Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen? - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
2119
post-template-default,single,single-post,postid-2119,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?

Hoe ben ik Instagram account begonnen? Vinden jullie het leuk als ik met jullie deel hoe ik mijn Instagram account begonnen ben? En hoe actief ik ben op mijn account? Dit idee kwam in mij op omdat ik af en toe een bericht krijg met de vraag, hoe actief ben jij? Ik dacht misschien is het leuk om dat in een blog met jullie te gaan delen. Maar laten we vooropstellen: ‘dit is hoe ik het doe’, en dat iedereen op zijn eigen ‘bijzondere’ manier met instagram bezig is.

Ideeën online delen?

Zelf had ik al een account op Instagram maar gebruikte die alleen privé. Via een kennis ben ik meer met Instagram gaan doen. Zij vroeg kun je niet foto’s van je interieur gaan delen op instagram want jullie veranderen altijd veel in je huis en er zijn vast genoeg mensen die het interessant vinden om mee te kijken wat jullie allemaal (zelf) maken en verbouwen in je huis. Daar ging ik eens over nadenken.

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?

Instagram, wat is dat?

Eigenlijk wist ik niet wat Instagram was en dacht ik zal mij eens erin gaan verdiepen. Ik ontdekte toen dat Instagram een soort Pinterest is en daar was ik wel mee bekend. Je deelt je huis ‘interieur’ foto’s online en andere mensen kunnen daar inspiratie uit halen, en kunnen jouw account actief gaan volgen om te kijken hoe je het in huis hebt.

Fotografie als hobby

Fotografie is een soort hobby van mij. Ik maakte altijd al veel foto’s van onze kinderen en dit doe ik nu nog steeds.
Er kwam een moment dat ik een mooie foto van ons zoontje Déjan had gemaakt en deze foto op mijn Instagram poste, en zette hem online. Heel iets anders dan interieur maar dat voelde wel vertrouwd.

Hoe het begon

Zo ben ik eigenlijk mijn Instagram account begonnen. Ik ging vooral foto’s posten van onze kinderen Déjan en Melin.
Onze kinderen waren deze fotoshoots meer dan gewend maar met kinderen is het een kwestie van willen en tijd. Mijn foto’s werden geliked en af en toe kreeg ik een reactie op mijn foto die ik geplaatst had. Na een tijdje werden mijn foto’s af en toe door een groot account gerepost. Dat gaf mij een heel bijzonder gevoel, alsof wat ik deed daardoor ook erkenning kreeg, het gaf een gevoel dat de foto bijzonder was. Ook de reacties van andere volgers waren leuk om te lezen en ik kreeg er echt plezier in.

Instagram is oprecht en leuk

Vooral door dat gevoel ben ik Instagram leuk gaan vinden, de reacties van andere mensen. Ze voelen oprecht en het is fijn om je hobby met andere mensen te delen die dezelfde passie hebben. Als snel ging ik andere meiden volgen. Ze kwamen uit Nederland maar ook uit het buitenland. Meiden die ook interesse hadden in het delen van foto’s met als thema ‘ kidsfotografie’.

Hoe ben ik Instagram begonnen?

Tijdsinvestering

Ik stak veel tijd in het zoeken naar leuke accounts die ik graag wilde gaan volgen, accounts waar ik inspiratie uit haalde. En als ik leuke accounts gevonden had, ging ik ook actief reageren, bijna op elke foto die hun posten. Ik zag dan dat zij ook op mijn foto gingen reageren en zo creëerde ik een opbouw in actieve volgers en likes. Mijn account groeide beetje bij beetje, en ik ging steeds meer accounts volgen.

Zodra ik een foto had gepost en de likes en reacties binnen kwamen, besteedde ik tijd om op elke reactie ook iets terug te schrijven. Dit deed ik bijna altijd op de dag zelf nog. Met mijn account ben ik ook begonnen met 4 reacties en naarmate de tijd vorderde, werden het er 10, en zo liep dit uit naar 30 reacties enz. Je begint bij het begin en er komen steeds meer actieve volgers bij, mensen die jouw stijl waarderen en graag een reactie op je foto geven. Wat is er dan leuker om deze mensen een bedankje terug te sturen, of te laten zien dat je die reactie waardeert dat ze er tijd voor genomen hebben om een berichtje naar je te sturen. Ik merkte al snel dat Instagram een positief format is en dat iedereen dit met veel enthousiasme en plezier doet!

De opbouw

Er gaat veel tijd inzitten om van 0 volgers je account op te bouwen naar 500 volgers. Ik had niet echt een doel, maar vond het wel leuk om wat meer volgers te krijgen en meer mensen te gaan volgen. In deze fase plaatste ik 1 foto per dag, soms als ik wat meer tijd had poste ik 2 foto’s per dag. Altijd gaf ik een reactie terug, als ik een reactie op mijn foto had gekregen van een ander. En dat kan best veel tijd kosten, maar ik merkte dat ik wel een klik kreeg met andere instagrammers. Waar zij plezier in hadden, had ik ook plezier in en wat is er nog leuker om dat met elkaar te delen. Zo groeide ik in aantal volgers, en groeide het aantal reacties.

Je moet dus in het begin actief zijn in je eigen account maar ook zeker actief zijn naar andere volgers toe. En jullie weten ook even een uurtje door je tijdlijn heen scrollen en even op reacties reageren dat een uur per dag soms te kort kan zijn! Ik had er vooral heel veel plezier in, vond het gezellig om een band op te bouwen met andere meiden en was altijd blij met elke reactie die ik kreeg op mijn foto.

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?

Foto’s maken van ons interieur

Het verbouwen van ons huis, het inrichten, stylen en daarbij ook af en toe weer veranderen van interieur is ook een hobby. Zowel van mijn man als van mij, wij doen dit samen.

Er kwam een moment dat ik dacht misschien moet ik ons huis , ( dat was het vorige huis waar we woonden) ook eens gaan posten op Instagram. Ik was al bekend doordat ik al een klein account had opgebouwd met kinderfoto’s. Af en toe begon ik te posten met interieurfoto’s van ons huis. Hierbij zocht ik hashtags op die met interieur te maken hadden en die ging ik gebruiken. Op dezelfde manier als hierboven beschreven ging ik interieur accounts opzoeken en volgen. Wat waren er toch prachtige accounts online, en er ging een wereld voor mij open. Ik kon avonden zoeken naar mooie accounts die ook vanuit alle hoeken hun woning fotografeerden en dit samen wilden delen met andere interieur liefhebbers.

Het leek wel alsof ik mede ‘InterieurAddicts’ had gevonden, dank daarvoor. Soms dacht ik dat wij de enige waren die zoveel tijd en aandacht hieraan besteden. Maar ik vind het geweldig om te zien dat er zoveel mensen waren -zowel jongens als meiden- die ook deze passie hebben. Als snel voelde ik een klik met mede Instagrammers en ik heb daardoor vriendschappen opgebouwd, hoe bijzonder!

Ik fotografeer in huis vanuit verschillende hoeken, van boven af, van dichtbij met portret fotografie en ver weg met diepte effecten. En kan echt mijn ei hierin kwijt, en het voelt als een ontspanning. Vind je het leuk om te lezen hoeveel tijd er aan vooraf gaat voordat ik een foto online zet, kan je dat teruglezen in mijn blog “Hoe komt een instagram foto online“ en lees je dat ik daar veel tijd aan besteed.

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?  koffie interior

Het plaatsen van een foto

Ook hier is het zo dat als ik een Instagram post heb gedaan, scrol ik ook even door mijn tijdlijn heen en geef ik reacties op anderen die op dat moment online zijn. Dit doe ik soms 15 minuten of een uur. Het is maar net hoeveel tijd ik heb, en ook of ik in de ochtend heb gepost of later op de avond, beetje afhankelijk van moment en tijd. En er zijn ook wel eens dagen dat ik wel mijn eigen foto post maar er niet aan toe kom om een reactie te geven onder andere foto’s. Wel geef ik altijd een reactie terug als er reacties staan onder mijn foto.

jellinadetmar

Mijn account werd steeds groter

Soms poste ik 1 foto per dag, maar vaak in de weekenden post ik twee foto’s per dag. Ik steek dus de weekenden ook meer tijd in reageren en het posten van een foto. Mijn likes en volgers groeiden door net zoals de reacties.

Zo leuk om te lezen dat anderen ons interieur en stijl van onze inrichting ook heel tof vinden. Ik werd er mega enthousiast van, ik kreeg er heel veel energie van en stak er ook veel energie in. De vraag is het niet druk met je baan, kinderen en je huis? beantwoord ik vaak met, het is een hobby en soms veel meer dan dat! Ontzettend leuke mensen leerde ik kennen en ik heb met hen een band opgebouwd.

Naarmate mijn account groeide en ik over de 1000 volgers zat, heb ik geen kinderfoto’s meer geplaatst. Ik vond dit te persoonlijk en bij zoveel volgers had ik daar niet zo’n goed gevoel meer bij. Dus ik ging verder met alleen interieurfoto’s. Zo af en toe kreeg ik een shout van grote accounts (>200.000) die mijn foto reposten. Dit zorgt ervoor dat je meer volgers krijgt en dat je account gezien wordt. Nog steeds verander ik mijn hashtags wekelijks. Ik besteed ook veen tijd hieraan om uit te zoeken welke hastaghs ik gebruik. Ik gebruik andere hashtags als ik een slaapkamer foto plaats dan wanneer ik een woonkamer foto plaats. Ook hier steek ik tijd in om uit te zoeken welke hastags ik wil gaan gebruiken. Leuk om misschien hier ook eens een blog over te gaan schrijven 😉

Wat is zo leuk aan Instagram?

Ik deel mijn foto’s van ons huis op Instagram omdat ik het vooral erg leuk vind om te laten zien hoe wij wonen. Ik vind het leuk om mensen te inspireren met ons interieur en onze stijl. Ook laat ik veel van onze verbouwing zien, hoe wij elke ruimte tot een eigen geheel maken. Deze filmpjes en foto’s van de verbouwing post ik vaak op mijn story’s. Ik zal nu niet ingaan op story post. Het is misschien leuk om daar een andere blog aan te wijden! Aangezien je hier ook van alles op kunt posten, zoals foto’s en filmpjes van het dagelijks gebeuren. Leuk als mensen je ook leren kennen op die manier zonder alleen de mooiste foto’s op je feed te zien.

Maar ik vind dat je vooral je tijd en energie erin moet steken omdat je het leuk vindt! Al is het je werk, of hobby, je moet er vooral veel plezier in hebben. En als je dat hebt wil je er ook wel die tijd ervoor maken! Wat is er nu mooier dan je passie delen met anderen die ook deze passie voelen.

Ik ben heel blij dat ik met mijn Instagram account begonnen ben. Het plaatsen van foto’s doe ik met veel enthousiasme en plezier. Tuurlijk besteed ik er soms veel te veel tijd aan. Maar als je er energie van terug krijgt, contact hebt met allemaal leuke mensen en daarvoor ook nog hele leuke, lieve en persoonlijke berichtjes krijgt. Dan kan je toch alleen maar positief tegen aankijken tegen die tijd die je erin gestoken hebt!

Hoe ben ik mijn Instagram account begonnen?

Stiekem ben ik ook wel heel benieuwd of jullie ook zoveel plezier uit jullie account halen. Hoe actief ben jij, en denk je soms ook als je een uur op de bank zit, wat gaat die tijd snel? Al met al kan ik zeker aangeven dat het veel tijd kost, maar deze tijd heb ik ervoor over. Ik krijg er heel veel voor terug. Bijzonder vind ik dat mensen mijn account willen volgen. En tijd ervoor nemen om te reageren onder een foto van mij die ik geplaatst hebt.

Ik wil jullie bedanken voor alle likes en reacties op mijn Instagram account @jellinadetmar en lief dat jullie mijn blog ook weer gelezen hebben ♥

Liefs,
Jellina

 

20 Reactie's
 • Jennifer Tijssen
  Geplaatst op 22:14h, 07 juni Beantwoorden

  Hey Jellina,

  Leuk te lezen hoe jij als toen nog kleintje aan de slag ging! Vind het zelf best lastig vol te houden, leuke foto’s maken, hastags bijhouden en op alles reageren. Maar het is zeker een leuk medium om in contact te komen met andere creatievelingen. Maar het laten groeien van een account is bijna wel een dagtaak….

  Volg je met veel plezier,

  Gr Jennifer.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:41h, 25 juni Beantwoorden

   Hi Jennifer,
   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt 🙂 en dat je mij volgt op Instagram!
   En inderdaad om je Insta te laten groeien heb je er bijna een dagtaak aan, zeker weten.
   Je moet het vooral doen omdat je het heel erg leuk vindt.
   Bedankt dat je zo’n leuke reactie achterlaat, dankjewel!
   Liefs Jellina

 • wendy
  Geplaatst op 15:27h, 30 mei Beantwoorden

  Wat weer een superblog, Jellina, hier hebben echt heel veel starters ook iets aan! En ook eerlijk, want je kan niet op iedereen reageren, wat jij wel altijd doet, echt knap. IG is ook zo leuk en verslavend, en rooft tijd, maar ja, je krijgt er ook veel voor terug, hahaha! Zonder IG hadden wij elkaar ook nooit ontmoet, te leuk toch!
  Lieve groetjes, Wendy
  IG wendy_studiozinnig

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 16:51h, 30 mei Beantwoorden

   Super lief Wendy, leuk dat je mijn blog gelezen hebt!
   En idd, door IG heb ik jouw leren kennen!
   Ben daar super blij om! Dankjewel !
   Liefs Jellina

 • Nettevenanders
  Geplaatst op 09:43h, 28 mei Beantwoorden

  Wat een fijn geschreven stuk! Echt leuk om te lezen hoe je instagram is ontstaan. En je hebt inderdaad gelijk je haalt er echt veel voldoening uit. Ik zou zeggen ga zo door! Ik heb zeker wat aan dit stuk gehad! Liefs Nannett

  • Jellina
   Geplaatst op 15:19h, 28 mei Beantwoorden

   Super lief, en dank je voor het lezen en je leuke reactie!
   Ik volg jouw ook met plezier!
   Wens je een fijne dag.
   Liefs Jellina

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 20:53h, 29 mei Beantwoorden

   Hi, super lief heel erg bedankt voor je reactie!
   Super leuk dat we elkaar volgen op instagram en van elkaar inspiratie mogen opdoen, dankjewel!
   Fijne avond,
   Liefs Jellina

 • Jay (Milk and Honey Fotografie)
  Geplaatst op 00:05h, 27 mei Beantwoorden

  Jaaaa, een soort van Pinterest is het! Beide net zo verslavend. Moet wel zeggen dat Pinterest voor mij echt heel snel zoeken is naar het geen wat ik wil vinden. IG is voor mij echt soms het stiekem meekijken in iemand zijn huis (waar wij Hollanders dol op zijn). Niet alleen dat natuurlijk, want ideeën opdoen of gewoon simpelweg het vergapen aan al het moois wat mensen maken of prachtig vastleggen is echt heerlijk!

  Het actief zijn op IG…uhmmm….Soms kom ik wel eens een paar dagen niet erop en hoppa weer volgers weg. Dat vind ik altijd “bijzonder” Dus tja, elke dag erop “moeten” zijn om volgers te behouden vind ik het niet waard. Ik vind het trouwens geweldig fijn als mijn foto’s mooi gevonden worden. Toch een erkenning dat ik het best leuk doe, dat op een knopje klikken hahahaha!

  Merk ook dat ik heel FB in de steek laat, terwijl dat ook een prima platform is voor mij als fotograaf. Heeft IG mij dan toch meer in de macht dan dat ik zelf doorheb?

  Hoe dan ook, ik geniet van je verhalen en je fijne plannen die je samen met je liefde uitvoert. Het is elke keer een feestje om je te mogen volgen. Wat doe je dat toch allemaal goed!!

  Veel liefs, Jay

  • Jellina
   Geplaatst op 08:46h, 28 mei Beantwoorden

   Super lief , dankjewel voor je fijne reactie en je tijd!
   Ja instagram is veel leuker dan FB 🙂
   Leuk dat we elkaar mogen volgen, en dat jij je er ook in herkent als je foto’s geliked worden dat dat een stukje erkenning is !
   Wens je een fijne dag, Liefs Jellina

 • Rienk Kamer
  Geplaatst op 10:31h, 26 mei Beantwoorden

  Lieve Jellina. Allereerst mijn complimenten voor je kwaliteiten als schrijfster. Zeer onderhoudend. Hoe ik zelf op ig ben gekomen weet k niet meer. Het is in ieder geval veel gemoedelijker dan fb. Sommige reacties vind ik soms op het a-sociale af. Ik geniet van alle mooie foto’s die jullie op ig
  ig plaatsen. Zoals je wel ervaren hebt, reageer ik vaak. Tenminste bij een aantal voorkeur ig-ers. Ik overweeg om ook eens mijn huis te tonen. Moet ik eerst even uitvogelen hoe. Hoop nog lang van je blog’s te mogen genieten. Liefs Rienk.

  • Jellina
   Geplaatst op 08:43h, 28 mei Beantwoorden

   Wat een prachtige reactie! Ik doe dit met heel veel plezier en dan is het leuk om te lezen dat het zo gewaardeerd wordt!
   Ik hoop nog veel blogs te mogen schrijven, wens je een fijne dag!
   Groet Jellina

 • Linda
  Geplaatst op 09:04h, 26 mei Beantwoorden

  Leuk Jellina! Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe de eerste samenwerking met een bedrijf tot stand kwam en welke keuzes je maakt om wel/niet samenwerkingen met bedrijven aan te gaan. Fijn weekend!
  X Linda

  • Jellina
   Geplaatst op 08:37h, 28 mei Beantwoorden

   He Linda, leuke vraag misschien leuk om in de toekomst er een blog aan te wijden!
   Als je vragen hebt erover mag je me gerust mailen, ik sta er wel voorover om dit met je te delen!
   Liefs Jellina

   • Linda
    Geplaatst op 14:47h, 01 juni Beantwoorden

    Vast en zeker genoeg stof voor een nieuwe blog idd 😅. Ik ga je binnenkort even contacten! Leuk!

 • Rianne
  Geplaatst op 08:25h, 26 mei Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Op dit moment ben ik niet zo heel actief op mijn eigen insta account. Komt hoop ik wel weer over een tijdje. Op dit moment wonen we bij mijn ouders in huis omdat we zelf een nieuw huis krijgen. In november hopen we dat het klaar is. Kan me er zo op verheugen daar ik weer lekker met het interieur bezig kan! Dan zal ik waarschijnlijk weer iets actiever op mijn account zijn😊. Ik geniet altijd erg van jou prachtige interieur en foto’s!

  Veel liefs Rianne
  19rianne77

  • Jellina
   Geplaatst op 08:44h, 28 mei Beantwoorden

   Wat leuk om te lezen dat jullie gaan verhuizen!
   Altijd weer een spannende tijd zeg!
   Wens je heel veel succes, en hoop je nog lang te mogen inspireren!
   Groet Jellina, fijne dag!

 • Kimberley - Homefreak.nl
  Geplaatst op 22:40h, 25 mei Beantwoorden

  Leuke blog weer jellina! Ik merk dat Instagram wel verslavend werkt. Ik wou dat ik er meer tijd in kon steken maar soms heb ik het daar simpelweg te druk voor. Geniet al lange tijd van je Instagram account. Kan me nog goed jullie oude huis voor de geest halen… met die prachtige tv kast!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 12:32h, 27 mei Beantwoorden

   Leuk om te horen, dankjewel! Ja het kan heel verslavend zijn zeker! Leuk dat je van mijn instagram geniet, en idd dat je me al zo’n lange tijd volgt echt heel tof!Liefs Jellina

  • Jellina
   Geplaatst op 12:37h, 27 mei Beantwoorden

   Dankjewel voor je leuke reactie, en idd instagram kan verslavend zijn 😉
   Fijn dat we elkaar al een tijd volgen, heel gezellig!
   Liefs Jellina

  • Jellina
   Geplaatst op 09:00h, 29 mei Beantwoorden

   Super lief dankjewel, ja idd het kan wel als verslavend werken 🙂
   Nee idd kost veel tijd, maar moet niet teveel worden.
   Super lief dat je mij al zo’n lange tijd volgt! Dankjewel
   Liefs Jellina

Geef een reactie