Binnenkijken bij Floor! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4604
post-template-default,single,single-post,postid-4604,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Floor!

Binnenkijken bij Floor!

Vandaag mogen wij BINNENKIJKEN bij Floor!

Vandaag mogen wij binnenkijken bij Floor! Een echte actieveling en een DIY-er! Lezen jullie mee?!

Hi! Ik ben Floor, 36 jaar, en ik woon samen met mijn mannen Sebastiaan, Seth (5) en Boan (bijna 2), én twee katten Miles en Loedertje in het Drentse Assen. Ik werk parttime als orthopedagoog in een behandelcentrum voor jongeren en volg daarnaast een studie. Iets meer dan een half jaar geleden begon ik op Instagram met een tweede account om mijn DIY-projectjes op te plaatsen, en om interieur accounts te volgen om inspiratie te halen voor ons eigen huis. Al snel had de Insta-verslaving mij in zijn greep en werd het een uit de hand gelopen hobby. Fotografie, interieurstyling en doe-het-zelven vind ik superleuk. Waar iemand vermoeid uit zijn werk komt en op de bank ploft, pak ik de kwast om een muur te verven, vaak juíst als ik moe ben. De zin “ga toch eens zitten” vliegt regelmatig door ons huis, maar het heeft weinig effect geloof ik 🙂

floor

Ons huis verkocht, en verhuist naar Assen

We hebben, na jarenlang in een bovenwoning in Groningen te hebben gewoond, ons huis sneller dan verwacht verkocht, en moesten toen op zoek naar iets anders. Ik zou never-nooit-niet in Assen gaan wonen, riep ik al jaren. Totdat er een nieuwbouwwijk gerealiseerd zou worden op de rand van Assen, naast het natuurgebied “de Drentsche Aa” en grenzend aan een aantal mooie kleine dorpjes met boerderijtjes met mergpijpkoeien en ooievaarsnesten in de wei. Heel kneuterig, maar daar hou ik wel van, ondanks dat de rumoerige binnenstad van Groningen een plekje in mijn hart heeft. De nieuwbouwwoningen in de wijk zijn grotendeels in een landelijke stijl gebouwd, wat de wijk veel sfeer geeft. Daarnaast is het wijkje gerealiseerd in een voormalig park, dus er is heel veel groen, een stuk bos, er zijn twee vijvers en er is een grote bult waar de kids vanaf kunnen sleeën. We gaan vaak s’avonds wandelen in onze soort van “leenachtertuin”.

Grote ramen en een licht huis

We wonen in een twee-onder-éénkap nieuwbouwwoning met een ruime tuin, met alle gemakken van een nieuwbouwwoning van deze tijd, dus qua isolatie en duurzaamheid is het echt super! In tegenstelling tot onze woning in de stad horen we hier vrijwel niets van de buren, of van buiten, waait het nooit binnen als het winter is, en staat ons huis als een huis. Zo fijn! Ik hou van de grote ramen en het licht in ons huis, en daarnaast van de ruimte die we hebben. Er is genoeg plek om te schuiven met meubels of eens iets toe te voegen. En dan hebben we nog ruimte over zodat de kids een speelhoek hebben, dat ervaar ik echt als een luxe!
stoel
keuken

Ooit als ik later groot ben 

Omdat het een nieuwbouwhuis is hebben we weinig onderhoud aan het huis, en is alles (jaja) nieuw. Een nadeel is dat alles vrij rechttoe-rechtaan is, en het echt lastiger is om sfeer in huis te brengen. Inmiddels lukt dit aardig met behulp van kleden, behang, muurversiering, maar het is niet zoals in een oude jaren 30-woning zoals we in Groningen hadden natuurlijk. Ooit, later als ik groot ben, wil ik nog wel een mooi boerderijtje verbouwen. Eerst moet ik nog even mijn man zo ver krijgen, hij is niet zo’n klusser 🙂
kast
bank

Wij hebben een Scandinavische woonstijl

Onze woonstijl kan het beste omschreven worden als Scandinavisch. Een modern licht jasje met soms een authentiek, nostalgisch of bijzonder ding wat voor mij waarde heeft (zoals het klokje van mijn opa, of de houten lepels uit Ethiopië). Ik hou van strakke, zwarte accenten, gecombineerd met natuurlijk, ongelakt hout, veel wit en soms een klein beetje kleur. En uiteraard groen, want inmiddels zijn mijn vingers aardig gekleurd en denk ik dat je nooit genoeg plantjes in huis kan hebben.
keuken
vloerkleed
stoeltje

Mijn grootste inspiratiebron

Instagram is mijn grootste inspiratiebron.. Er zijn vele accounts die ik graag volg vanwege de prachtige interieurfoto’s, de toffe DIY-tips, de leuke verhalen. Ik blijf me verbazen over de creativiteit van anderen! Daarnaast heb ik via Insta leuke contacten opgedaan, een extra leuke bijkomstigheid 🙂 Ook lees ik de VT-wonen om nieuwe ideeën op te doen. Vaak pakt het idee anders uit dan bedacht, maar dat maakt het ook juist weer eigen en tof!
kids
kinderkamer
slinger

Favoriete plek in huis

Mijn favoriete plek in huis is de woonkamer, het liefst op de bank met een kleedje met mijn mannen. Daaropvolgend de badkamer waar ik in de winter graag urenlang dobber in bad. Maar boven dat is de tuin écht mijn absolute favoriet, als het mooi weer is kan ik de hele dag buiten vertoeven. Met de tuin bezig zijn, spelen met de kinderen, bbq’en met de buren, of ’s avonds chillen bij het kacheltje. Na drie jaar is onze tuin, nu alles volgroeid is, echt wat het moet zijn!
tuin
buiten

We hebben de slaapkamer en de studeerkamer opgeknapt

Deze zomervakantie hebben we onze laatste vakantieweek besteed aan een paar projectjes die al heel lang lagen te wachten. Soms zit een idee al lang in mijn hoofd, maar zolang het niet helemaal af is in mijn hoofd begin ik er niet aan. Tijdens onze vakantie had ik alle tijd om inspiratie op te doen uit de stapel VT Wonen Magazines die ik nog moest lezen, en eenmaal thuis was het plan helder, dus ik kon aan de slag! Zowel onze slaapkamer als de studeerkamer en ook het speelhuis van de kinderen moesten er aan geloven en nu zijn ook deze ruimtes eindelijk écht af.
bed
slaapkamer
studeerkamer

Mijn wensen die ik nog heb 😉

Maar er staat nog meer op mijn wensenlijstje.. Ik wil ik heel graag nog een stalen schuifpui in onze woonkamer, een beton ciré muur in de badkamer, de trap zou ik ook graag willen restylen, en en en en…. Al denk ik dat bovenaan het lijstje nu de metrotegeltjes voor in de keuken staan, wit en in visgraatverband zit nu in mijn gedachten.. Wordt vervolgd!

Shoppen doe ik bij…?!

Ik vind vaak leuke items bij Karwei, Kwantum, Xenos of ik shop online via H&M home en Zara@home. Daarnaast koop ik vaak bij webshops via Insta. Nooit genoeg krijg ik van Loods5, de VT-wonen shop en Vesta, al heb ik bij tijd en wijlen een shopverbod hier 🙂
Onze laatste aankoop is een nieuwe eettafel die gemaakt is door @betoncirenederland. Een prachtige tafel is het geworden, helemaal zoals ik in gedachten had. Het trapezoïde eikenhouten onderstel vond ik na een tijdje zoeken op internet, en @betoncirenederland heeft het blad gemaakt in de kleur die wij graag  wilden. Echt heel tof is het geworden! De tafel kan nu ook met dit onderstel te bestellen, hoe leuk is dat?
livingroom
tafel

Take your time, watch, wait and wonder and it’s there!

Ons interieur is laagje voor laagje opgebouwd. In tegenstelling tot onze vorige woningen was ik erg terughoudend met het decoreren van het huis, en heeft er lange tijd weinig aan de muur gehangen en bleef het bij “een kleurtje op de muur”. Ik wist niet goed hoe ik het wilde, en zocht naar andere mogelijkheden om sfeer aan te brengen in huis. Lukraak gaten boren in onze strakke muren durfde ik ook niet echt, dus it took some time (en nog zijn wij niet dáár :)) Stukje bij beetje is de stijl van ons interieur ontstaan, dus dat zou ook mijn tip zijn: take your time, watch, wait and wonder and it’s there!
raam
trap
bad

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Floor!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Floor en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @washplate5 .

11 Reactie's
 • Dorine
  Geplaatst op 07:32h, 27 februari Beantwoorden

  Mooie woning met veel liefde ingericht! Welke kleur blauw heb je gebruikt in de kinderkamer?

 • Ourlifeatno5
  Geplaatst op 07:48h, 23 augustus Beantwoorden

  Aaaah toff Floor, mooie binnenkijker bij een lieve crea bea

  • Floor
   Geplaatst op 23:27h, 27 augustus Beantwoorden

   Ahh superlief! Dankjewel 😘😘

 • Sonia
  Geplaatst op 06:28h, 23 augustus Beantwoorden

  Erg leuke binnenkijker , mooi huis !!

  • Floor
   Geplaatst op 23:29h, 27 augustus Beantwoorden

   Dankjewel Sonia! Wat leuk dat je hem ook gelezen hebt ☺️🖤

 • Monique
  Geplaatst op 09:31h, 22 augustus Beantwoorden

  Leuk om te lezen… prachtig huis ook .Floor.

  • Floor
   Geplaatst op 20:20h, 22 augustus Beantwoorden

   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Dankjewel! 🖤

 • wendy_studiozinnig
  Geplaatst op 09:05h, 22 augustus Beantwoorden

  O heel leuk en wat maak je er mooie foto’s van! En mergpijpkoeien🤣🤣🤣 te grappig. Én leuk dat je er zelf zo mooi opstaat! Groetjes Wendy

  • Floor
   Geplaatst op 20:21h, 22 augustus Beantwoorden

   Wat ontzettend lief! Dankjewel Wendy! 🖤

 • Ilona (woondingen)
  Geplaatst op 08:17h, 22 augustus Beantwoorden

  Wat een super leuke binnenkijker Floor! Heel fijn rustig huis 🖤

  • Floor
   Geplaatst op 20:22h, 22 augustus Beantwoorden

   Dankjewel, dat is een leuk compliment! 🖤

Geef een reactie