Een interieur miskoop - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3365
post-template-default,single,single-post,postid-3365,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een interieur miskoop

Een interieur miskoop

Een interieur miskoop

Heb jij wel eens een interieur miskoop gedaan? In deze blog verteld ik die van mij, lees je mee?

Heerlijk om interieur items te shoppen!

Zo in de loop der jaren hebben wij al heel wat interieur aankopen gedaan. Kasten, banken, stoelen, vloerkleden en nog veel meer. We kopen onze spullen in leuke interieurwinkels in de buurt & ver van huis maar wij zijn ook gek op tweedehandse spullen. Bij de kringloop en op marktplaats zijn ook vaak echt mooie spullen die je op kan knappen en waar je zelf heel iets moois van kunt maken. Het voordeel hiervan vind ik vaak dat je het niet heel duur koopt. En denk je toch later dit is niet wat ik voor ogen had en je wilt het weer verkopen dan heb je er vaak geen geld op verloren. Je kan het bijna voor dezelfde prijs, of omdat je het een beetje hebt opgeknapt zelfs voor een meerprijs weer verkopen, top toch!

Echt, ik kon mij zo 1,2,3 niet indenken wat mijn grootste misser is geweest qua interieur aankoop. Een paar dagen heb ik hier over na lopen denken en ineens dacht ik….. toen we bezig waren met de achterkamer verbouwing ergens in september 2017 hebben we een grote grijze kast gekocht in een kringloopwinkel.

Eerste indruk

Ik vond deze kast toen ik hem voor het eerst zag staan echt heel gaaf! Het was een houten antraciet grote kast. Hij was heel hoog en had veel ruimte van binnen, ideaal om veel spullen in op te bergen. Omdat ons plafond in de achterkamer 3,5 meter hoog is wilden we daar graag een hoge kast die de hoogte op zou vangen. Deze kast was zeker geschikt.

Een interieur miskoopNiet onze stijl, miskoop dus

Alleen er zaten ronde pootjes aan, en lijsten om de deurtjes heen……en daar twijfelden we aan. We hadden voor ogen om onze woonkamer stoer en industrieel in te richten. En deze kast was meer naar de brocante stijl. Maar dit was wel een kast dat als je hem niet kocht hij de volgende dag weg zou zijn. Dus we deden een goede onderhandeling en de kringloop ging hem dezelfde dag nog bij ons bezorgen.

Toen de kast in de woonkamer stond wisten we eigenlijk al, nee dit werd niet onze kast. Deze stijl past toch niet bij ons, we vonden hem niet stoer genoeg, helaas! We hebben hem dezelfde dag weer op marktplaats te koop aangeboden en kregen ontzettend snel genoeg reacties, zodat de kast dezelfde week alweer in een ander huis zou komen te staan.

Even kijken of de kast wel in ons huis past

Maar ik wist pas zeker, toen de kast in ons huis stond dat de kast niet hier zou passen in ons interieur. Stel dat we hem niet hadden gekocht dan had ik misschien altijd nog gedacht, die kast die had hier misschien toch wel gaaf in ons huis gestaan. We hebben er niks op verloren en ik ben blij dat we soms even zulke beslissingen nemen zodat je zeker weet, hier heb ik goed aan gedaan!

Heb jij wel eens een interieurmiskoop gedaan? Ik ben ook wel benieuwd naar die van jullie, leuk als je het mij verteld in een reactie 🙂

Liefs Jellina

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

2 Reactie's

Geef een reactie