Een kijkje in een klassiek en landelijk huis, - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3459
post-template-default,single,single-post,postid-3459,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een kijkje in een klassiek en landelijk huis,

Een kijkje in een klassiek en landelijk huis,

Wow, ik mag een blog schrijven voor Jellina! Zo mega spannend en superleuk tegelijk!

Ik ben Sarah en woon met mijn man Willem in een twee-onder-1-kap woning uit de jaren ‘80 in Heerenveen. Die huizen worden vanzelf net zo populair als nu die uit de jaren ‘30 zijn toch? 😉  Onze kinderen studeren en wonen op kamers. Ik ben echt heel trots op ze!

Ik hou van praktisch,

Door de voordeur kom je binnen in de hal met toilet. De hal is naar mijn zin ingericht. Het is wel een moeilijke plek om mooie foto’s van te maken vind ik. In het toilet zitten gele tegeltjes, die ik wel zou willen verven. Maar tot nu toe durf ik dat nog niet zo goed, want het moet ook goed schoon te maken zijn he. Ik hou er wel van dat mijn huis praktisch is.

Ik heb nog veel woon- en inrichtingswensen,

De trap op naar boven kom je op de slaapverdieping. De kamers van de meiden zijn veranderd in wasruimte en opbergruimte. Er is een kleine badkamer met een douche en een wastafel. Om de handdoeken op te bergen gebruik ik een oude sloophouten ladekast die precies onder de schuine wand past. Dan onze slaapkamer. Kort geleden hebben we ons bed van 1.40 breed (lekker knus met zijn tweeën) vervangen voor een metalen bed van 1.80 breed. Wij moeten elkaar nu zoeken 🙂 :).

Op zolder hebben we een logeerruimte gecreëerd. Ik moet wel zeggen, op deze beide verdiepingen heb ik nog heel veel woon- en inrichtingswensen. Dus ik heb nog veel mogelijkheden om mij uit te leven!

 

Eigen spa-momententjes, echt genieten

Onze garage is omgebouwd tot badkamer en kantoorruimte door de vorige bewoners. Hier hebben wij een bad waar ik van mijn eigen spa-momentjes kan genieten. De wasmachine en droger staan er ook. Deze voormalige kantoorruimte kunnen wij later inrichten als slaapkamer. Op die manier hopen wij heel oud te mogen en kunnen worden in dit huis. 

Dan hebben we voor huis een heel klein postzegeltuintje. Daar groeit gras en een rozenperkje. Achter huis is de tuin ongeveer 12 meter diep en ook daar hebben we gras en twee terrassen. Rondom is de tuin afgeschermd door een coniferenhaag, lekker groen dus. In de lente groeien overal in het gras bolletjes. Narcissen, sneeuwklokjes en krokussen. Daar moet mijn man dan netjes omheen maaien! 

Onze keuken is tijdloos,

Dan blijft nog over de woonkamer met open keuken. Die is soort van L-vormig. De keuken zit in het korte stukje, dus wel uit zicht als je op de bank zit. De keuken is vrij tijdloos en toch kriebelt het ook daar wel om het te veranderen hoor. Verven, of nieuwe houten deuren erop. Een ander blad. Nou ja, er moet wat te wensen blijven he!

Gezelligheid in de keuken,

In het eetgedeelte staat een grote eikenhouten tafel. Die heeft al een aantal metamorfoses ondergaan. Momenteel is hij ruw afgeborsteld met de staalborstel en gebleekt. Daaraan staat mijn antieke Zweedse keukenbank. En twee comfortabele leren stoelen met leuningen en op wieltjes. Deze hebben we uitgezocht, omdat we ze er dan zo bij kunnen trekken in de zithoek als we bezoek hebben.

Zo blij met mijn schommelstoeltje,

Daardoor is er minder zitgelegenheid nodig in de zithoek en kan deze veel ruimtelijker blijven. Hier staat een grote, lange bank die door middel van plaids en kussens steeds een ander uiterlijk krijgt. De oude grenenhouten kast heb ik geverfd, waardoor ik hem weer heel mooi vind. Het schommelstoeltje stond al heel lang op mijn wensenlijstje en  kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn man. Hoe lief!

  

Wij houden van een landelijke stijl,

In de woonkamer zie je mijn stijl, hier is ons huis zoals ik het mooi vind. De basis is een landelijke stijl. Dat is heel breed. Het is begonnen met bloemige gezelligheid. Bloemetjesbekleding op de bank en bloemetjeskussens :), alles bloemig zeg maar. Tot het me op een gegeven moment allemaal veel te druk werd en ik begon te kiezen voor meer rust in het interieur. Het stond ook altijd heel vol. Er zijn autoladingen vol naar de kringloopwinkel en de stort gegaan. Wat kun je veel spullen om je heen verzamelen zeg! De muren kregen andere kleuren. De lange wand werd een taupetint. En de rest een echte grijstint. De bloemetjes verdwenen bijna helemaal uit het interieur. Ik gebruik nu voornamelijk zwart, bruin, grijs, wit en houttinten. Behoorlijk monochroom en dat geeft rust. 

Ik hou van groen in huis,

In mijn interieur zie je industriële en klassieke invloeden. En wat vintage. Zo heb ik een magazijnstelling die ik lekker kan decoreren. En zijn mijn kroonluchters blijvertjes in huis (tot nu toe). Het mooiste vintage item is een hele bijzondere, namelijk een clivia die ik geërfd heb van mijn overgrootmoeder. Er komen regelmatig oranje bloemen in. Ik hou wel van groen in huis trouwens, had vroeger al een jungle voordat die modern was (hoe oud ben je he, als je zo praat;)). Nu ben ik wel weer op zoek naar meer planten. 

Ik verander mijn interieur door verschillende accessoires, 

Ook verandert mijn interieur regelmatig door bijvoorbeeld andere kussens te gebruiken. In de winter gebruik ik mijn schapenvachtkussens en voor de lente ga ik naar wat meer beigetinten dit jaar. Zo pas ik mijn huis aan aan de seizoenen en ook aan mijn eigen smaak. De basis kan ik niet steeds veranderen natuurlijk. Maar door te variëren met planten, kussens, plaids, kaarsen, vazen en potten, posters en dergelijke ziet het er toch steeds anders uit. En soms staat de bank ook ineens tegen een andere muur. Of de eettafel andersom. En komt er een soort miniverhuizing. 

Mijn inspiratie haal ik uit woonwinkels, fairs, tijdschriften, instagram waar ik mijn eigen account heb en ook gewoon op straat. Ik vind heel veel dingen leuk en mooi. Maar of ik het aanschaf hangt af van mijn gevoel. Dat moet er goed bij zijn. Ik koop niet iets omdat het de trend is, maar omdat het past bij mij. Daarom leer ik steeds beter om niet te snel iets te kopen. Dat blijkt vaak achteraf niet lang in mijn interieur te blijven. Soms is dat niet erg, maar het kan ook wel eens een dure miskoop zijn he. En dat is dan wel jammer. Dus ik denk dat het belangrijk is wat je gevoel is bij je inrichting. En als je eenmaal weet welke stijl voor jou de basis is, hou dat dan ook altijd in de gaten bij je aankopen. Waarbij ik wel moet zeggen dat ik het juist heel eigen en persoonlijk vind om stijlen te mixen. Zo vind ik mijn retro schommelstoeltje heel leuk in mijn in principe landelijke interieur. Dus als jij een strak industrieel interieur hebt en je bent helemaal weg van een blingbling kroonluchter, dan denk ik doen! En is je interieur monochroom, maar wil je voor de komende zomer kleur toevoegen, dan denk ik aan kussens en plaids en dergelijke en zeg weer, doen! Op die manier kom je THUIS.

Jellina, ik vond het heel leuk om een blog voor je site te schrijven.
Hartstikke bedankt!

Liefs, Sarah

 

Instagram @sarahxxathome 

11 Reactie's
 • Patricia Henskens
  Geplaatst op 19:43h, 23 februari Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen Sarah… je hebt een sfeervol huis, jij bent een lief mens en ik volg je graag ..

  Lieve groetjes Patricia X

  • Sarah Post
   Geplaatst op 20:29h, 23 februari Beantwoorden

   Superlief van jou! Dank je wel lieve leuke Patricia!

 • Marian matthijs
  Geplaatst op 19:41h, 23 februari Beantwoorden

  Lieve Sarah,

  Ik heb genoten van je rapportage. Je stijl spreekt me aan. Geniet elke dag volop van je foto”s op instagram. Lieve groeten Marian Matthijs oftewel Germaine_mary🥰🥰

  • Sarah Post
   Geplaatst op 20:27h, 23 februari Beantwoorden

   Dat is zo lief van jou Marian! Dank je wel en wederzijds hoor! 😘🧡

 • Sarah Post
  Geplaatst op 08:19h, 23 februari Beantwoorden

  Wat lief Kim, dank je wel ! En ik volg jou ook graag leukerd! 😘

 • Kim van es
  Geplaatst op 07:44h, 23 februari Beantwoorden

  Super leuk Sarah ! Je heb een gezellig huis in je eigen stijl ! Ik volg je graag op insta
  Gr kim

 • Rikje van den Berg
  Geplaatst op 22:33h, 22 februari Beantwoorden

  Super leuk Sarah!! Lekker jezelf en bij jezelf blijven en zo je eigen sfeertje creëren !!!

  Liefs Rikje

  • Sarah Post
   Geplaatst op 08:20h, 23 februari Beantwoorden

   Dank je wel lieve Rikje, doe ik hoor! 😘

 • Life_like_yvonne
  Geplaatst op 22:28h, 22 februari Beantwoorden

  Leuk om te lezen Sarah! Je huis ziet er mooi uit en het is fijn je te volgen.

 • Karin Peters
  Geplaatst op 20:32h, 22 februari Beantwoorden

  Super leuk Sarah👍👍👍 lekker jezelf zijn net als je woonstijl. Ik volg je graag🤗 Ga zo door @gewoonkarin

  • Sarah Post
   Geplaatst op 08:22h, 23 februari Beantwoorden

   Wat een fijne reactie, dank je wel ! Ik vind het ook leuk om jou te volgen! 😘

Geef een reactie