjes zoals dit vind je bij hun in de winkel.
Ze zijn gespecialiseerd in het maken van mooie zelfgemaakte items van steigerhout.
Ben je opzoek naar een stoere tafel, of juist een mooi bankje voor in je badkamer, of voor buiten alles is mogelijk en wordt op maat voor je gemaakt hoe gaaf is dat!

Ik werd erg nieuwsgierig hoe ze op hun idee gekomen zijn om een winkel te gaan beginnen en vroeg ze hoe ze van hun passie hun werk gemaakt hebben.
De enthousiaste eigenaren “Tjeerd-Jan en Marieke” vertellen hun verhaal aan ons.

In 2012 kregen we het idee om een steigerhouten kast voor in onze woonkamer te maken.
We hadden samen een ontwerp gemaakt en gingen op zoek naar oude steigerplanken, heel toevallig vonden we deze een paar straten verderop.
Op onze oprit hebben we de planken geschuurd, gezaagd en in huis gemonteerd. Toen de kast eenmaal stond, bleek hij veel te groot voor onze woonkamer. We hebben de kast op de foto gezet (eerst even leuk gestyled in onze woonkamer) en vervolgens op marktplaats gezet.
De kast was binnen 2 dagen al verkocht, we waren vergeten de kast van marktplaats te verwijderen, en verrassend kregen we alleen maar meer aanvragen hierover in onze mailbox.

Wij hebben daarna ook veel meubels gemaakt voor familie en vrienden.
Al snel hebben we ons daarna ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Wat dus als een hobby begon groeide al gauw uit naar een kleine meubelmakerij.
Wij hadden super veel ideeën, we vulden elkaar goed aan. Het schuren, zagen en monteren ging ons best goed af. We maakten allerlei meubels voor in huis, maar ook voor buitenshuis.

Inmiddels zijn we al met 11 personen aan het werk bij ‘De Houttwist’. In het dorp Kollum en in Dokkum hebben wij een winkel.
Ook zijn we een leuke samenwerking met ‘Wil’ aangegaan, dit is een dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten. Hun doen onder andere inpakwerk en lichte werkzaamheden voor ons in onze winkel.

Ben je nieuwsgierig geworden naar hun winkel en alle producten die ze maken?
Of heb je een eigen ontwerp liggen van een meubelstuk van steigerhout leg het aan hun voor en misschien kunnen hun het product wel voor je maken?

 

Neem een kijkje in hun webshop www.dehouttwist.nl of je kan ze gaan volgen op instagram @dehouttwist 
Als je in de buurt van Friesland bent. kom gezellig even langs in hun winkel!

Ben je op zoek naar verschillende tafels en/ of bankjes voor in je huis,
Om nog een leuke tip te delen, en een leuke online interieurwinkel neem ook eens een kijkje op eetkamerbanken overzicht hun hebben ook een ruim aanbod aan meubelen!

1Reactie
 • Dezutter Martine
  Geplaatst op 16:53h, 22 januari Beantwoorden

  Beste
  Ik heb een krijtbord besteld bij jullie, ik heb die op 15 januari betaald. Ordernummer 201900204, betaald op rekening NL 67ABNA0599373121. Wil Je aub bevestigen of het op jullie rekening staat.
  Dank u
  Dezutter Martine

Geef een reactie