Binnenkijken in een woonboerderij - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7524
post-template-default,single,single-post,postid-7524,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij. Ik, Annemiek Jorritsma woon sinds augustus 2019 samen met mijn man Rembert en zoons Yven en Tore in een verbouwde woonboerderij in Gendt, in de Betuwe. De boerderij met de naam Middeltromp stamt uit 1920 en is door de jaren heen flink verbouwd maar ook herbouwd, lees je mee?

Wonen in een woonboerderij

Wonen in een woonboerderij

De helft van Boerderij Middeltromp was ingestort

In de oorlog was deze regio lang de frontlinie van de Duitsers. Daarom moesten de inwoners van Gendt in de herfst van 1944 gedwongen vertrekken en konden ze pas na de bevrijding weer terugkeren naar hun huizen. Veel Gendtenaren woonden toen een tijdje in Friesland, mijn geboortegrond! Na de oorlog troffen de mensen hun huizen en boerderijen zwaar beschadigd of in puin aan. De helft van Boerderij Middeltromp was ingestort en moest opnieuw worden opgebouwd, dat zie je nog aan het verschil in de balken van het plafond. Ook de indeling is omgegooid. Waar nu de woonkamer is, was vroeger de deel en stond het vee. Schijn bedriegt, de stalramen aan de achterkant van ons huis zijn dus nieuw én van dubbelglas.

stalraam

voordeur

boerderij

Verbouwd met gebruik van oude materialen

Dit is ons derde koophuis. Het was onze eerste verhuizing met onze kinderen van nu 12 en 10 jaar oud. Door de jaren heen is de boerderij flink onder handen genomen en heel mooi verbouwd met gebruik van oude materialen zoals paneeldeuren, glas in lood en Portugese tegels. Daarom vielen wij ook voor dit huis, we waren namelijk niet op zoek naar een gigantisch klusproject. Bovenal de plek waar het huis staat is fantastisch, met heerlijk vrij uitzicht aan de voor- en achterkant. Dat wilden we heel graag. 

Wonen in een woonboerderij

woonkamer

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij

Binnenkijken in een woonboerderij

Slaapkamer inspiratie

Voordat wij hier gingen verhuizen hadden we vier weken om vooral veel te verven en wat smaakgevoelige zaken aan te pakken zoals de vloeren. Het grootste project was de grote open ruimte op de eerste verdieping met een vide. Hier hebben we de master bedroom van gemaakt met een en suite badkamer, gescheiden door een zelfgemaakte loftdeur van gebruikt steigerhout. Dat is echt heel erg fijn en luxe, alhoewel onze jongens ook graag hier onder de regendouche staan (hun badkamer is eigenlijk beneden). De vide in onze slaapkamer is dichtgemaakt en dient als opbergzolder. 

Wonen in een woonboerderij

Wonen in een woonboerderij

douche

badkamer

badkamer

badkamer

bathroom

Het toilet op de eerste verdieping is ook volledig vernieuwd.

Wonen in een woonboerderij

wc

Volgend jaar staat het project zwembad op de planning

Ons ‘corona’-project is het aanleggen van een inbouwzwembad. Het is nog niet af in verband met lange levertijden van het benodigde materiaal. We waren blijkbaar niet de enigen met dit idee… Volgend jaar wordt het vast weer zo’n hete zomer zodat we er dan volop gebruik van kunnen maken.

We werken regelmatig thuis

Thuiswerkplekken in verband met corona hoefden we gelukkig niet meer te maken, daarin hadden we al voorzien omdat we al regelmatig thuis werkten. (zie foto’s woonkamer) In het middengedeelte van de woonkamer hebben we twee fijne werkplekken kunnen creëren. 

werkkamer

Rust en ruimte, echt genieten

Ik geniet iedere dag van de rust hier en de vele vogels die je hier ziet en hoort. Als ik er eentje niet ken zoek ik de soort meteen op in een klein vogelboekje wat ik hier vooraan in mijn boekenkast heb staan. 

Eigen boomgaard met meer dan 20 fruitbomen

Enorm fijn vinden we ook onze eigen boomgaard met meer dan 20 fruitbomen en de kas. Het is leuk om verschillende groenten te zaaien en dan vervolgens te bedenken wat we met de oogst zullen gaan doen. Het werken in de tuin is dan ook echt ontspanning. Ons perceel is ruim 6.000 vierkante meter groot, genoeg fijne plekjes om lekker te zitten. Want even relaxen in de tuin tussen de bedrijvigheid door, doen we ook graag. Er hangt een fijne hangmat in de honderd jaar oude walnootboom. Een heerlijk plekje is dat. tuininspiratie

kas

tuin inspiratie

De meest favoriete plek in huis is toch wel onze woonkeuken

We staan graag in de keuken, dus met de verwerking van de groente en het fruit komt het ook zeker goed. We hebben ervoor gekozen om een inductiefornuis met een authentieke uitstraling in de keuken te plaatsen, wel zo duurzaam. Er stond eerst zo’n ouderwetse AGA Cooker op gas. Wel mooi, niet zo efficiënt. Het liefst zouden we helemaal van het gas af willen. Misschien als de cv ketel aan vervanging toe is, dat we dan overgaan op een warmtepomp. Op het dak van de kapschuur hebben we 14 zonnepanelen. We hebben momenteel nul op de meter. Eens kijken of dat straks met het zwembad erbij ook nog zo is. De bedoeling is om met zonne-energie het zwembad te verwarmen. In de woonkamer hebben we voor de sfeer een houtkacheltje. Erg gezellig in de winter. 

Before

keuken inspiratie

After

keuken inspiratie

keuken inspiratie

keuken

Binnenkijken in een woonboerderij

De meest favoriete plek in huis is toch wel onze woonkeuken. Onze dag begint en eindigt hier. En ik betrap mezelf erop dat ik er tussendoor ook graag zit met een kop koffie en een boekje. Het is gewoon een heel fijn plekje met heerlijk uitzicht. Lekker een beetje voor me uitstaren en naar de paarden in de wei kijken. Heerlijk! Het doet me ook denken aan het Friese platteland waar ik ben opgegroeid. Na jaren in een nieuwbouwhuis in de stad te hebben gewoond begon het rustige platteland toch weer te trekken. Ik ben daarom heel blij dat we vorig jaar de stap hebben gezet om buitenaf te gaan wonen. In een dorp is het toch allemaal net even wat gemoedelijker. Dat past beter bij ons. 

Wij hebben een boomhut in de tuin

Onze jongens van 12 en 10 hebben hun draai gelukkig ook snel gevonden hier. Ze hebben een mooie boomhut achterin de tuin gebouwd en vinden het leuk om mee te helpen met het plukken van het fruit.

boomhut

We hebben ook zes kuikentjes

In januari hebben we gezinsuitbreiding gekregen in de vorm van 6 kuikentjes (Barnevelders). Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot 4 hennen en 2 hanen. Ze scharrelen lekker rond in de ren die er nog was én ze leggen sinds kort eieren! Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn blog gelezen hebben. Ik heb het met veel plezier geschreven 😉 

Annemiek Jorritsma,

Wil je nog eens binnenkijken in onze woonboerderij @boerderij_middeltromp

Bedankt Annemiek dat wij bij jou binnen mochten kijken! Leuk dat je op deze ‘ boerderij inspiratie‘ pagina terecht bent gekomen! Woon jij ook op een leuke boerderij en mogen wij bij jou binnenkijken? Vind je het ook leuk als jouw boerderij in deze rubriek komt te staan? Stuur mij dan gerust een mailtje op info@jellinadetmar.nl dan nemen we het samen even door 😉

6 Reactie's
 • Hieke de Vries-Jorritsma
  Geplaatst op 08:40h, 22 oktober Beantwoorden

  Gm Annemiek en fam. Wat een mooi huis. Dat is genieten daar.
  Veel succes verder en veel liefs van mij.
  Tante Hieke

  • Annemiek Jorritsma
   Geplaatst op 22:19h, 26 oktober Beantwoorden

   Dankjewel Hieke!

 • Stephan Huitema
  Geplaatst op 12:17h, 21 oktober Beantwoorden

  Lieve Miek,

  Vanuit het Zuid-Boheemse kan ik, of kunnen, wij een lang verhaal kortmaken! Wat betekent dat je trots kunt zijn.
  Dat ben ik enorm op jullie allemaal.
  Goed gekozen, gedetailleerd en straalt een verlengstuk uit, van hoe jullie zijn.
  De beste groeten van Pepi, Marus en Benji

  • Annemiek Jorritsma
   Geplaatst op 00:09h, 22 oktober Beantwoorden

   Dank je Steef!

 • Annemiek Jorritsma
  Geplaatst op 09:15h, 21 oktober Beantwoorden

  Superleuk Hennie. Van harte welkom!

 • Hennie Hendriks
  Geplaatst op 20:06h, 20 oktober Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk om dit te zien.
  Mijn geboorte huis en grotendeels gebouwd door mijn vader.
  Wat hebben jullie er een schitterende woning van gemaakt.
  Zou het graag eens willen komen bekijken.
  Kan nog wel vertellen hoe het vroeger was.

Geef een reactie