Binnenkijken bij Esther! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5923
post-template-default,single,single-post,postid-5923,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Esther!

Binnenkijken bij Esther!

Vandaag mogen wij BINNENKIJKEN bij Esther!

Wat leuk dat we mogen binnenkijken in jouw huis.

Esther is 31 jaar oud en woont in Roosendaal – helemaal in het zuiden van het land in het gezellige Brabant! Ze is 8 jaar samen met haar vriend Wout (applicatiebeheerder). En samen hebben ze een dochtertje Sara (geboren november 2018). Begin 2015 is ze afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst als architect en ze doet dit werk nog elke dag met plezier. Wout is erg handig en de technische info heeft ze zelf in huis. Super handig zo, het klinkt echt als een dreamteam.

Esther

Een kluswoning, of toch liever een woning die af was?

Wij zijn een aantal jaar bezig geweest met de zoektocht naar ons nieuwe thuis. Wilden we een kluswoning of toch liever een kant-en-klaar woning of liever een nieuwbouwwoning? Onze eerste woning hadden we ook zelf verbouwd en dit wilde we eigenlijk niet, maar de kant-en-klaar woningen waren niet naar onze zin. We hebben dus een huis gekocht dat af was, maar niet naar onze smaak. In februari 2019 was het zover we kochten een ruime 2onder1 kap woning met garage. We kochten dit huis met het plan voor een aanbouw en deze aanbouw gingen we zelf zetten. De volledige achtergevel hebben we open gemaakt en over de volle breedte aangebouwd, zodat er een grote open ruimte is ontstaan. Daarnaast hebben we alle ruimtes aangepast, badkamer, toilet en de slaapkamers boven. In totaal zijn we 3 maanden bezig geweest met de verbouwing en sinds eind september 2019 mogen wij hier wonen.

bank

doorkijk

Erg blij met de roomdivider

Ik ben erg tevreden met de roomdivider gashaard, die midden in de woning staat en op deze manier de zitruimte erg knus maakt en zorgt voor een doorkijk naar de rest van de woning. Door deze gashaard staat alles met elkaar visueel in verbinding en vooral de zichten die hiermee gecreëerd worden naar de keuken en naar de tuin vind ik prachtig.

Ik heb geprobeerd om dezelfde stijl door heel de woning door te trekken. Het thema laat zich leiden door minimalisme in combinatie met licht, ruimtelijkheid en zwarte accenten. Een tijdloos doch modern karakter hebben we geprobeerd mee te geven aan de woning. Ik wilde vooral niet met de trend mee gaan, maar iets tijdloos neerzetten.

roomdivider

Mijn inspiratie haal ik uit mijn werk

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit mijn werk, maar ook uit Pinterest. Ik pin veel beelden die passen bij mijn stijl en waar ik inspiratie uit haal. Bijvoorbeeld de touwen langs de trap en de nis voor de souvenirs heb ik veel referenties voor opgeslagen. Ik haal hier ook veel inspiratie op voor verschillende DIY projecten die we nog moeten uitvoeren. Eigenlijk gebruik ik dit vooral als moodboard en dan komen mijn fantasieën vanzelf!

kidsroom

kids

Mijn favoriete plek

Mijn favoriete plek is denk ik wel de keuken. Niet omdat ik een keukenprinses ben, maar omdat hier erg veel licht is en dit gekoppeld is aan de tuin. Aan de grote eettafel ontvangen wij vrienden, spelen we spelletjes, eten we ’s avonds dit is dus het epicentrum van het huis.

kitchen

kitchen

keuken

We hebben nog wel een andere droom 🙂

Mijn grootste droom is om uiteindelijk een lap grond te kopen en hier een fantastische woning op te ontwerpen ofwel een woonboerderij op te knappen. Gezien mijn eisen-pakket en de – ik wil het ineens goed doen mentaliteit – was dit voor nu niet realistisch. Budget-wise was het voor ons dus een logische stap om alles zelf te verbouwen. En wie weet komt onze droom ooit uit, voor nu gaan we eerst genieten van dit huis. 😉

De tuin moet nog aangepakt worden

We hebben nog een aantal projecten op de planning. Van het voorjaar willen de voor- en achtertuin aanpakken en de zolder moet nog gerenoveerd worden. Daarnaast zijn we nog bezig met kleinere projectjes in huis zoals het zelf maken van maatmeubilair voor Sara’s speelhoekje, de televisie kastenwand en onze slaapkamer. Zo blijven we lekker bezig!

Een laatste tip die ik wil meegeven

Hop hop – handjes uit de mouwen. Laat je inspireren en ga zelf aan de slag. Voordelen: Maatwerk, budget-vriendelijk en volledig naar je wens!

hal

douche

Met vriendelijke groeten,

Esther van Liempd,
Architect

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Esther!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Esther en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @uniekhuisje !

 

 

 

4 Reactie's
 • Sebastiaan
  Geplaatst op 10:57h, 29 juni Beantwoorden

  Leuk gedaan! Bestaat er een mogelijkheid om de plattegrond met afmetingen van dee beneden verdieping te krijgen?

 • Woondingen, ilona
  Geplaatst op 19:44h, 05 maart Beantwoorden

  Leuk Esther! Handjes uit de mouwen, dat kunnen jullie wel 🤗🙌

 • Deense zomer
  Geplaatst op 10:00h, 04 maart Beantwoorden

  Heel tof Esther! Ik had je al op Instagram gevonden! Leuk dat ik je op deze wijze wat beter leer kennen.

 • Sanne
  Geplaatst op 08:44h, 04 maart Beantwoorden

  Hi Jellina en Esther,
  We volgen elkaar vanaf de start van ons Instagram avontuur; dat is nog maar pas want ze groeit snel!! Heel erg leuk om te lezen…. Succes Esther! Liefs Sanne van @so.typically.dutch

Geef een reactie