DIY het mini-planten ecosysteem - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
1100
post-template-default,single,single-post,postid-1100,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

DIY het mini-planten ecosysteem

DIY het mini-planten ecosysteem

DIY het mini-planten ecosysteem

DIY het mini-planten ecosysteem. Vandaag heb ik een DIY voor jullie geschreven over een mini planten ecosysteem, lees je mee?

Ons huis staat vol met planten en ik krijg vaak de vraag hoe ik al mijn planten verzorg. Als je het zelf lastig vindt om je planten te verzorgen heb ik hier een leuke do it yourself voor jullie gemaakt. Het planten ecosysteem is tegenwoordig een echte trend in ieders interieur en is heel makkelijk zelf te maken.

Het is een leuk mini-ecosysteem waarbij je een glazen vaas in elkaar zet en vult met een mooie plant. De verzorging van de planten gaat met dit systeem helemaal vanzelf. Een super leuke uitvinding als je wel de sfeer van groen in je huis wilt, maar er geen werk van wilt hebben.

DIY het mini-planten ecosysteem

DIY het mini-planten ecosysteem

Wat heb je nodig:

1 vaas/fles met een kurk, ( of je kan zelf een kurk passend maken)
– Grote flessen, kleine flessen, vazen en potten.
Als je ze maar goed kunt afsluiten en ze niet een te kleine opening hebben.
1 kleine lampen fitting ( 7-15 watt),
1 lampensnoer met een aan/uit stekker,
Eerst kleine planten die ook flink kunnen doorgroeien,
Potgrond voor kamerplanten,
Grind, of stukjes mos en houtskool.

Plantjes die je kunt gaan gebruiken

Fittonia,varentjes bijvoorbeeld zinkvaren (Phlebodium) of venushaar (Adiantum), kleine Calathea, graslelie (Chlorophytum) fluweelplant (Gynura) lepelplant (Spathiphyllum), bladbegonia (Begonia rex) vleesetende plantjes zoals Dionaea muscipula, cactussen.

 

Vervolgens het stappenplan!

Stap 1: Maak je glazen pot goed schoon en droog de pot goed af.

Stap 2: Vul de pot met potgrond.
Leg zoveel potgrond in de glazen pot als je nodig hebt om je plantjes goed te kunnen planten.

Stap 3: Leg een laagje actieve houtskool erin.
Actieve houtskool is vaak bij de vissenafdeling in een dierenwinkel te vinden. De houtskool voorkomt dat bacteriën, schimmels en vieze luchtjes in de pot ontstaan (ongeveer 2 cm is voldoende).

Stap 4: Plaats je plantjes.Afhankelijk van de grootte van je glazen pot kun je er een paar naast elkaar planten. Mijn glazen pot was groot genoeg voor 1 flinke vetplant. Houd trouwens ook rekening met de opening van de pot, zorg dat de plantjes niet te groot zijn, anders kun je ze niet mooi planten.

Stap 5: Maak een gat in de kurk zodat hier de lampen fitting door heen kan, en plaats de fitting.

Stap 6: Doe je stekker in het stopcontact en zet je vaas op een mooie plek neer of hang hem op, en geniet van je mini-ecosysteem!

In het mini-ecosysteem wordt zuurstof gecreëerd. Kortom door warmte ontstaat er vocht en is de plant in staat om zichzelf te voeden. Je plant heeft op deze manier weinig tot geen onderhoud nodig, en kun je er optimaal van gaan genieten!

DIY het mini-planten ecosysteem

Leuk dat jullie mijn DIY hebben gelezen. Ik hoop dat je inspiratie hebt opgedaan en dat je er ook zelf mee aan de slag kan!

Succes!

Liefs Jellina 

Wil je meer inspirerende DIY lezen, klik op deze link! Of check eens mijn borden op Pinterest @jellinadetmar en ik deel inspirerende foto’s op mijn Instagram account @jellinadetmar.

4 Reactie's

Geef een reactie