Binnenkijken in een boerderij uit 1860! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5029
post-template-default,single,single-post,postid-5029,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken in een boerderij uit 1860!

Binnenkijken in een boerderij uit 1860!

Een kijkje in een boerderij uit 1860 en 2016!

Vandaag mogen wij een kijkje nemen in een boerderij uit 1860. In mijn rubriek ‘boerderij inspiratie’ Marie-Jolie’s prachtige woonboerderij. Marie-Jolie (Instagram @boerderij_1860vs2016) vertelt ons over haar favoriete plek in huis. Ze vertelt ons iets over de verbouwing, waarom haar woonboerderij zo bijzonder is, en waarom ze het zo leuk vindt om in een boerderij te wonen, lezen jullie mee?
woonboerderij

De boerderij moest grondig her- en verbouwd worden

Wessel (40) en Marie-Jolie (40) wonen in een boerderij uit het bouwjaar 1860 en 2016. Samen met hun 2 zoons Rav (9) en Mack (5) de oudste zoon Glenn heeft net het nest verlaten en een huis gekocht samen met zijn vriendin. Marie-Jolie vertelt ons haar verhaal 🙂
De boerderij moest grondig her- en verbouwd worden dus konden we er niet gelijk wonen. Toen wij de boerderij kochten stond ons huis nog niet te koop, het was de slechte tijd van verkopen maar gelukkig verkochten wij deze in 6 dagen maar daarom moesten wij wel 8 maanden in het huis van mijn moeder wonen. Zij was zo lief om deze periode in hun chalet te gaan wonen, enorm dankbaar daarvoor.
boerderij
bouw
huis

We hebben veel aan de boerderij verbouwd

Wat wij verbouwd hebben? Ja wat niet🙈 Alles bleek in nog slechtere staat dan wij dachten en zo moesten helaas zelfs de oude gebinten eraan geloven. De gehele deel is dus gesloopt en opnieuw gebouwd maar wel in het zelfde model en formaat als het oude, ze maakten een mal van de oude staldeuren en zo ontstond het grote raam. De gebinten werden door 1 persoon met de hand gemaakt en op de oude manier met pen gat verbindingen geplaatst. Ook besloten wij om gedeeltelijk weer riet te plaatsen wat heeeeeel vroeger ook zo was. Het voorhuis bleef staan maar hier kwam uiteindelijk toch nieuwe fundering en een compleet nieuw dak op, verder verplaatsten en sloopten we wat muren en kwam er ook boven een compleet nieuwe verdiepingsvloer en wanden in. En dan al de nieuwe leidingen, gas, riolering en stroomwerk.
kap
verbouwing

Een boerderij uit 1860 met de kleuren en uitstraling van nu

Het mooie en bijzondere aan ons huis vind ik dat het eigenlijk nog steeds de boerderij uit 1860 is maar dan met de uitstraling en kleuren van nu. Trots op dat het niet verloren is gegaan en het nu hopelijk nog net zo lang mag blijven bestaan. Het favoriete plekje in huis is denk ik wel de woonkeuken, daar wordt denk ik 80% van de tijd doorgebracht. Om te eten, kletsen, spelletjes, borrelen, huiswerk en noem maar op.Vroeger was de boerderij echt een boeren bedrijf maar wij hebben er een woonboerderij van gemaakt.
woonboerderij

Dit was altijd al een droom voor ons

Onze droom is altijd geweest om een oud boerderijtje op te knappen, voor de niet standaard woonruimtes. Het hoge plafond, de sfeer, het hout en voor de ruimte om het huis heen. Wat onze boerderij voor ons nog mooier maakt is dat we dit alles hebben maar we vanuit de keuken zo het kleine maar zeer gezellige, levendige en fijne dorpje inkijken en de kinderen er veel vriendjes hebben en wij een enorm sociaal leven hebben opgebouwd.
woning
mooi
woonkamer
woonboerderijen
beneden
keuken
wc
bedroom
wonen
hal
deuren
garden
Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer foto’s van Marie-Jolie, kijk dan eens op haar IG account @boerderij_1860vs2016

Bedankt Marie-Jolie dat wij bij jou binnen mochten kijken!

Woon jij ook op een leuke boerderij en mogen wij bij jou binnenkijken?

Vind je het ook leuk als jouw boerderij in deze rubriek komt te staan? Stuur mij dan gerust een mailtje op info@jellinadetmar.nl dan nemen we het samen even door 😉

6 Reactie's
 • Dorothe Wessel
  Geplaatst op 22:50h, 07 september Beantwoorden

  Wat een leuke pagina heb jij en een gaaf en wat een gaaf project. Wij hebben ook boerderij gekocht daar hoeven we winaar te veranderen maar we willen de schuur ombouwen tot huis van onze dochter maar moeten alles nog uitzoeken waar te beginnen.
  Groetjes Dorothe

 • Marco en Patricia Schuurbiers
  Geplaatst op 20:06h, 24 juli Beantwoorden

  Hoi jellina
  Wij kwamen je verhaal tegen op Pinterest
  Wij zijn Marco en Patricia en wonen in Ossendrecht
  Wij kochten 8 jaar geleden een vervallen boerderijtje en hebben deze helemaal opnieuw opgebouwd
  Nu willen we een nieuwe schuur bouwen en zijn zeer gecharmeerd van jullie deel
  Wij zijn benieuwd naar de hoogte van de deel dit ivm het geldende bestemmingsplan in onze gemeente
  Ook wilde we vragen of we de deel één keer mogen komen bekijken om een betere indruk te krijgen en het een en ander door te nemen
  Gr Cootje en Patricia

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:31h, 21 augustus Beantwoorden

   Hi Marco en Patricia,

   Zou jij mij een mailtje willen sturen met deze vraag? info@jellinadetmar.nl

   Gr Jellina

 • Jerome delonque
  Geplaatst op 18:04h, 18 oktober Beantwoorden

  Wat een prachtig huis, met een mooie grote woonkeuken. Lijkt me ook een heerlijke plek om met vrienden te borrelen!

 • Chantal c til
  Geplaatst op 17:52h, 18 oktober Beantwoorden

  Wat een prachtig verhaal en wat leuk dat we binnen mochten kijken.
  Fijn dat deze boerderij zo mooi is verbouwd.
  Prachtig.

 • Marie-Jolie
  Geplaatst op 17:39h, 18 oktober Beantwoorden

  Dankjewel Jellina! 😍

Geef een reactie