DIY met steigerbuis - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9344
post-template-default,single,single-post,postid-9344,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

DIY met steigerbuis

DIY met steigerbuis

DIY met steigerbuis

DIY met steigerbuis. Het afgelopen jaar hebben wij ontzettend veel toffe items van steigerbuis gemaakt in ons huis. Steigerbuis is helemaal hip in verschillende interieurstijlen. Waar steigerbuis vroeger alleen maar werd gebruikt om steigers te bouwen in de bouw, maken we er nu meubels en woonaccessoires van. Je kunt bij steigerbuis-online één van de diy pakketten kopen die wij in ons huis hebben, maar ook zelf een leuk project ontwerpen, de buizen op maat laten zagen en thuis gaan bouwen! Ga je voor zwart, staal, aluminium, vierkant of rvs? In welke dikte wil je de buizen en ga je voor stoer of stijlvol? Je kunt er ontzettend veel mooie interieur items van maken! Lees je mee?

Tijdschriftenrek

Eén van onze eerste projecten met steigerbuis waren twee tijdschriftrekken. Ideaal om naast de bank te zetten en alles bij de hand te hebben. Door er een plankje op te maken heb je niet alleen een plek om je tijdschriften, kranten en folders neer te leggen, maar ook een bijzettafeltje voor een lekkere kop koffie of thee. Zo hoef je de bank niet meer af als je eenmaal lekker zit! Dit stoere item staat niet alleen leuk in je interieur, het is ook enorm multifunctioneel. 

DIY met steigerbuis

DIY met steigerbuis

DIY met steigerbuis

Haardhout opslag 

Voor buiten en binnen maakten wij allebei een haardhout opslag. Binnen voor naast onze houtkachel en buiten voor bij onze tuinhaard in de overkapping, waar we het tijdens de wat frissere dagen lekker warm kunnen stoken. Hout geeft sfeer en warmte en door een hele stapel houtblokken in een mooi rek te leggen heb je niet alleen je houtblokken heel makkelijk bij de hand, het ziet er ook nog eens erg gezellig uit. Ook kun je er in een grote ruimte gemakkelijk een roomdivider, een afscheiding mee creëeren. Onze houtopslag buiten heeft ook nog eens handige wielen eronder, zodat we het rek makkelijk kunnen verplaatsen. Denk je nu; Leuk zo’n rek maar ik zou hem dan groter of kleiner willen, ook dat kan! Je kunt je eigen maten invullen als je dit handige rek wilt bestellen! 

houthaardrek

houthaardrek

houthaardrek diy

Schoenenrek  

Ik denk dat iedereen de stapels schoenen in de gang wel herkend, zeker als je kinderen hebt. Wij bedachten daarom een schoenenrek van steigerbuis. Ideaal voor al die rond slingerende schoenen en laarzen! Dit rek heeft een stoere industriële uitstraling en je kunt dit ook goed combineren als kapstok. Ontwerp je eigen kapstok van steigerbuis en hang deze erboven!  

diy schoenenrek

diy schoenenrek

diy stiegerbuis

Plantenrek

Dat wij van planten houden en van veel groen in huis dat wisten jullie natuurlijk al. Door de jaren heen hebben wij verschillende plantenhangers en een zelfontworpen plantenbak aan ons plafond gehad, zodat je een echte groene oase krijgt in je interieur. Ook met steigerbuis hebben wij een plantenhanger gemaakt. Door dit ontwerp kun je meerdere en verschillende planten naast elkaar hangen aan het plafond. Een leuk item voor boven de tv, zoals bij ons, of om voor een raam te hangen! 

diy plantenrek

diy plantenhanger

diy plantenhanger

Wees creatief!  

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Steigerbuis is ontzettend veelzijdig en je kunt er nog veel meer leuke interieur items mee maken. Wij hebben ook voor de kinderen een tafel met bankje gemaakt, zodat ze hier fijn aan kunnen spelen of knutselen, maar denk ook aan een kledingrek op je slaapkamer, een onderstel voor een eettafel of salontafel en trapleuningen.

Ga jij ook aan de slag? Ik ben benieuwd of jullie enthousiast zijn geworden, neem dan zeker eens een kijkje op steigerbuis-online.nl! 

Geen reactie's

Geef een reactie