Een zwembad met terras - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6990
post-template-default,single,single-post,postid-6990,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Een zwembad met terras

Een zwembad met terras

Een zwembad met terras

Een zwembad met terras in eigen tuin, een droom die werkelijkheid werd! Echt heerlijk in de zomer! We hebben steeds meer warmere zomers in Nederland. Zo een plons nemen in je zwembad met warm weer, dat wil toch iedereen!

buiten zwembad

Thea heeft haar eigen zwembad gebouwd

Thea van @thea_hipenstoer  heeft zelf een super gaaf zwembad met terras gebouwd. De kinderen van Thea worden groter, ze hebben geen buitenzwembad dichtbij en de sterk de behoefte om thuis af te koelen met warm weer! Dit heeft Thea doen besluiten om een zwembad te kopen en zelf op te bouwen met een heel gaaf terras, in deze blog verteld ze ons alles hierover lees je mee?! 

@thea_maison_63 

Zwembaden zijn er in vele soorten en maten

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel soorten zwembaden te verkrijgen. Je hoeft dus niet gelijk een gat in je tuin te graven om te kunnen zwemmen cq afkoelen. Een ingegraven zwembad is vaak een kostbare zaak en is niet voor iedereen weggelegd. Het voordeel van een opbouwzwembad is, dat als je er weinig of geen gebruik meer van maakt, je alles weer kan afbreken en heb je je tuin weer terug! Bovendien we hebben geen opblaasbad, maar een echt grote mensen zwembad! 

DIY zwembad

tuin ideeën

Gelukkig een grote achtertuin 

Vorig jaar ben ik gaan zoeken naar ons ideale opbouwzwembad. Wij zijn in het gelukkige bezit van een grote achtertuin van 20×14 meter. Dus daar kon wel een redelijk formaat zwembad op staan.

Ik heb voor een ovaal formaat gekozen van 3,5×5 meter. Voor een gezin van 6 een mooi formaat en paste perfect op het gedeelte waar ik hem wilde plaatsen. Want ik wilde niet alleen een zwembad, nehee, ik wilde het naar een hoger level gaan tillen. Letterlijk en figuurlijk! Want ik wilde héél graag een terras tegen het zwembad aan, zodat we zo heerlijk bij het water konden gaan zitten en de kids (oké, vooruit, ik ook) zo in het bad konden plonzen. Ik zag me ook al helemaal zitten aan het zwembad lekker relaxend met een heerlijk drankje. M’n benen verkoelend bungelend in het water zittend op de rand van het terras. 

Oké, genoeg gedroomd er moet eerst wat gebeuren. Dussss, wie gaat dat dan doen? Nou ja, ik dus!  Mijn grootste diy klus tot nu toe. En met een héél klein beetje hulp van mijn gezinsleden hebben we het geflikt! 

zwembad

zwembad en terras in eigen tuin

terras opbouw

Een zwembad met terras in eigen tuin

De eerste paal (6,5×6,5) ging Pinkstermaandag de grond in. Er volgden daarna nog een stuk of 10. Ooit hebben we op deze plek een huisje met glijbaan voor de kids gehad. Dit onderstel stond er nog steeds. De rest hadden we vorig jaar al afgebroken. Deze stond nog zo stevig, dat ik besloten heb om deze te laten staan en het frame er tegenaan te bouwen voor extra stevigheid.

Het onderstel kreeg steeds meer vorm. Op een gegeven moment werd het echt een bouwwerk! Als ik erna keek, dacht ik, yeah een zwembad met terras, jeetje dat heb ik gemaakt #trots!

zomer gevoel

Een zwembad

Maak een goeie planning

In het proces van bouwen, moet je bij alles wat je doet een paar stappen verder denken. Want alles heeft consequenties. Dus eigenlijk vooruit plannen. Dat is echt belangrijk, want anders loop je later vast.  Tip; als je van plan bent om ook zoiets te maken, bedenk dan goed van te voren hoe je wilt dat het terras er uit komt te zien. 

Ik wilde m’n oude gordijnen/vitrage gaan gebruiken als afscheiding naar de buren toe. Ook ben gek op de sfeer die zo’n gordijn met zich meebrengt en het is ook nog eens super lowbudget! Dus bedacht ik van te voren hoe ik dit kon bewerkstelligen. Tuurlijk kun je wat kleine dingen onderweg wel wat aanpassen, maar qua constructie niet.

Het hele frame is gemaakt van dikke vurenhouten planken (3×19,5xm). 30 Planken van ruim 5 meter voor gebruik eerst aan alle kanten gebeitst!

planken Een zwembad met terras in eigen tuin

 Blog een zwembad

 Blog

Opbouw van het terras

Toen gingen we het terras opbouwen. Ik heb mij eerst verdiept in wat ik als vloer wilde gaan gebruiken. Heb heel wat opties overwogen, maar vond het prijstechnisch toch wel erg tegenvallen. Dus heb ik advies gevraagd aan m’n houthandel (waar ik al m’n hout bestel en één van de weinige vrouwelijke klanten ben 😉 of ik dezelfde vurenhouten planken kon gebruiken als vloerdelen voor het terras en ze dan zelf beitsen. Dit bedrijf gaf aan dat het moest gaan lukken!  Zo gezegd zo gedaan. De vloerdelen zijn bovenop 4x gebeitst, dus die kunnen wel tegen een stootje! Als er elk jaar een nieuw beitslaagje opkomt, kunnen de planken het denk ik wel mooi wat jaartjes volhouden.zwembad

De loungebank kan je ook zelf maken

Het terras is ongeveer 4×4 meter geworden. Een terras waar je ruim op kan zitten. Maar dan komt de vraag: waar gaan we dan op zitten? Ik zal ik niet zijn als ik zelf niet een loungebank ga maken. Dus maar weer aan de slag en heb twee daybeds gemaakt. Het frame van het terras fungeert als rugsteun. Van te voren had ik al uitgemeten waar de latten aan het frame moesten komen voor een comfortabele zit.

De zitkussens zijn oude Ikea matrassen die ik via Marktplaats heb gescoord. De rugkussens zijn ‘gewone’ 60×70′ hoofdkussens met een wit kussensloop en met een paar gewone sier kussentjes erbij geeft het een heerlijk Ibiza achtig sfeertje! Alle kussens wil ik echter nog wel bekleden met een witte outdoorstof! Maar dat komt later nog wel.

bed zwembad

loungebank

Nu gaan we volop genieten

Al met al is het een heerlijke plek geworden waar we veel vertoeven als het mooi weer is! De lage daybeds met heerlijke kussens nodigen uit om hier heerlijk te relaxen en te chillen (zoals de kids dat zeggen). 

We hebben inmiddels al een paar ‘tropische’ zomerse dagen gehad en hoe fijn is het dan dat je dit allemaal in je achtertuin hebt staan! Geeft echt een heerlijk vakantiegevoel en een soort van luxe! En dan te weten dat veel zelfgemaakt is, geupcycled is en lowbudget gekocht is. Dat geeft het geheel toch wel een extra fijn gevoel.

DIY zwembad

Dit project was een hele klus maar het is het echt meer dan waard geweest!

Vakantie

Nu onze buitenlandse vakantie wegens het coronavirus gecanceld is, is het op deze manier zeker geen straf om thuis vakantie te vieren! Ik wens iedereen een hele fijne en gezonde vakantie toe!

Liefs Thea, 

Als je nieuwsgierig geworden bent naar andere bezigheden van Thea kun je haar vinden op: Instagram:@thea_hipenstoer of haar blog website: www.Hipenstoer.nl

 

Wil je meer inspirerende blogs lezen op mijn website? Check dan even deze link 🙂

4 Reactie's
 • Ourlifeatno5
  Geplaatst op 07:27h, 04 augustus Beantwoorden

  Prachtig gemaakt Thea!! Wat ben jij een powervrouw😊💪

 • Natascha van Huessen
  Geplaatst op 08:20h, 02 augustus Beantwoorden

  Echt zo gaaf dit! Ik hou ervan, lekker diy! Ben haar meteen gaan volgen, top! @huisjeskijken

 • Danny
  Geplaatst op 20:35h, 01 augustus Beantwoorden

  Geweldig bedacht en briljant uitgevoerd. Geniet er van.

 • Nanda Achterberg-Konings
  Geplaatst op 17:47h, 01 augustus Beantwoorden

  Zo knap gedaan en zo mooi geworden!!!

Geef een reactie