Haal de lente in huis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3559
post-template-default,single,single-post,postid-3559,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Haal de lente in huis

Haal de lente in huis

Haal de lente in huis!

Haal de lente in huis!In mijn tweede blog voor Jellina zou ik het willen hebben over hoe ik nu al lentegevoel in mijn huis breng. Want het is nog lang geen lente. Maart kan nog heel winters en guur zijn. En soms april zelfs nog. Dat hoop ik niet hoor! Van mij mag de lente beginnen. We hebben zelfs al een paar prachtige dagen gehad. Zo mooi zonnig dat we zelfs al buiten konden zitten!

Haal de lente in huis!

De tuin

Als het dan van dat mooie weer is wil ik weer in de tuin aan de slag. Mijn tuin is helemaal niet bijzonder hoor. Gewoon een achtertuin met gras en terras en een groene coniferenhaag eromheen. De sneeuwklokjes en krokussen zijn bijna uitgebloeid, maar de narcissen komen nu uit. Her en der in het gras heb ik polletjes staan. De winterviolen hebben deze winter overleefd en er komen allemaal bloemetjes in. Ik heb witte. Voor lentegevoel in je tuin kun je bakken vullen met vroege voorjaarsplantjes en bolletjes. Zet ook wat op je tuintafel. Dan word je meteen vrolijk als je naar buiten kijkt. Op de foto hierboven zie je dat ik het tuinzitje helemaal aangekleed heb voor de eerste keer buiten zitten. Het duurde maar een uurtje, toen was de zon weer weg uit mijn noordelijk gelegen tuin. Maar wat een heerlijk gevoel geeft dat meteen zeg!

Voorjaarsschoonmaak

Tsja, echte grote voorjaarsschoonmaak houd ik niet. Maar toch kriebelt het wel om op te ruimen en te luchten. Dus de ramen gaan lekker open om de frisse lucht binnen te laten. De kledingkast wordt geïnspecteerd en de wat luchtigere kleding meer vooraan gelegd. Whoop whoop, kom maar op met die zon en hogere temperaturen!

De winterdecoratie gaat eruit

In huis is alles nog lekker warm en knus gedecoreerd. Maar ook al lijkt het nog niet op lente buiten, toch heb ik de behoefte om het in huis al wat lichter en luchtiger te maken. Dat betekent dat de schapenvachten opgeruimd zijn en ook de donkere plaids. Ze liggen in mijn handige oude keukenslaapbank te wachten op het nieuwe winterseizoen. Daar liggen ook de kussenhoezen die ik omgewisseld heb voor kleuren die mij nu een lentegevoel geven. Dat zijn voor mij beigetinten, groentinten en een vleugje roze en goud. Ook heb ik nieuwe prints in de lijsten van mijn fotowandje gedaan.

Een eenvoudige manier om een fris nieuw gevoel te creëren. En je kunt het net zo duur maken als je zelf wilt. Deze keer heb ik een mooie pagina uit de vt wonen gebruikt en een paar free printables. Op de volgende foto’s zie je het verschil tussen winter en lente bij mijn bank en gallery wall.

Haal de lente in huis!

VOORJAAR

Groen in huis

Buiten is het nog niet heel groen op het moment. Als je goed kijkt zie je wel dat alles weer begint uit te lopen. Maar het is nog vroeg. En daarom hou ik ervan om wat groen in huis te halen. Ik heb wat mooie planten gekocht. Nu hoop ik dat ze het overleven bij mij, maar ik heb wel uitgezocht of ze goed in de schaduw konden staan en hoeveel water ze nodig hebben. En af en toe haal ik verse voorjaarsbloemen en bolletjes in huis. Daar word ik vrolijk van.

Haal de lente in huis

Meteen de zon in huis

De hocker die ik gebruikte als tafel vind ik in de lente wat zwaar overkomen. Hij staat nu tegen de muur met een beige plaid en linnen kussens als een fijn extra bankje. Kleine ronde tafeltjes zorgen voor een luchtigere en ruimere aanblik en zo kunnen we ons kopje koffie toch nog ergens kwijt. Het ronde jute kleed wat de hele winter onder de schommelstoel heeft gelegen heb ik aan de muur gehangen. Meteen de zon in huis! Kijk maar op de foto. En je ziet ook het verschil met de hocker als tafel en de ronde tafeltjes.

Haal de lente in huis

Haal de lente in huis

Eettafel in lentesferen

De eettafel is van eikenhout en heb ik al bijna 20 jaar. In het begin stond hij in de olie. Later heb ik hem donker gemaakt. Nu is hij weer lichter. Met ontvetter, staalborstel en bleekmiddel aan de gang geweest ziet hij er nu weer naar mijn zin uit. Op tafel heb ik de donkere decoratie vervangen voor een lichte loper met wat kaarsen en vazen. Zo vind ik ook hier het lentegevoel terug.Haal de lente in huis

Seizoensdecoratie

Over een paar weken is het Pasen. Ik hou er wel van om wat versieringen aan te brengen. Eitjes in een tak, een schaaltje op tafel met paasdeco (of chocolade-eitjes!). Zoals in de winter Kerst het wintergevoel versterkt, zo heb ik dat in de lente met Pasen. Dit jaar versier ik de magnoliatak die na Kerst in huis gekomen is met eitjes.

Haal de lente in huis

Voor nu is dit genoeg lentegevoel voor mij. Ik ben heel benieuwd hoe jullie lentesferen maken in jullie huis!

Liefs, Sarah

Instagram: @sarahxxathome

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blog al gelezen? Stoer….. Een bed op pallets!

P.s. Wil je niets missen?  .  .  .

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en ik hou je op de hoogte van de nieuwste blogs en ontwikkelingen.

4 Reactie's
 • Patricia Henskens
  Geplaatst op 12:40h, 13 maart Beantwoorden

  Hi Sarah,

  Dat Ziet er inderdaad goed uit allemaal! Mooi die lichte tinten in huis . En dat met een klein budget top!

  Liefs Patricia

  • Sarah Post
   Geplaatst op 07:27h, 14 maart Beantwoorden

   Dank je wel lieve Patricia! 🎀

 • Andrea de Groot
  Geplaatst op 20:41h, 12 maart Beantwoorden

  Wat een leuke veranderingen breng je aan! En met weinig budget! Top tips! X Andrea

  • Sarah Post
   Geplaatst op 20:59h, 12 maart Beantwoorden

   Superlief dank je wel Andrea🙌🎀

Geef een reactie