Gallery wall inspiratie - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6887
post-template-default,single,single-post,postid-6887,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Gallery wall inspiratie

Gallery wall inspiratie

Gallery wall inspiratie

Ben jij op zoek naar gallery wall inspiratie, dan ben je bij deze blog op de juiste pagina! Vandaag schrijf ik een leuke blog met gallery wall inspiratie, en deel ik leuke Instagram accounts die fantastische gallery walls hebben waar je veel inspiratie van kan opdoen! Lees je mee?

interieur inspiratie gallerywall

Een verzameling van mooie prints, foto’s en kunstwerken

Met een mooie gallery wall geef je je interieur een persoonlijke touch. Dit is een leuke manier om herinneringen en dierbare vondsten in je interieur tentoon te stellen. Evenals leuke foto’s van je kinderen, of oude foto’s van je opa of oma in te lijsten! Om de gallery wall persoonlijk en uniek te maken, is het leuk om verschillende lijsten met elkaar te combineren. Wissel nieuwe lijsten af met tweedehands exemplaren voor een creatieve look. Die lijsten kun je vervolgens vullen met mooie prints uit tijdschriften, oude foto’s of een pagina uit je favoriete boek. Ga jij ook aan de slag?

Mijn gallery wall inspiratie

Dit is mijn gallerywall in huis. Ik heb gekozen voor toffe zwart wit posters! Ik hou echt van Faces ‘ gezichtposters’! Wat wil jij laten zien in je gallerywall? Heb je leuke hobby’s of interesse in de natuur? Of heb je een bepaalde muzieksmaak, opvoeding, kleurliefde alles kan je in je gallerywall laten zien! En het leuke is, natuurlijk kan je veel afwisselen en heb je niet steeds hetzelfde in je lijsten hangen. Weliswaar, kies je eigen smaak en stijl!

jellina detmar

gallerywall inspiratie

@jellinadetmar

Hoe begin je?

Je kunt op zoek gaan naar reis- en ansichtkaarten, foto’s, liefdesbrieven, concertposters, pagina’s uit je favoriete boek, familiestukken, enz. Om de gallery wall echt onderdeel van je interieur te maken bovendien kun je meer elementen toevoegen dan alleen fotolijsten en prints. Denk aan een mooie wandplank of lamp.

gallerywall

@jellinadetmar

Structuur

Hang je lijsten op zoals jij het leuk vind. Meng hoog/ laag, dikke en dunne lijsten, groot en klein kortom bepaal lekker je eigen structuur! Durf jij het aan? Gewoon uit de losse pols. Check deze toffe gallery wall van Andrea Groot eens! Even alle lijsten op de grond uitleggen en gewoon ophangen, het hoeft niet allemaal zo strak en recht 😉 Maar wat is dit gaaf he! Natuurlijk kan je ook alles precies uit gaan meten, leg dan alle lijsten op de grond en leg het zo neer hoe jij het wilt gaan ophangen!

gallery wall inspiratie

andrea groot

gallery wall inspiratie blog

@andrea_groot

Wees creatief

Een gallery wall hoeft niet duur te zijn! Struin rommelmarkten af, of kringloopwinkels af. Ga op zoek naar toffe lijsten, wissel houten lijsten af met zwarte lijsten. Oude schilderijen van vroeger zijn ook heel tof om te gaan gebruiken. Mix en match, hou jij van meerdere stylen, verschillende kleuren en materialen? Weliswaar, het mag en kan allemaal.

Vaak zie je dat op een donkere muur de prints heel gaaf naar voren komen. Heb je een heel druk behangetje, kies dan voor wat rustigere foto’s en prints. Een rustige witte muur kun je aan de ene kant rustig houden, maar aan de andere kant op een witte muur kan je ook best prints met kleur stylen, of lijsten in kleur!

Bovendien kan er voor kiezen om je posters, foto’s en kunst op planken te zetten in plaats van op te hangen.

schilderijen

blog gallery wall

@jellinadetmar

@wendy_studiozinnig

gallery

wall gallery

@mindy_schroor

gallerywall inspiratie

gallerywall inspo

@industrieelchique

Gallery wall inspiratie

Welke gallery wall past het beste bij jouw? Heb jij ook al ideeën om een gallery wall te maken? Hang je favoriete foto of print op ooghoogte, weliswaar dat trekt namelijk het meeste de aandacht. Maar zorg wel dat de lijsten niet te dicht bij elkaar hangen, want als de kaders elkaar raken ziet dat er niet zo mooi uit. Anderzijds hang ze ook niet te ver uit elkaar; er moet wel een duidelijk verband te zien zijn tussen de illustraties.

fotowand

gallery wall inspiratie

gallery wall inspiratie

@deense_zomer

Ga je ook aan de slag?

Een gallery wall is echt wel heel tof he! En nog een leuke tip, je gallery wall is nooit af! Kortom als je meer mooie foto’s hebt prints of een leuk spiegeltje kunnen die er vast nog bij 😉  Succes!

Liefs Jellina 

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

3 Reactie's
 • Martine
  Geplaatst op 23:47h, 25 augustus Beantwoorden

  Leuk om onze prints te zien op je blog! Xx

 • Nienke
  Geplaatst op 17:53h, 25 augustus Beantwoorden

  Wat leuk deze blog! Ik heb laatst ook een gallerywall gemaakt, eerst met pakpapier op de muur gekeken hoe ik het mooi vond hangen. Neem eens een kijkje op @woodsandgreens_interior! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

 • Sarah
  Geplaatst op 13:28h, 25 augustus Beantwoorden

  Prachtige voorbeelden! Die van @bij.danny is ook heel tof ken je die? Ik ben in ons nieuwe huis begonnen met 1 poster en dan groeit het wel verder😃

Geef een reactie