Binnenkijken bij een twee onder een kap woning! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8330
post-template-default,single,single-post,postid-8330,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning! Iris @huisjeinoverijssel woont in het prachtige Overijssel samen met haar vriend. Ze wonen in een twee onder een kap woning en wij mogen binnenkijken, lees je mee?

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

Instagram en interieur

Ken je dat gevoel dat je een interieur winkel binnen loopt en je hart sneller gaat kloppen? Ik wel, mijn naam is Iris en ik ben helemaal dol op interieur. Andere passies van mijn zijn fashion & beauty. Het was een spontaan idee om een Instagram account te beginnen en het is uitgegroeid tot een echte passie. Waar leuke contacten uit zijn ontstaan, samenwerkingen en het belangrijkste elkaar inspireren. Het interieur wereldje is een hele gezellige, vriendelijke community. 

woonkamer Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

woonkamer

Dromen over een boerderij, ergens buitenaf

Ik woon in het prachtige Overijssel samen met mijn vriend. In een twee onder 1 kap woning uit het bouwjaar 1995. De woning was modern ingericht en in een totaal andere stijl dan naar onze smaak toen wij het kochten. De badkamer hebben we compleet gerenoveerd en in de woning komen steeds meer elementen van  mijn eigen stijl/smaak terug. Ik houdt ervan om regelmatig mijn interieur te veranderen. Mijn droom is om ooit op een boerderij te wonen buitenaf. 

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning

Bijzonder aan ons huis

De gaskachel is wel echt een eyecatcher in dit huis en geeft direct warme en gezelligheid. Daarnaast zit er een oude houten vloer in die uit een Russische treinwagon komt. Heel uniek dus en nergens anders te verkrijgen. 

Ik hou van meerdere woonstijlen

Mijn woonstijl is een mix van meerdere stijlen. Ik hou van de Scandinavische stijl vanwege de neutrale en zachte kleuren. Onmisbaar in een Scandinavisch interieur is hout. Dit geeft ook warmte en gezelligheid. Natuurlijke materialen zie je terug in mijn huis die aansluiten bij een bohemien interieur. Accessoires die je het gevoel geven dat je in Bali bent, zoals rotan lampen of gouden details. Scandinavisch, Boheems gemixt met een vleugje industrieel. Ik ben gek op industriële details, zoals zwarte deurklinken, een stalen deur of  zwarte details. 

badkamer Binnenkijken bij een twee onder een kap woning

cozy

Inspiratie is overal

Van Instagram tot Pinterest. Tevens ga ik regelmatig naar woonwinkels om daar inspiratie op te doen en de nieuwste woonstijlen te bekijken. Ik kan er naar uitkijken wanneer dit weer kan.

make-up

Mijn favoriete plek is de woonkamer

De woonkamer en dan op de hoekbank.  Ik kan iedereen zo’n bank aanbevelen en in dit hoekje drink ik graag een kop thee terwijl de gaskachel staat te branden. Een andere favoriete plek is het bad. Ik ga minimaal twee keer per week in bad en dit is echt een momentje voor mijzelf. 

Livingroom, Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

We gaan nog wel een paar klusjes in huis aanpakken

Jazeker, we pakken nog een paar klussen aan. Er zijn veel projecten in dit huis waar ik nog niet tevreden over ben. De keuken wil ik gaan op pimpen doormiddel van vissengraattegels. Ook de slaapkamer inrichten is voor mij wel een uitdaging. Aangezien slaapkamers op foto’s er vaak stijlvol uitzien, maar in de praktijk gooi je alle kussens van het bed. Hier ben ik nog over aan het puzzelen hoe ik het warmer en gezelliger kan maken in de slaapkamer. De tuin make-over staat ook voor dit jaar op de planning.

Je koopt een huis natuurlijk in een bepaalde staat. Ik had van te voren een lijstje met dingen die ik graag wilde in een woning, zoals een vissengraat vloer en een zwarte eilandkeuken met betonnen blad. Dit zie je nu bij veel woningen voorbij komen, omdat nu helemaal in is. De keuken die hier al in zat was een L-vormige keuken en nog in prima staat. Zo zie je maar weer dat je lijstjes soms moet bijstellen en niet alles altijd kan voldoen aan je wensenlijstje. Je roeit dan ook weer met de riemen die je hebt en probeert daar je eigen sausje overheen te gooien. 

cozy Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

Leuke interieurwinkels

In de omgeving waar ik woon ga ik graag naar Seine Wonen in Heino en 1974 by COCON in Haaksbergen of Juud en Juul in Raalte. Tevens is Gewoon Doen in Deventer ook geweldig. Daarnaast is een uitje naar Loods 5 ook altijd leuk. Niet te vergeten ben ik dol op kringlopen en vind ik het heerlijk om met een zwarte spuitbuis items een nieuw leven in te blazen. Ik heb nog een wensenlijstje van de H&M Home waarvan ik hoop dat zij hun voorraad snel weer aanvullen en ik alsnog mijn bestelling kan plaatsen.

badkamer

slaapkamer

Een TIP van mij, voor jouw

Koop niet te snel items, maar denk hier goed over na en probeer een totaal plaatje uit te tekenen op papier. Dit is een grote fout die ik heb gemaakt. Ik heb in jaren tijd al allerlei interieur accessoires verzameld, maar mijn stijl is enorm veranderd. Hierdoor zat ik met allerlei spullen die nog nieuw waren, maar die ik niet meer mooi vond.  Super zonde van je geld. Wanneer je moodboard maakt van alle items die je graag wilt, kun je een betere veronderstelling maken of deze items ook daadwerkelijk gaan matchen samen in je interieur. Wees vooral niet bang met verf. Dit is iets wat je snel weer kunt veranderen. 

Binnenkijken bij een twee onder een kap woning!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Iris! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Iris en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @huisjeinoverrijssel 

Heb je genoten van deze binnenkijker ‘ Binnenkijken bij een twee onder een kap woning’ ? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

 

7 Reactie's
 • Roelie Jonk
  Geplaatst op 17:46h, 03 september Beantwoorden

  Prachtig gedaan. Ook ik ben benieuwd naar de kleuren die je achter de bank gebruikt hebt en of deze kleuren geschikt zijn voor een kamer op het noorden.

 • Femke
  Geplaatst op 20:40h, 11 maart Beantwoorden

  ook ik zou graag de 2 kleuren Willen weten van achter de bank…?

 • Jakomien de Visser
  Geplaatst op 17:01h, 13 februari Beantwoorden

  ik zou heel graag de kleur muur willen weten. wat een geweldige kleur is dit zeg. prachtig

 • Nienke te Velthuis
  Geplaatst op 20:35h, 11 december Beantwoorden

  Wat een gave inrichting! Mag ik vragen waar de bank vandaan komt?

 • Eef
  Geplaatst op 18:10h, 04 december Beantwoorden

  Ik zou ook graag willen weten welke kleur je op de muur hebt gebruikt

 • Marian
  Geplaatst op 14:08h, 18 september Beantwoorden

  hoii Ik wil graag weten in de huiskamer op de muur de verf welke twee kleuren dat zijn?

  • Hennie
   Geplaatst op 13:14h, 07 november Beantwoorden

   Zou ik ook willen weten

Geef een reactie