Hoe maak ik een moodboard - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4472
post-template-default,single,single-post,postid-4472,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Hoe maak ik een moodboard

Hoe maak ik een moodboard

Hoe maak ik een moodboard

Via instagram ben ik in contact gekomen met Jellina. Wat een lieve spontane dame en een super gevoel voor stijling en fotografie. Toen ze mij vroeg om een blog te schrijven heb ik vol enthousiasme ja gezegd. Wat een super leuk verzoek maar waarover?

Onlangs heb ik een opleiding tot interieurstijlist afgerond en sinds kort ben ik werkzaam bij een interieurinrichter waar je terecht kunt voor raambekleding, behang, verf en vloeren. Dus voor mij de ultieme kans om van mijn hobby  mijn werk te maken. Ik adviseer mijn klanten in de showroom dan ook altijd om een moodboard te maken voordat je keuzes gaat maken. Door het maken van een moodboard heb je een richtlijn qua materialen en kleuren.

Hoe maak ik een moodboard?

Ik neem jullie graag mee in de aanpak van de inrichting van de woning van mijn vriend.

We gaan regelmatig op vakantie naar Julianadorp aan zee. Aangezien we hier fijne herinneringen aan hebben en wij hier onze rust vinden was het duidelijk dat we deze sfeer graag in huis wilden hebben. Mijn vriend houdt niet van een romantische inrichting of een typische beachhouse sfeer dus dat viel direct al af. Hij wilde graag een licht, vriendelijk, en een stoer interieur maar hoe pak je dat nou aan?

Ik ben met onze vakanties van Julianadorp aan zee in mijn achterhoofd aan de slag gegaan met het moodboard. Belangrijk aan een moodboard vind ik dat dit vooral de sfeer uitademt die de bewoners voor ogen hebben.

Ik heb op pinterest allerlei afbeeldingen gepint.  Vervolgens heb ik een selectie gemaakt van de afbeeldingen die mij het meest aanspreken maar die ook bij elkaar passen, met als resultaat het moodboard hieronder.

moodboard

Bron: Pinterest

Vervolgens heb ik bij alle keuzes die we hebben gemaakt dit moodboard erbij gehad om zeker te weten dat het in de sfeer paste. Zoals je aan het moodboard kunt zien heb Ik destijds de basis rustig gehouden met wit, grijs en een klein beetje groen en veel hout.

De uitwerking van het moodboard

Zo resulteerde het moodboard in onderstaande inrichting.

mood board

Voorop in de materiaalkeuze stond dat er een tegelvloer in zou komen. We hebben vloerverwarming en mijn vriend een tegelspeciaalzaak (SK tegels en sanitair in Surhuisterveen) dus daar was geen twijfel over mogelijk. Het is een lichtgrijze tegelvloer met grote tegel geworden, daarnaast hebben we een lichtgrijze(elementen) bank gekozen en een muur inflatable blue van Histor geverft dit gecombineerd met hout, planten, wand- en vloerkleden geeft ons het heerlijke relaxte vakantie gevoel.

Inmiddels wonen we samen en heb ik het moodboard aangepast. Ik heb wat meer kleur toegevoegd maar de basis blijft.

moodboard1

Bron: Pinterest

Wil je ook een goede basis neer zetten voor je (nieuwe) woning of benieuwd hoe ons huis er nu uitziet? Neem dan een kijkje op mijn instagramaccount @thuis_in_huis.

Liefs Jantine !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Reactie's

Geef een reactie