Binnenkijken bij Rachelle! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5139
post-template-default,single,single-post,postid-5139,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Rachelle!

Binnenkijken bij Rachelle!

Vandaag mogen wij BINNENKIJKEN bij Rachelle.

Wat leuk dat we mogen binnenkijken in jouw huis,

Hi! Ik ben Rachelle, 37 jaar en ik woon samen met mijn vriend Wesley en bordercollie Fender in het mooie Breda. In het dagelijks leven sta ik voor de klas, maar daarnaast heb ik ook mijn passie gevonden in interieur, styling en planten. Naast lesgeven ben ik veel in huis bezig met schuiven, veranderen, fotograferen en het schrijven voor mijn eigen blog.

rachelle

We wonen in een tussenwoning uit 1958

We wonen in een tussenwoning uit 1958. Van buiten niet heel bijzonder, van binnen wel helemaal ons paleisje. Het was heel moeilijk om een geschikt huis te vinden in een stad die booming is en waar een woningtekort is. Toch is het ons gelukt om een leuke woning te vinden, waar we onze eigen draai aan konden geven.

bank

workplace

kast

I love plants!

Wat ons huis bijzonder maakt is onze eigen stijl denk ik. Onze stijl is niet in één bepaald hokje te stoppen. We kopen gewoon wat wij mooi vinden. Wat wel een terugkerend item in huis is, dat zijn de planten. De planten maken ‘het plaatje’. Zonder planten heeft een interieur veel minder sfeer vind ik.

We hebben niet echt een stijl. We hebben een mix van urban jungle, Scandinavisch en industrieel. We kiezen items op gevoel. We kijken of we het mooi vinden, niet omdat het bij een bepaalde stijl past. Natuurlijk houd ik de trends in de gaten, maar die zijn zeker niet bepalend hier in huis. We hebben nieuwe items, maar ook familiestukken en meubels van Marktplaats en de kringloop. Het hoeft niet allemaal bij elkaar te passen om er een geheel van te maken.

planten

keuken

badkamer

Mijn inspiratie

Voornamelijk van Instagram, Pinterest en woontijdschriften. Ik sla veel moois op op mijn telefoon, om er vervolgens een eigen draai aan te geven of om lekker te DIY-en. Ik ben vooral fan van budgettips: leuke, nieuwe accessoires voor weinig geld.

bed

Onze plofbank is favoriet

Onze plofbank is mijn favoriet. Heerlijk plekje om te lezen, te chillen of lekker languit tv te kijken. Favoriete plek om te stylen en te fotograferen vind ik de slaapkamer. Deze is lekker licht en met kussens, plaids en andere accessoires ziet het er iedere keer toch weer anders uit! De vervelendste ruimtes in huis zijn beide toiletten. Ze zijn zelfs zo klein dat er geen fonteintje in past! Ik durf het daarom ook niet echt aan om hier met kleuren of accessoires aan de gang te gaan, omdat ik bang ben dat het dan nóg kleiner en benauwder oogt.

woonkamer

Waar ik shop

Een aantal items kochten wij bij Gigameubel, maar waar ik vooral veel shop zijn de Kwantum en Jysk. Heel veel accessoires, kussens en plaids komen daar vandaan. Om ideetjes op te doen kijk ik graag bij Loods 5. Ook breng ik geregeld een bezoekje aan de kringloop en het tuincentrum. Mijn allerlaatste aankoop was het juten kleed bij de bank. Deze heb ik gekocht bij Ikea. De woonkamer oogt nu een stuk rustiger zonder alle drukke prints die hiervoor op de vloer lagen.

buiten

Mijn tip aan jullie

Kies je grote meubels zo neutraal mogelijk of in een kleur die heel goed te combineren is. Mijn vorige bank was antracietkleurig en deze heb ik 13 jaar lang meeverhuisd. Hij was heel goed te combineren met allerlei stijlen en kleuren. Zo heb je geen last van trendgevoeligheid en kunnen je meubels een hele tijd mee. Als je dan toch een keer iets wil veranderen in huis, dan is dit met een andere kleur op de muur en andere accessoires zo gepiept!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Rachelle!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Rachelle en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @huiswaarts

 

1Reactie

Geef een reactie