Een taatsdeur in de keuken en woonkamer! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5707
post-template-default,single,single-post,postid-5707,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een taatsdeur in de keuken en woonkamer!

Een taatsdeur in de keuken en woonkamer!

Een taatsdeur in de keuken en woonkamer!

Soooooooo Haaaaaaaaappyyyyy! Check this out! Wij hebben sinds kort 2 prachtige nieuwe stalen deuren in huis. Dit type deur heet een taatsdeur en ik wil graag de voordelen met jullie delen!
Om te beginnen, kijk eens hoe mooi!

staal

Een deur die verschil maakt

Wat maakt deze stalen deuren nou anders dan anders? Nou, het grote verschil zit hem in de niet traditionele manier van ‘ophangen’.. Er zitten geen scharnieren aan de zijkant van de deur, maar aan de boven en onderkant.. Hij draait dus op een verticale as. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zelf het draaipunt van de deur bepalen en heb je bovendien geen kozijnen nodig, wat er onwijs strak uit ziet en in elk interieur past! Ook kan de deur naar binnen en naar buiten open draaien en sluiten de deuren vanzelf met softclose: ideaal met kinderen! Hier wordt niet meer met de deuren geslagen en tocht het niet meer in huis nadat zo’n kleine dribbelaar het toilet bezocht / een speelgoedje ophaalde van de slaapkamer / verstoppertje aan het spelen is!!! Zo ontsnapt er geen warmte met naar de hal, lekker warm!
woonkamer
hal

Nieuw in oud..

Natuurlijk is het zo, (net als met de meeste basis-interieur-onderdelen) dat het ’t meest ideaal is om zo’n deur al op te nemen in je bouwplannen. De deuren hebben weliswaar geen kozijnen nodig, maar er moet bijvoorbeeld wel in de vloer en het plafond geboord kunnen worden. Als er dan al vloerverwarming ligt is dat, uuuuuuhm, een uitdaging waar uitgebreider aandacht voor nodig is.. Wij hebben in onze woonboerderij natuurlijk ook te maken met bestaande bouw. Een adviesgesprek is dan wel heel fijn! Dennis van Metalstuff heeft bij ons de deuren handgemaakt en geleverd. Ook Dennis komt eerst bij je langs om te kijken en mee te denken, en hij kijkt wat er gebeuren moet voordat de deuren geplaatst kunnen worden!
dennis

Alle opties open (en gelukkig ook dicht 😜)

Gelukkig kwam Dennis persoonlijk bij ons kijken naar wat de mogelijkheden voor in ons huis zijn. Omdat er bij ons al een kozijn in de muur zat, hebben we afspreken dat we de dingen in het kozijn zelf bij zouden (laten) werken.. Verder hebben we onze deuren helemaal naar onze wens samen kunnen stellen met hem, want er zijn veel opties mogelijk! De afmetingen van de deuren zijn vanzelfsprekend helemaal precies op maat, maar denk ook aan de vlakverdeling, de afwerking van het glas, of het raamwerk voorzien mag worden van kokerwerk, welk hoekprofiel, of stopverf, de kleur van het staal, zichtbare of weggeschuurde lasnaden en het soort handgreep.. Aan de hand van al deze opties word de prijs berekend.

deur keukenHelemaal tevreden!

Ik vind het resultaat heel prachtig en praktisch geworden. De deuren tussen de gang en onze woonruimte waren best een beetje een hekel punt in onze woning, omdat je in zo’n oud hoog pand nou eenmaal sneller last hebt van tocht en warmteverlies. Dat op een stijlvolle manier oplossen is met de komst van onze nieuwe aanwinsten en stuk eenvoudiger gebleken dan gedacht!!!
woonkamer
deur
kitchen
Liefs Jellina 
P.s Ook enthousiast geworden? Klik hier voor meer informatie en vraag vrijblijvend om een adviesgesprek!
Deze blog is geschreven i.s.m Dennis van den Bekerom, Metalstuff!
Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

3 Reactie's
 • Marianne
  Geplaatst op 18:13h, 31 januari Beantwoorden

  Prachtig. Wij overwegen dit ook, zit nog te overwegen wat te doen met rest van deuren. Denk aan wit maar dan wel maar zwart beslag. Hoe hebben jullie dit gedaan? Dacht dat ik zwarte deuren zag?

 • Mona Koerts
  Geplaatst op 14:46h, 07 april Beantwoorden

  Prachtige deuren!
  Door de doorkijk is het ook veel ruimtelijker.

 • Wendy
  Geplaatst op 09:39h, 07 april Beantwoorden

  Ik vind ze echt prachtig, ze gaan ook echt licht open en dicht, zelf getest immers:-) maken het huis veel opener naar de hal ook!

Geef een reactie