Goed slapen is heel belangrijk - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
1688
post-template-default,single,single-post,postid-1688,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Goed slapen is heel belangrijk

Goed slapen is heel belangrijk

Goed slapen is heel belangrijk

Goed slapen is heel belangrijk! Een goede nachtrust is van essentieel belang voor een gezonde en productieve levensstijl. Als je goed slaapt, herstelt je lichaam zich en word je uitgerust wakker, klaar om de dag te beginnen. Maar wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je goed slaapt? Lees je mee?

Comfortabele slaapomgeving

Ten eerste is het belangrijk om te zorgen voor een comfortabele slaapomgeving. Investeer in een comfortabel matras en kussen dat past bij jouw slaaphouding. Het is ook belangrijk om de temperatuur en verlichting in je slaapkamer aan te passen aan jouw voorkeuren. Een koele, donkere slaapkamer kan bijdragen aan een betere slaap.

Goed slapen is heel belangrijk!

Ontwikkel een slaapritueel

Daarnaast is het belangrijk om een vast slaapritueel te ontwikkelen. Ga elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op dezelfde tijd op om je lichaam te helpen een slaap-waakritme te ontwikkelen. Ontspanningsactiviteiten zoals yoga, meditatie of het lezen van een boek voor het slapengaan kunnen ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Niet teveel eten en drinken voor het slapen gaan

Probeer ook te vermijden dat je te veel eet of drinkt vlak voor het slapengaan. Cafeïne en alcohol kunnen je slaap verstoren en je wakker houden. Het is ook belangrijk om elektronische apparaten zoals telefoons en tablets uit de slaapkamer te houden, omdat het blauwe licht van deze apparaten de productie van melatonine kan beïnvloeden, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van je slaap-waakcyclus.

Ik ben een ochtendmens.  Daar zijn veel voordelen voor mij aan verbonden. Als ik ’s ochtends vroeg opsta en actief de dag begin, heb ik vaak meer tijd om te plannen en organiseren, mijn dat kan ik dan efficiënter indelen en productiever zijn.

Genoeg slaap uren

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid slaap die iemand nodig heeft, kan verschillen. Sommige mensen hebben genoeg aan zes uur slaap per nacht, terwijl anderen wel negen uur slaap nodig hebben. Ik red het makkelijk met 7 uurtjes. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de hoeveelheid slaap te krijgen die je nodig hebt om je goed te voelen.

Probeer je slaapgewoonten te handhaven en consistent te blijven, zelfs in het weekend. Een regelmatig slaapschema kan helpen om je biologische klok te reguleren en een betere kwaliteit van slaap te bevorderen. Blijf ook fysiek actief, want beweging kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Het is belangrijk om stressfactoren te verminderen, omdat stress en angst de slaap kunnen verstoren. Probeer ontspanningstechnieken, zoals meditatie of yoga, om stress te verminderen en je te helpen ontspannen.

 

Goed slapen is heel belangrijk

Goed slapen is heel belangrijk

Goed slapen is heel belangrijkEnkele tips

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Hieronder zijn enkele tips om een goed matras aan te schaffen:

  1. Bepaal je slaaphouding: Afhankelijk van je slaaphouding, kan het type matras dat het beste bij je past verschillen. Zo hebben buikslapers een harder matras nodig terwijl zijslapers juist baat hebben bij een zachter matras.
  2. Kies het juiste materiaal: Er zijn verschillende soorten matrassen zoals latex, traagschuim, binnenvering en pocketvering matrassen. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn traagschuim matrassen zeer geschikt voor mensen met rugklachten terwijl pocketvering matrassen goed ventileren en zorgen voor een goede vochtregulatie.
  3. Test het matras: Het is belangrijk om een matras te testen voordat je het koopt. Ga erop liggen en voel of het comfortabel en ondersteunend aanvoelt. Een goede vuistregel is om minimaal 10 minuten op het matras te liggen om te bepalen of het bij je past.
  4. Let op de garantie en retourbeleid: Het is verstandig om te kijken naar de garantie en retourbeleid voordat je een matras koopt. Zo heb je de mogelijkheid om het matras terug te sturen als het niet bevalt.

Succes en ik wens je een goede nachtrust!

Liefs,
Jellina

 

 

 

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

1Reactie
  • Asena
    Geplaatst op 21:12h, 20 april Beantwoorden

    Een goede nachtrust is zeker heel belangrijk. Als ik mijn 8 uur slaap niet haal merk ik al dat ik wat sneller geïrriteerd ben dan normaal.

Geef een reactie