Een zwembad in de tuin - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6313
post-template-default,single,single-post,postid-6313,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

een zwembad in de tuin

Thuis is een fijne plek

Wij droomden over een zwembad in de tuin. Want een mooi buitenbad geef ontzettend veel genot en rust.

Thuis is de plek waar we tijd met ons gezin doorbrengen. Daarom zorg ik dat alles tip top in orde is. Dat het warmte en sfeer heeft. Mijn mooie planten verzorgen en verstekken, het huis mooier maken met nieuwe decoratie, oude spullen in een nieuw jasje steken en zorgen dat alles bij elkaar past. Dat is mijn grote passie, maar mijn man Hein begrijpt er niet veel van. Die wordt langzaamaan een beetje moe van alle plantjes, kleedjes en beeldjes. 

In eigen tuin op vakantie

Logisch ook, hij geniet meer van buiten. Hein heeft een eigen hoveniersbedrijf en is dus altijd bezig met het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Onze eigen tuin kan daarbij natuurlijk niet worden overgeslagen. De plek waar je tot rust komt en ontspant. Waar je in tijden dat je niet veel weg kunt, toch het idee hebt dat je op vakantie bent. Wie wil dat niet? Een zwembad in de tuin past daar zeker bij!

Een zwembad in de tuin

een zwembad in de tuin maken

Een zwembad in de tuin

Dat dachten wij nou ook. Maar wat willen we dan precies, wat is onze droom? Een tuin die aan al onze wensen voldoet. Mooie bomen en planten en tóch onderhoudsvriendelijk, genoeg ruimte voor onze zoon en onze hond om te spelen, een loungebank om ’s avonds lekker te zitten. En heel graag een zwembad in de tuin. Maar met een zoon van 2 begin je daar niet aan. De kans dat hij erin kon vallen heeft ons altijd tegengehouden. Nu is onze zoon 5 jaar oud en krijgt hij zwemles, daarom leek het ons het perfecte moment.  

Maar ja, we wonen niet een warm tropisch land. Bij de aanleg hebben we dus met een aantal dingen rekening gehouden. De zomers in Nederland worden dan wel steeds warmer, maar we willen ook op mindere dagen in het zwembad kunnen plonsen. Dus kozen we voor een warmtepomp en een overkapping. 

een zwembad in de tuin met palm

zwembad in de tuin avondlicht

Tuin met lounge

En nu volop genieten

Deze winter is het zwembad aangelegd en nu is onze droom werkelijkheid geworden. We kunnen niet wachten tot het zomer is en we zwemmen in ons eigen Bali. Het genieten kan beginnen!

Zwembad

Liefs,

Renske de Roij

Instagram; @renske_de_roij

 

Wil je meer gastblogs lezen, meer inspiratie vind je onder deze link!

9 Reactie's
 • Je gevel wit schilderen! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 12:56h, 08 september Beantwoorden

  […] was het wit verven van ons huis en het hoogtepunt van onze tuin wordt de aanleg van een eigen zwembad!  Ik hoop dat het iedereen lukt om van zijn huis een thuis te […]

 • Brian
  Geplaatst op 12:51h, 03 mei Beantwoorden

  Super tof! Hier moet je ook niet te lang over nadenken maar gewoon doen!

  Ik heb een vraagje; dekken de zonnepanelen kwa kosten alles van je zwembad? Of moet je als nog wel iets bij betalen ?

 • Sylvie ourlifeatno5
  Geplaatst op 08:50h, 13 april Beantwoorden

  Wat leuk geschreven Renske.. Ik wist al dat je een fantastische tuin had maar leuk om het verhaal erachter te lezen. Lijkt net of je Bali in je achtertuin hebt.. prachtig

  • Tamara
   Geplaatst op 17:07h, 26 juli Beantwoorden

   Hai Renske..echt té gek jullie zwembad met overkapping!(en leuk om je verhaal te lezen!!) inderdaad een soort van Bali! Geweldig! en ik vind de witte stenen met donkere kozijnen ook waanzinnig…ik zat er ook over na te denken , maar durfde het nog niet(na het zien van jullie resultaat , weet ik gewoon dat ik het moet doen!!)

   Maar ik wilde graag vragen tav het zwembad, ik neem aan dat je het in de winter moet afdekken , of laten jullie het de hele winter verwarmen? Zo ja, dan ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar of de elektriciteitskosten echt heel veel hoger zijn. En waar moet je nog meer aan denken bij de aanleg van zo’n zwembad? En mag ik zo brutaal zijn om te vragen waar je qua kosten minimaal aan moet denken? groetjes Tamara

 • Jolanda van Rossum
  Geplaatst op 18:01h, 12 april Beantwoorden

  Leuk geschreven blog Renske. Leuke foto’s van tijdens de aanleg en de mooie foto’s van het zwembad. Een hele mooie tuin waar jullie lekker van gaan genieten. Super fijn nu je toch thuis moet blijven.

 • Laura (lauralithloves)
  Geplaatst op 16:14h, 12 april Beantwoorden

  Superleuke blog Renske en jullie tuin is prachtig!👌🏼 Hopen op een mooie zomer!🌴💦

 • Jolanda (@thuisop47)
  Geplaatst op 14:45h, 12 april Beantwoorden

  Leuk geschreven Renske en zo tof jouw eigen Bali 🌴

 • Geertje
  Geplaatst op 14:27h, 12 april Beantwoorden

  Leuke blog zus! Ben trots op jou, super knap! 😘

 • Anna
  Geplaatst op 14:13h, 12 april Beantwoorden

  Wat leuk om je blog te lezen Renske! Je tuin is prachtig 😍

Geef een reactie