Flatlayfotografie - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7591
post-template-default,single,single-post,postid-7591,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Flatlayfotografie

Flatlayfotografie

Flatlayfotografie

Flatlayfotografie autumn pumpkin! De herfst is weer begonnen en dat betekend voor mij: de herfst ook in huis halen. Ik ben gek op interieur en styling dus ik ga ook graag met de seizoenen mee. En hoe kan ik de herfst nu lekker in huis halen? 🍂

Flatlayfotografie..

Fotografie met mooie herfstkleuren

Als ik denk aan de herfst denk ik aan de warme kleuren geel, oranje, bruin en toch ook wel donkergroen. Ook denk ik aan herfstige decoratie in huis zoals bessentakjes, fluffy plaids en zachte cosy kussens. Maar herfst betekend ook voor mij de tijd van warme chocolademelk met minimarsmallows, de sfeer van het knetterende vuur van de haard, de schitterende lichtjes op de muren van brandende kaarsjes, geitenwollen sokken, heerlijke oversized knitted sweaters van oma gekregen en ohh the list goes on. Maar laten we vooral ook niet de pompoenen vergeten! En laat ik nu net allemaal verschillende pompoenen in huis hebben gehaald; kleine, grote, oranje, gele en prachtige witte!🎃 🤍

Ik heb als eerste een hele galerij aan flatlay foto’s gemaakt, wat voor mij de herfst vertaald op beeld. En daarna heb ik ze mooi her en der in huis gedecoreerd.

Maar ik vertel graag wat meer over de flatlayfoto’s, want knetters, wat heb ik genoten bij het maken van deze foto’s! Niet alleen omdat ze steeds mooier werden en omdat ik steeds meer ideeën en energie ervan kreeg, maar ook omdat ik hierdoor ontzettend uitkeek naar de cosy nights, mét oma’s trui, m’n jeuksokken en de hot choco op een plaid bij de haard. 🔥 (Ok, dat laatste lieg ik, die heb ik namelijk niet, bummer!)

Lavielalinda flaylayfotografie autumn 24

FlatlayfotografieJPG

Lavielalinda flaylayfotografie

Flatlay workshop

Anyways, de flatlays. Ik ben onlangs begonnen met een flatlay workshop van @Miss_Nicoles_Diary_ waarin ik ook een paar hele fijne tips heb meegenomen in mijn opstellingen en props. Erg leerzaam en handig ook!

Het is namelijk niet zomaar een zooitje producten en elementen bij elkaar gooien en er een foto van maken. Nee, het gaat om storytelling. Waar ook niet? Overal wil je een verhaal mee vertellen, wat je ook maakt of doet, zakelijk of persoonlijk. Zo ook met flatlayfotografie. Je denkt bewust na over wat jij de kijker van de flatlay wil vertellen ermee. “Sunday mornings”, “Autumn vibes”, “Focus on work” of “Ultimate relaxing” zijn een paar voorbeelden waar je heel veel over kunt vertellen en ieders verhaal weer anders en persoonlijk is.

Onwijs leuk vind flatlayfotografie om te doen en ik heb de smaak goed te pakken. Echt, ik zit nu ook alweer bomvol ideeën om nieuwe flatlays te maken, it is just so fun to do! Ik vind het namelijk zo leuk omdat je je creativiteit helemaal los kan laten, je echt van allerlei verschillende probs en elementen kan toevoegen aan de flatlay om je verhaal nog uitgebreider te maken of om mensen nieuwsgierig te maken achter bepaalde details die je hebt toegevoegd; “waarom liggen er houten knijpers bij” bijvoorbeeld. Terwijl jij op de maandagmorgen bijvoorbeeld “gewoon” de was doet, maar het de foto wel een extra sfeertje geeft. Je kunt zoveel kanten uit en dat vind ik het leukste eraan en fotografie werkt sowieso ontspannend voor mij.

Flatlayfotografie

 fotografie

flatlay

Autumn pumpkin Flatlayfotografie

Ik heb een hele lijst in mijn telefoon staan inmiddels met verschillende ideeën voor seizoenen, settings, sferen, materialen en probs wat ik allemaal in flatlays kan gebruiken. Hij wordt alsmaar langer, super leuk toch?!

Maargoed, ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt. Flatlayfotografie is ontzettend leuk en kun je zo breed maken als je zelf wilt. Hieronder staan mijn meest recente flatlayfoto’s. Natuurlijk met pompoentjes! Ik ben benieuwd wat je van ze vindt?

flatlayfotografie

#heyyoupumpkin flatlayfotografie

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd met mijn flatlays en mochten jullie ook aan de slag gaan, zou ik het leuk vinden als je mijn hashtag #heyyoupumpkin gebruikt. Zo kan ik ook gelijk zien wat voor moois jij gemaakt heb en waar jouw pompoenen in huis staan te shinen 🎃”

Liefs Linda @lavielalinda

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

1Reactie
  • Thea (thea_hipenstoer)
    Geplaatst op 10:46h, 01 oktober Beantwoorden

    Wat een prachtige foto’s! Heb voor m’n website kort geleden ook wat flatlay foto’s gemaakt (mijn eerste x), maar ben na deze blog weer geïnspireerd geraakt om nieuwe flatlay’s te maken!

Geef een reactie