Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd
4163
post-template-default,single,single-post,postid-4163,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd. Vandaag in mijn rubriek ‘boerderij inspiratie’ Judith’s prachtige woonboerderij. Judith (Instagram @landlevenjudith) vertelt ons over haar favoriete plek in huis. Ze vertelt ons iets over de verbouwing, waarom haar woonboerderij zo bijzonder is, en waarom ze het zo leuk vindt om in een boerderij te wonen, lezen jullie mee?

Een pregefabriceerde schuur wordt opgebouwd. Montage landbouwschuur e-1024x764

Van oorsprong is onze boerderij een gemengd bedrijf met de schuur aan het woonhuis vast

Onze boerderij staat in de Noord Oostpolder (NOP) en de boerderijen zijn hier na de WOII uit de grond gestampt. Hij is van rond 1952. Onze boerderij is van oorsprong een gemengd bedrijf met de schuur aan het woonhuis vast. Wij hebben een gedeelte van de stal, in de oude betonnen domeinschuur, bij het woonhuis getrokken.
In de periode na de WOII werden de schuren via een soort pre-fab met betonnen elementen gebouwd. Voor die tijd een hele moderne manier. Wij hebben foto’s uit het archief van de polder ook in ons huis hangen zodat je kunt zien hoe er in die tijd gebouwd werd.

We wonen in de NOP tegen het voormalige Zuiderzee eiland Schokland aan. Onze boerderij staat op het Werelderfgoed Schokland. Dat is een unieke plek en tevens ook een beschermde omgeving. Wij wonen hier met ons gezin, Gerwin, ik en onze drie kinderen. In een andere blog die ik geschreven heb voor Jellina haar website  vertel ik ook over onze verbouwing en onze inrichting, als je deze blog ook graag wilt lezen kan je via deze link die blog terugvinden 😉

Boerderijen in Noordoostpolder bij NV Schokbeton te Kamen 17 april 1950 h-1024x769

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

Een pregefabriceerde schuur wordt opgebouwd. Montage landbouwschuur d

Een snelle verhuizing

Wij moesten in drie dagen over van ons oude huis naar deze boerderij. We hebben in die drie dagen 1 slaapkamer opgeknapt en de woonkamer zodat het huis voor ons leefbaar was. Vervolgens zijn we gaan verbouwen. Doordat we vooral eerst in de schuur zijn gaan bouwen ging dat best. Het was een prachtig voorjaar en zomer dus we hebben veel buiten kunnen leven. Zo heeft onze wasmachine bijna een half jaar buiten gestaan.

We hebben heel veel verbouwd, bijna alles en we zijn nog niet klaar. Maar het gedeelte in de schuur, waar nu onze grote woonkeuken is en onze slaapkamer en badkamer, is nu zo goed als klaar.

Eigenlijk vinden we bijna alles prachtig geworden. Het is geen romantisch oud boerderijtje maar een boerderij met een botonnen structuur. We hebben hier toch een heel warm huis van kunnen maken met behoud van oude elementen. Onze grote woonkeuken met grote schouw en openhaard is denk ik het meest bijzonder geworden. In onze slaapkamer staat nog een originele muur met paardenluiken en een staldeur. Daar zit nu de kledingkast achter verstopt.

Favoriete plek in huis

Dat vind ik lastig om te zeggen. Dat hangt ook een beetje af van het moment van de dag, het weer of de tijd van het jaar. We zijn wel het meest in de keuken te vinden. Dat is echt het centrum van ons huis. Maar ook de badkamer is heerlijk, een bad waarbij we naar buiten kunnen kijken en een sauna. De Veranda is groot en geeft een heerlijke plek in de weekenden als de zon ook maar een beetje schijnt.

De schaapjes staan in de wei, wij hebben een hond en kat

Het is een woonboerderij. Sinds maart 2018 wonen wij in onze ‘klus’ boerderij. Wij wonen met onze drie kinderen en een hond en een kat. Er staan ook schaapjes in de wei, die zijn nu nog van een buurboer, maar wij zorgen ook een beetje voor ze. Volgend jaar komen er kippen en twee varkentjes.

De ruimte in en om huis is heerlijk

De ruimte in ons huis en om ons heen vind ik heerlijk. Ook de rust die dat geeft ook al is er altijd wat te doen. Het leven met de seizoenen, zo dicht bij natuur vind ik fantastisch. We zijn razend druk in ons werk en ook hier in huis, in onze tuin en op het land en toch voelt het elke dag als wakker worden in mijn eigen vakantiehuis.

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

badkamer

keuken

boerderijinrichting

bed

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

hal

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

Een kijkje in een boerderij die na WOII is gebouwd

bad kamer

Mocht je nieuwsgierig zijn naar meer foto’s van Judith, kijk dan eens op haar IG account @landlevenjudith

Bedankt Judith dat wij bij jou binnen mochten kijken! Wil je nog een leuke blog van Judith lezen? Er staat ook nog een leuke gastblog van Judith online ‘ elk huis heeft een verhaal’ 😉

Woon jij ook op een leuke boerderij en mogen wij bij jou binnenkijken? Vind je het ook leuk als jouw boerderij in deze rubriek komt te staan? Stuur mij dan gerust een mailtje op info@jellinadetmar.nl dan nemen we het samen even door 😉

6 Reactie's
 • Carla
  Geplaatst op 22:32h, 03 juni Beantwoorden

  Dit is toch álles !
  Zo mooi en authentiek ❤️
  Een droom boerderij !
  Wat een leuke blog weer Jellina !
  ❤️😘

 • Woondingen van Ilona
  Geplaatst op 20:00h, 03 juni Beantwoorden

  Echt zo’n mooie boerderij! Ik houd ook zo van die stoere contrasten. En super knap dat jullie dit in zo’n korte tijd hebben gedaan.

 • Erna Smits
  Geplaatst op 12:34h, 03 juni Beantwoorden

  Leuk om te lezen en wat is het allemaal mooi geworden. Groetjes Erna

 • Jantine
  Geplaatst op 09:40h, 03 juni Beantwoorden

  Wat gaaf ze en bijzonder een boerderij uit 52!

 • Wieke Ontwerpt
  Geplaatst op 08:39h, 03 juni Beantwoorden

  Zooo gaaf! Dit is mijn droom, om ooit een boerderij te verbouwen. Wauw wauw wauw😍

 • Judith kets
  Geplaatst op 21:17h, 02 juni Beantwoorden

  Wat is het weer een mooi geheel geworden, heel leuk. Ben benieuwd naar de reacties. Fijne avond nog.

Geef een reactie