De Scindapsus Pictus! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5315
post-template-default,single,single-post,postid-5315,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De Scindapsus Pictus!

De Scindapsus Pictus!

De Scindapsus Pictus

Deborah of beter bekend als Debbie houdt met planten. Als jullie haar feed zien op Instagram zie je gelijk die meid is gek op planten. Maar hoe begon haar plantenverslaving nou eigenlijk, ze vertelt zelf verder lezen jullie mee?

green

Ik ben gek op planten!

Thuis hadden we altijd al planten. Niet dat ik daar wat mee deed behalve af en toe water geven als mijn moeder dat vroeg. Toen ik op mezelf ging wonen wou ik ook planten maar kwam er al snel achter dat mijn lieve katten ze erg lekker vonden behalve de orchideeën dan. Mmm balen!! Toen heb ik jaren orchideeën gehad ook erg leuk en mooi. Mijn vader is ook een grote planten gek en had ook een hoop planten thuis waar ik wel een beetje jaloers op was. Tot mijn vader me in 2017 ongeveer een plant gaf en tot mijn blijdschap bleven mijn katten daar vanaf whoehoe happy me. Toen kwamen er langzaamaan meer planten bij. Begon ook planten te stekken en was op zoektocht gegaan naar stekjes en kwam uit bij iemand op markplaats waar ik een stekjesbox kocht. Super leuk en ze bleken ook nog te groeien, dus in de lente van 2019 nog een stekjesbox bij dezelfde vrouw gekocht. Die bleek in de buurt te wonen en ben hem gaan halen. Dat is nu een hele goeie vriendin geworden en heb ik heel veel van geleerd.

Ik heb meer dan 115 planten

Nu zijn we ongeveer 2 jaar verder en ben ik de eigenaresse van maar liefst 155 planten beauty’s en dan heb ik de stekjes niet meegeteld. Oepsie!! Iets uit de hand gelopen maar geeft me zoveel vreugde en plezier. Ik geef o.a. via instagram vaak tips and tricks wat ik super leuk vind. Elke dag leer ik nog bij want wat zijn er een hoop soorten. Zo heb ik in mijn collectie ook planten die heel moeilijk hier in Nederland te verkrijgen zijn en waar ik dus extra zuinig op ben.

Scindapsus pictus

Scindapsus pictus is 1 van mijn favoriete hangplanten. Je hebt er veel soorten van en ik heb er maar liefst 3. De pictus, de Trebie en de Silvery Ann. Ze groeien allemaal het zelfde maar de blad tekening is anders, de een is meer zilver of heeft meer vlekken dan de ander of heeft een groter blad. De blad tekening is van allemaal prachtig.

planten

Luchtzuiverende plant

De Scindapsus pictus is een heel makkelijk en tevreden plantje en dat laat hij ook zien. Hij staat ook nog eens in de top tien van meest luchtzuiverende planten.

Verzorging en stekken

Standplaats: De Scindapsus vraagt niet veel hij is snel tevreden. Hij kan op een lichte maar ook op een wat donkere plek staan, maar houdt niet van direct zonlicht.

Water geven

De grond van de Scindapsus mag licht vochtig zijn ook al laat ik hem soms een beetje uitdrogen tussen de gift beurten door. Hij houdt niet van natte voeten dus zorg dat het water weg kan of doe een laag hydrokorrels onderin de pot.

Stekken

De Scindapsus is erg makkelijk te stekken. Op de foto zie je 2 streepjes, ter hoogte van die streepjes knip je hem af. Je ziet een zwart/bruinig puntje dat is een luchtwortel daar groeit de nieuwe wortel uit. Je zorgt dat het puntje onder water staat. En dan is het geduld hebben. De Scindapsus wortelt best snel. Maar nu in de herfst gaan alle planten in rustperiode dit betekent niet dat er niks meer gebeurt, het duurt alleen wat langer. Stekken zou je het best kunnen doen in de lente.

stekken

Liefs Debbie

Instagram @debs.green.home

Geen reactie's

Geef een reactie