Binnenkijken bij Sonia! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4670
post-template-default,single,single-post,postid-4670,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Sonia!

Binnenkijken bij Sonia!

Vandaag mogen wij BINNENKIJKEN bij Sonia!

Vandaag mogen wij binnenkijken bij Sonia! Ze heeft een hele eigen stijl, veel planten en een prachtige tuin, lezen jullie mee?!

Hallo ik ben Sonia, 56 jaar en woon in het zuiden van Nederland in het mooie Zuid Limburg. Ik ben van oorsprong geen limburger, ben in Australië geboren waar ik tot mijn 10-de heb gewoond en daarna zijn mijn Nederlandse ouders terug geremigreerd naar Nederland, terug naar Friesland waar zij hun roots hadden.
Ik ben in 1996 verhuisd naar het zuiden waar ik nu nog steeds woon, samen met mijn man Peter en hondje Miles, mijn dochter woont met haar man en kinderen in het buitenland en bonusdochter ( dochter van Peter) woont gelukkig wat dichterbij in Arnhem.

sonia

Wij wonen in een jaren 30 woning

Wij wonen sinds feb 2018 in een vrijstaande jaren 30 huis waar we verliefd op werden zodra we binnenstapten, veel ruimte en een fantastisch grote tuin, wij hadden net ons vorig huis helemaal opgeknapt maar konden deze met een leuke winst verkopen zodat we weer met frisse nieuwe ideeën aan de slag konden gaan.

huis

We genieten volop van onze grote woonkeuken en de tuin 

Heerlijk om nu een grote woonkeuken te hebben en eindelijk genoeg ruimte om familie te laten logeren, familie weekend is nu ook elk jaar bij ons en dan is het huis vol en gezellig en iedereen kan blijven slapen, ik vind het dan ook erg leuk om de tuin versieren waar we met z’n allen kunnen bbqen en genieten van lange zomeravonden.
Fijn aan dit huis is dat het wel groot is, maar verdeeld is in verschillende kamers waardoor het niet te groot aanvoelt, we hebben geen grote verbouwingen gedaan, vloer en wanden zijn wel meteen gedaan, badkamer is wel volledig vernieuwd en in de keuken hebben we wat aanpassingen gedaan. We willen op korte termijn 2 deuren vervangen voor staal ( of staal look ) en verder als interieurgek blijf ik natuurlijk dingen veranderen ☺

kitchen

tafel

stoerwonen

Een Amerikaanse spion in ons huis?

Dat we een jaren 30 huis hebben was altijd een droom, het heeft toch een bijzondere look en feel, we hebben bv een prachtige trap die veel indruk maakt in de gang, deze hebben we net na lang dubben wit geverfd en het is prachtig geworden ook omdat het nu veel lichter is in de entree. Bijzonder verhaal komt van onze buurman die al 30 jaar daar woont en ons vertelde dat er ooit een Amerikaanse spion ( dacht hij..of dat waar is ☺) in onze huis heeft gewoond, net na de tijd van 9-11 , en er op een dag een pakket op de oprit stond , na een paar uur vertrouwde hij het niet meer en belde in zijn onschuld de politie, en tot zijn schrik (en de hele buurt) binnen 5 minuten het volledige plaatselijke politieteam en een bomsquad kwamen aanscheuren omdat ze dachten dat het een bom was , gelukkig was er niets aan de hand maar de schrik zat er bij iedereen in ☺

hal

hallway

deur

stoel

Ik hou van groen en heel veel planten

Ik heb een voorkeur voor groen en heel veel planten, ik ga toch wat voor een stoere look, of ik een speciale woonstijl heb kan ik niet zeggen, wij hebben wat vintage meubels, nieuwe meubels en ook zelfgemaakte meubeltjes.. noemen ze dat niet eclectisch ? ik kijk graag naar verschillende stijlen en kan iets wat ik zelf helemaal niet heb, bij een ander prachtig vinden!

plants

hoek

birds

green

raam

groen

Inspiratie is overal

Ik haal mijn inspriratie overal vandaan, vooral via Instagram, Woon en Tuin bladen, en op onze reizen zie je ook kleuren voorbij komen die je ideeen geven. Ik merk wel nu ik wat ouder word dat je steeds meer weet wat je wil en niet echt meegaat in allerlei trends, al kan dat natuurlijk soms ook erg leuk zijn.

Ik moet tot mijn schande toegeven dat ik echte een webshopper ben en overal en nergens mijn woonspulletjes aanschaf, merken als Zuiver, HK living , House Dokter enz …maar ook spullen van Xenos, CASA , Hema,, we hebben sinds kort een Loods 5 in Maastricht, heerlijk om daar rond te struinen en nooit met lege handen naar huis gaan. We hebben ook een prachtig conceptstore hier in het centrum, Joelle Boers Studio daar kom ik ook graag.

galarywall

binnenkomst

bank

bathroom

In huis kunnen we overal heerlijk zitten

Ik heb niet echt een favoriete plek in huis, we hebben heel veel plekjes om te zitten en ik maak van allemaal gebruik.. we hebben sinds kort een pelletkachel en het lijkt mij heerlijk om daar straks in de herst/winter voor te zitten met heel veel woonbladen en warme thee. ( of een wijntje )

hond

livingroom

woonkamer

Onze serre kan nog wel wat styling gebruiken!

Er zijn nog wat ruimtes die nog niet af zijn dus nu nog niet zo leuk zijn, de serre vind ik ook nog altijd moeilijk om te stylen, hou je het praktisch ( dus niet zo heel erg leuk ) of ga je voor heel mooi en niet zo praktisch .. ik zoek soms naar een tussenweg maar ben dan niet tevreden, blijf met spullen schuiven wat ook wel weer leuk is natuurlijk, ik zou het super leuk vinden om ooit van een echte stylist ( dus vt wonen kom maar op ☺ ) feedback en ideeën te krijgen !!

livingroominspo

Wij hebben een vintage stoel gekocht bij Best wel Hip, een fantastische loods hier in onze dorp absoluut een aanrader om te bezoeken als je een vintage item zoekt voor in je huis. 

chair

Mijn tip aan jullie

Een tip geven aan jullie vind ik wel wat moeilijk…. Blijf vooral dicht bij jezelf, doe wat jij mooi vindt, niet iedereen hoeft het mooi te vinden, juist met verschillende stylen kunnen we elkaar inspireren en hoe mooi de plaatjes ook zijn die we op IG laten zien wees reeel.. iedereen heeft troep ergens liggen en is het in het echte leven niet zo perfect ☺ #stayreal

buiten

garden

gardeninspo

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Sonia!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Sonia en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @s.o.n.i.a.d.

16 Reactie's
 • Romy Rossi
  Geplaatst op 21:32h, 15 juni Beantwoorden

  Hoi hoi!
  Prachtig huis heb je, wauw!
  Ik vroeg mij af waar jij dat bankje hebt gekocht die in de gang staat?

  Liefs Romy

 • Carmen
  Geplaatst op 22:52h, 08 september Beantwoorden

  Waar heb je de zwarte kapstok vandaan? Erg leuk!

 • Lisa
  Geplaatst op 23:36h, 24 september Beantwoorden

  Heel mooi! Waar is je vloer van?

 • Talina
  Geplaatst op 12:04h, 11 september Beantwoorden

  Super mooi ingericht!

 • Talina
  Geplaatst op 12:03h, 11 september Beantwoorden

  Super mooi ingericht! Ik vind het erg mooi

  • Sonia
   Geplaatst op 12:39h, 11 september Beantwoorden

   Dank je wel wat lief ☺️

 • Marita Heijnen
  Geplaatst op 11:16h, 11 september Beantwoorden

  Mooi hoor! Ik bezoek dezelfde leuke adresjes om te woonwinkelen 😊

  • Sonia
   Geplaatst op 12:38h, 11 september Beantwoorden

   Wat leuk Marita 😉

 • Andrea de Groot
  Geplaatst op 09:47h, 11 september Beantwoorden

  Wat een prachtig huis heb je toch Sonia! En wat leuk je ook even te hebben gezien tussen de foto’s! 👏🏻

  • Sonia
   Geplaatst op 09:52h, 11 september Beantwoorden

   😘😘😘😘😘

 • Evelyne
  Geplaatst op 09:46h, 11 september Beantwoorden

  Super mooi. En je woont gewoon nog veel dichter in de buurt dan ik dacht 😏

  • Sonia
   Geplaatst op 09:52h, 11 september Beantwoorden

   Dank je wel Evelyne ☺️

 • Pauline van Dongen
  Geplaatst op 09:44h, 11 september Beantwoorden

  Wat een schitterend huis, ik zou er zo in willen wonen zonder maar iets te veranderen! Mooi verhaal en geweldige foto’s!!

  • Sonia
   Geplaatst op 09:51h, 11 september Beantwoorden

   Wat lief dank je wel ☺️

 • Diny Proeskie
  Geplaatst op 08:56h, 11 september Beantwoorden

  Super mooie binnenkijker en leuk verhaal over de bom…..
  ik heb weer veel inspiratie opgedaan, bedankt Jellina xx

Geef een reactie