Een tijdloos interieur, kleurrijk en levendig! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
11228
post-template-default,single,single-post,postid-11228,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een tijdloos interieur, kleurrijk en levendig!

Een tijdloos interieur, kleurrijk en levendig!

Een tijdloos interieur, kleurrijk en levendig!

Een tijdloos interieur, kleurrijk en levendig! Hoe begin je je lege canvas te kleuren en vullen tot een tijdloos interieur wat alles behalve saai is? Kleur is een belangrijke basis. Neutrale kleuren raken nooit uit de mode en nee dat betekend niet dat alles wit en grijs wordt. Kijk maar eens goed rond hoeveel verschillende tinten wit en beige er eigenlijk bestaan. Zelfs als je daar verschillende tinten van gebruikt als de basis, blijft het een rustig geheel.

Kleurrijk en levendig

 
Wil je wel graag wat kleur in je interieur, gebruik dan verschillende tinten van een kleur. Dit noemen we ton sur ton, de kleur op kleur methode. Hiermee zorg je voor een warme basis, maar hou je de basis rustig. We zien elk jaar zoveel interieurtrends voorbij komen, maar weinig daarvan zijn echt blijvend en tijdloos. Tijdloos betekend niet dat je nooit kunt veranderen of een muurtje kunt verven of behangen. Ik hou enorm van veranderen, maar met een stabiele basis in je interieur wordt dat ook veel makkelijker!

Een Tijdloos Interieur: Kleurrijk en Levendig!

Investeer in tijdloze meubelstukken

 
Voor een fijne basis in je interieur is het ook belangrijk om te investeren in belangrijke meubelstukken. Meubelstukken die tijdloos zijn en waar je je leven lang van kunt blijven genieten. Van die meubelstukken die je een wauw gevoel geven en waarvan je meteen weet waar het komt te staan in je interieur. Dat perfecte plaatje in je hoofd wat dan realiteit gaat worden. Niet zomaar een meubelstuk, maar een uniek ontwerp wat niet alleen in je interieur past maar ook nog eens bij jou persoonlijkheid past.

Eames lounge chair

 
Voor ons was dit de Eames lounge chair. Niet zomaar een fauteuil, maar een luxueze en betrouwbare stoel voor liefhebbers. Dit is de perfecte omschrijving voor dit tijdloze meubelstuk. Een meubelstuk waar we gelijk verliefd op waren en wat al meerdere keren mee verhuisd is en al in verschillende interieuren van ons een belangrijke plek heeft gekregen. Een fauteuil met mooie lijnen en prachtige rondingen, echt een design stuk en eye catcher in je huis. Super comfortable en een goede investering om heel veel jaren van te genieten. Sommige meubelstukken zijn gewoon blijvend! De Eames lounge chair past perfect in een zithoek, in je kantoor, een zonnige serre of een heerlijke plek in de kamer om in te lezen.

houthaardrek diy
Woontrends 2022 Jellina Detmar

Integreer persoonlijkheid in je interieur

 
Belangrijk in een interieur vind ik ook persoonlijkheid. Geen interieur wat ook van je buren zou kunnen zijn, maar een interieur dat laat zien wie jij bent en wie er in je huis wonen. Persoonlijke items waar mensen aan kunnen zien wie de bewoners zijn, denk aan foto’s, schilderijen, souvenirs die je meegenomen hebt, een erfstuk of gewoon die mooie tekening van je kind. Mooie herinneringen die een plek mogen hebben in je interieur, waar een verhaal aan vast zit of je een fijn gevoel geven als je er naar kijkt.

Ook je eigen interieurstijl ontdekken kan ervoor zorgen dat het een persoonlijk interieur wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een moodboard te maken met alle dingen die jij mooi vindt en in je huis zou willen zien. Ga je het daarna tot leven brengen in je huis, begin dan klein. Een leuk hoekje van de kamer of een kast, zo zie je gelijk of het precies wordt wat je in gedachten had en of het dan nog steeds zo mooi is.

herfst en interieur

Design

 
Bij het woord design denk ik aan het merk Vitra. Enorm bekend, tijdloos en prachtige ontwerpen. Het meest bekend zijn denk ik de eetkamerstoelen, maar het merk Vitra staat voor zoveel meer. Over elk ontwerp wordt goed nagedacht en dat is te zien! Doordat Vitra tijdloos is en het design van hele goede kwaliteit zijn de stoelen ook veel tweedehands te vinden. Bij Whoppah zijn ze een marktplaats voor tweedehands design en kunst. Een duurzame keuze voor de mooiste design items en dus ook van het merk Vitra. Kies voor tijdloos en duurzaam!

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Liefs Jellina

Meer blogs,

Comfortabel en stijlvol wonen

Top tips voor een warme en uitnodigende halinrichting

De tijdloze elegantie van een betonvloer in ons interieur

Geen reactie's

Geef een reactie