Interieurdesign met je koffer op 10 manieren! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4114
post-template-default,single,single-post,postid-4114,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Interieurdesign met je koffer op 10 manieren!

Interieurdesign met je koffer op 10 manieren!

Interieurdesign met je koffer op 10 manieren!

Na 10 jaar je koffer als reispartner gehad te hebben, ben je vaak wel aan een nieuwe toe. Maar wat moet je nou met die oude koffer doen? WelkeKoffer.nl geeft jou 10 tips hoe jij je koffer in je interieur kan toepassen. Ook krijg je de ‘how-to-do’s’ te weten!

Multikoffertafel

Verzin een eigen IKEA doe-het-zelf tafeltje met oude koffers. Stapel een aantal koffers op elkaar en zet er wat leuke spullen op zoals een fotolijstje, een aantal planten of oude dingen die je heel mooi vindt maar eigenlijk niet meer gebruikt.

Multikoffertafel

Lades

Een kastje in huis met koffers als lades erin kan ook een leuk decoratie-item zijn. Je zoekt een aantal koffers van dezelfde lengte. Je haalt de bovenkant ervan af. Het kastje wordt iets breder als de lengte van de koffers. En je plaats wat dunne plankjes waar je de koffers in en uit kan schuiven. Als jij van een retro/vintage kastje houdt, dan kun jij in ieder geval gaan knutselen! Overigens kan dit ook met moderne koffers.

Lades

Bankje

Een open plek in de kamer kun je opvullen met een ‘kofferbankje’. Maar hoe maak je die?
• Zorg voor stevige poten.
• In de binnenkant van de koffer maak je een frame van eikenhout (lengte x breedte x hoogte van de (binnenkant van de) koffer). De poten maak je vast aan het frame.
• Maak een houten bord ter grootte van het oppervlak van de koffer zodat deze over het frame past.
• Maak een – naar jouw keuze – dikke laag schuim vast aan het oppervlak en voilà.

Bankje

Dienblad

Na al dat harde werken voor een ladekastje van koffers en een kofferbankje kun je weer even rustig aan doen. Met een nieuw dienblad (gemaakt van de bovenkant van een koffer) krijgt het ontbijt een nieuwe ‘touch’. Leg een plankje met decoratie onderin zodat het er ook nog mooi uitziet.

Dienblad

Nachtkastje

Vul de ruimte naast een bed op met een persoonlijk item zoals je reispartner. Als de koffer al wat ouder is kun je er ook poten onder maken (zie #3) zodat deze wat hoger staat. Plaats er ook leuke items op die zorgen voor een beetje decoratie.

Nachtkastje

Tafeltje

Een lege kamer kun je ombouwen met een extra tafeltje gemaakt van een koffer.. Maak 4 poten onder de koffer (zie #3) en zet de koffer in een mooi hoekje neer. Zo vul je de ruimte op een leuke manier op.

Tafeltje

Muurdesign

Een kale muur is op te vullen door koffers aan de muur te hangen als decoratie. Hier kun je ook nog leuke items op plaatsen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk?
• De koffer zaag je door de helft.
• Planken van 3cm dik plaats je als frame in de koffer zodat je deze ook werkelijk aan de muur hangt.
• Gebruik spijkertjes om de koffer vast te maken aan de muur en klaar is kees.

Muurdesign

Bloemenbak

Een vaas gebruiken voor de bloemen? Nee! Tover je koffer bijvoorbeeld om tot bloemenbak. Hoe doe je dit?
• Zorg voor wat bescherming rondo de koffer die grond en water vast kan houden zonder dat de koffer beschadiging oploopt.
• Stop wat potgrond en een mooi setje bloemen in de koffer.
• Sproei regelmatig met water.

Bloemenbak

Toiletkastje

Een koffer kun je ook gebruiken als kastje voor in de badkamer (deze kun je bijvoorbeeld ophangen) (zie #7). Maak een framework in je koffer en zorg dat deze een aantal vakjes heeft, dit kunnen er zoveel zijn als jij wilt. Maar als je er natuurlijk shampoo neer wilt zetten dan heb je al grote vakken nodig.

Toiletkastje

Alles-in-een koffertje

Als laatste wordt het niet al te moeilijk. Maak je koffer open en stop er wat leuke kerstspullen in. Dit kan bij elk feest weer aangepast worden. Met Pasen een Paaskoffertje, of versier het koffertje met iets wat jij superleuk vindt.

Alles in een koffertje

Met deze 10 manieren heb jij houvast voor ideeën om je koffer te integreren in je interieur. Heb jij nog leuke ideeën? Die zijn altijd welkom in de reacties!

Fabian, welkekoffer.nl

Tags:
, ,
Geen reactie's

Geef een reactie