Een wandkast in je interieur - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
9761
post-template-default,single,single-post,postid-9761,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een wandkast in je interieur

Een wandkast in je interieur

Een wandkast in je interieur

Een wandkast in je interieur! Kasten in je interieur, misschien niet het eerste waar je aan denkt bij interieur, maar zeker erg belangrijk. Een kast heeft niet alleen een hele belangrijke functie, namelijk opbergruimte, maar zeker als je een lange wand hebt of een grote open kamer kan zo’n mooie grote kast ook goed als roomdivider fungeren. Een lange wandkast tegen de muur zorgt er ook voor dat de kamer breder lijkt. Daarnaast wordt de wand doorbroken en heb je een mooi meubel om te stijlen. Lees je mee?

Een wandkast in je interieur

Stijl

Kasten zijn er in veel verschillende stijlen, maar passen ook vaak in meerdere woonstijlen. Een heel mooi voorbeeld vind ik vakkenkast New York. Deze stoere en stijlvolle kast van mangohout is uitgevoerd in een prachtig visgraatpatroon. Deze kast past in verschillende woonstijlen en heeft door zijn combinatie van dichte vakken en open vakken genoeg opbergruimte en ruimte voor mooie pronkstukken.

Wil je een vakkenkast als roomdivider gebruiken dan zou ik een helemaal open kast kiezen. Doordat de kast open is maak je wel een afscheiding tussen bijvoorbeeld de eetkamer en de woonkamer, maar zorg je ervoor dat het wel ruimtelijk blijft. Vakkenkast Huub is zo’n kast. Deze kast is gemaakt van zwart metaal en mangohout en heeft door de asymmetrische vakken een speels uiterlijk. Een aanwinst voor je interieur en genoeg ruimte om te stijlen. 

Een wandkast in je interieur

woneninterieur

Een wandkast in je interieur

wonen interieur

black interior

Hoe stijl je een vakkenkast, mijn 5 tips!

Tip 1. Berg op wat je niet wilt laten zien

Heb je een kast met ook dichte vakken, dan ruim je de dingen die je niet wilt laten zien daarin op. Heb je die niet dan kun je bijvoorbeeld een paar bakken met deksel in een open kast zetten waar je wat rommeltjes in kwijt kunt. Dit ziet er dan toch netjes uit. 

Tip 2. Creëer lucht

Zet niet alle vakken vol, maar alleen een klein gedeelte van een vak. Hierdoor oogt het rustig en netjes.  Of wat dacht je van een mooie doorzichtige vaas of een mooie kaars in je kast. Dit geeft ook een rustig effect in je styling! 

Tip 3. Groeperen

Door groepjes te maken hou je het netjes. Zet soort bij soort. Leg niet in verschillende vakken boeken, maar maak een stapel boeken en leg ze in één vak. Dit kan natuurlijk ook met tijdschriften. Ook met vaasjes, kandelaars en plantjes kun je groepjes maken en dit bij elkaar zetten in één vak. Om te voorkomen dat het saai wordt, is het belangrijk bij het indelen van je kast te spelen met verschillende objecten, materialen en vormen. Naast een rechthoekige fotolijst zet je bijvoorbeeld een plant, die een organische en wat meer speelse vorm heeft. 

Tip 4. Varieer in hoogte, vorm en materiaal

Die groepjes maken lijkt simpel, maar het mooiste is ook nog als je varieert in hoogte, vorm en materiaal. Bijvoorbeeld een hoge glazen vaas met droogbloemen naast een lager vaasje van keramiek en daarvoor nog een mooie pot van rotan. TIP: op een stapel boeken kun je ook nog een ornament of een vaasje kwijt, dit staat erg leuk. Of als je kast niet heel hoog is zet je er een leuk hangplantje op! 

Tip 5. Beperk het aantal kleuren 

Door te stijlen met twee of drie kleuren hou je rustig en netjes. Kies dus een paar kleuren uit, of kies één of twee kleuren uit en gebruik daar verschillende tinten van. Dit noemen we kleur op kleur. Door deze tips toe te passen blijft je vakkenkast netjes en stijlvol en is het een aanwinst voor je interieur! Je kan ook alleen spullen in je kast stylen die matchen met het kleurpalet van je interieur. 

Succes met de stylen van je wandkast, je kan aan de slag!

Groet Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blog al gelezen? Duurzaam en mooie verzorgingsproducten!

Duurzaam en mooie verzorgingsproducten

P.s. Wil je niets missen?  .  .  .

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en ik hou je op de hoogte van de nieuwste blogs en ontwikkelingen.

Geen reactie's

Geef een reactie