De woontrends van 2021: nieuwe kleuren, stoffen en accessoires! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8229
post-template-default,single,single-post,postid-8229,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De woontrends van 2021: nieuwe kleuren, stoffen en accessoires!

De woontrends van 2021: nieuwe kleuren, stoffen en accessoires!

De woontrends van 2021: nieuwe kleuren, stoffen en accessoires!

Om je thuis te kunnen voelen is een mooi, gezellig interieur belangrijk. Zeker nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, zorgt een prettige sfeer voor een goed humeur. Zelfs kleine veranderingen hebben een groot effect. Creëer een harmonieuze omgeving met kleuren, stoffen en liefdevol geselecteerde woonaccessoires!

De woontrends van 2021

© Micheile Henderson / Unsplash – woonaccessoires geven sfeer

Blog De woontrends van 2021

        © Minh Pham / Unsplash – creëer een harmonieuze omgeving

Trendy kleuren die passen bij jouw woonstijl

Niets kenmerkt een kamer meer dan kleur! Je hoeft je woonkamer niet helemaal opnieuw te schilderen om dit te doen. Beperk je tot één muur die je vooral in scène wilt zetten. Coördineer dan andere delen van het interieur ermee. Om te beginnen, op zoek naar jouw favoriete kleur. In 2021 zijn deze kleursuggesties bijzonder interessant:

– Pasteltinten brengen rust in de kamer

– Blauw in vele tinten zorgt voor een frisse kick.

– Geel, oranje en rood zijn geschikt voor spannende accenten.

– Natuurlijke tinten zoals crème en beige passen altijd bij elkaar – maar moeten worden aangevuld met een levendige kleur.

Pastelkleuren zijn in 2021 zeer gewild. Dit zijn meestal tinten die heel subtiel lijken en er uitzien alsof ze met poeder zijn bestrooid. Dit heeft als voordeel dat pasteltinten er niet kitscherig uitzien, maar elegant. Delicaat roze en zacht lichtblauw kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Lila en lavendel vervolledigen de selectie van pasteltinten en zijn momenteel de trend. De kleuren harmoniëren ook goed met alle natuurlijke tinten, wit en lichtgrijs.

Het “Blauwe” kleurenpalet maakt een frisse indruk. Tegelijkertijd herinnert blauw ons aan de lucht en de zee! Aangezien reizen in 2021 misschien niet in de gebruikelijke mate mogelijk is, breng je de maritieme sfeer gewoon naar huis!

Het thema natuur is in 2021 erg belangrijk. Dit heeft betrekking op de kleuren, maar ook op de materialen. Rotan en vlechtwerk passen goed in een natuurlijke sfeer. Planten zijn een zeer mooie aanvulling – niet alléén voor de natuur geïnspireerde variant, maar voor elke interieurtrend.

Denk daarbij aan kleine kleur-eyecatchers! Hiervoor kan de kleur opzichtig en opvallend zijn. Als alles in één kleurenfamilie blijft, is het effect inderdaad zeer nobel en elegant. Maar ook een beetje saai, dus kleurrijke accenten zijn niet verkeerd. Rood, oranje en geel zorgen voor opwinding. Voor de sfeer zijn deze tinten een aantrekkelijke blikvanger.

De woontrends van 2021 blog

© Asida / Unsplash – oranje als spannend accent

De woontrends van 2021 blog

© Stefen Tan / Unsplash – natuurlijk materialen gecombineerd met levendig roze

Stoffen en texturen

De trend gaat in de richting van hoogwaardig textiel: gordijnen, bankbekleding en tapijten moeten jouw huis meer dan een seizoen lang verrijken. Het gevoel speelt ook een belangrijke rol. Het interieur ziet er levendig uit, wanneer gladde en getextureerde stoffen elkaar afwisselen. Let bij de aanschaf van een nieuw tapijt niet alleen op de kleur en het patroon, maar ook op de kwaliteit.

Nieuwe kleuren, stoffen en accessoires!!

© Micheile Henderson / Unsplash  – combineer texturen en materialen

Nieuwe kleuren, stoffen en accessoires

        © Stephanie Harvey / Unsplash – natuurlijke materialen voor een rustige basis

Stijlen die in 2021 op de trend zullen zijn

De Scandinavische stijl van interieurdesign blijft populair. Niet voor niets is een Scandinavisch ogend interieur zowel tijdloos als modern. Ieder die fan is van Deens design, vindt klassieke en nieuwe designer-trends op Ambiente Direct die goed te integreren zijn met het bestaande meubilair.

Groot in opkomst is een kleurrijke mix met een natuurlijke basis. Natuurlijke materialen zorgen voor een rustige basis. Accessoires en stoffen in felle kleuren zorgen voor afwisseling. Met deze stijl kun je oosters gaan, maar een bohemian– of hippie-look is ook geweldig met een kleurrijke mix van stijlen!

Trends zijn geweldige gidsen. Maar het is altijd jouw persoonlijke gevoel van welzijn en smaak die bepalend is. Laat je inspireren en creëer jouw individuele sfeer in huis!

Geen reactie's

Geef een reactie