Houten bureau maken, DIY - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7557
post-template-default,single,single-post,postid-7557,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Houten bureau maken, DIY

Houten bureau maken, DIY

Houten bureau op de speelkamer, DIY

Toen we hier kwamen wonen, hadden we het idee om een grote speelkamer te maken voor onze twins van 9 en dochter van 12. Ieder een eigen werkplek was het uitgangspunt. Jellina heeft me gevraagd een DIY te schrijven van ons houten bureau op de speelkamer, dus ik ging aan de slag! Lees je mee?

Houten bureau DIY

Zo leuk, om een bureau zelf te maken

Een zoektocht naar een passend bureau liep op niets uit en besloten dus een op maat gemaakt bureau zelf te maken. Eentje voor 3 kids en plek voor een vriendje of vriendinnetje. Al met al, dat moest dus een flink bureau worden met de maat 245 cm lang en 50cm diep. Voor ieder kind een eigen lade, want wat hebben ze veel knutsel spulletjes, pennen en schriften. En zo ook geen ruzie, een heel belangrijk puntje.

Houten bureau maken, DIY

Houten bureau maken, DIY

Hieronder zie je de tekening en hiernaast ons stappenplan.

Stap 1,

Laat je hout op maat zagen bij een lokale bouwmarkt. Ik ga zelf altijd naar de Praxis. Daar zagen ze netjes en zijn ze vriendelijk.

Stap 2,

Schuur daarna het hout licht op. Er zitten na het zagen vaak nog wat rafels aan en het is handig om voor het gronden ook even kort te schuren.

Stap 3,

Altijd de gaten even voorboren. Gebruik een bitje waarbij je later de gaten dicht kunt plamuren. Kortom, zo zie je straks geen schroeven meer.

Stap 4,

Schroef de 4 dwarsleggers op de onderkant. Ik heb per plank 3 schroeven gebruikt. Vervolgens de achterkant (de lange plank) van het bureau monteren zodat het een stevig geheel is. Het is belangrijk om bij iedere verbinding houtlijm toe te voegen voor een sterk geheel.

TIP! zet de onderkant van het bureau alvast in de grondverf. Ik vond het zelf lastig om dit achteraf te doen zonder een witte arm te krijgen 🙂

Stap 5,

Schroef de bovenkant van het bureau er tegenaan en smeer alvast wat plamuur in de boorgaatjes.

Stap 6,

De lades, ik heb hoekjes gebruikt om
de planken van de lades aan elkaar vast te maken. Daarnaast houtlijm en kleine spijkertjes. De onderkant van de lade is een dunne plaat (0,3mm) die ook met kleine spijkertjes vast zit.

Stap 7,

Knip kleine stukjes vilt en plak deze onder de lades (let op, de lades moeten dus 0.3mm minder hoog zijn dan de hoogte van het bureau anders passen ze er niet tussen incl. vilt. Wij hebben bovendien voor smallere lades gekozen zodat ze zelf de plaats van de lade kunnen kiezen en nog een opbergvak hebben.

Stap 8,

Zet het hele bureau incl. de lades in de grondwerf en kies daarna je kleur lak voor de unieke finishing touch. Weliswaar, wij hebben de kleur grijs gekozen LAB COLOR silver no. 203 van vestingh paint and craft.

Stap 9,

Wij hebben voor hairpin poten gekozen in de hoogte 61 cm in de kleur grijs.

Stap 10,

Kies een leuke knop uit en schroef deze op de lade. Dit maakt je bureau nog persoonlijker. Wij hebben het bureau in het midden aan de muur bevestigd ivm eventueel doorzakken.

bureaubureau

houten bureau

Liefs Ivy @home.of.ivy

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

Geen reactie's

Geef een reactie