In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
2154
post-template-default,single,single-post,postid-2154,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan! Iedereen heeft een eigen inrichting en stijl, zo leuk om te zien dat iedereen op zijn eigen manier van een huis een thuis maakt. Ik geniet ervan om op Instagram te zien hoe iedereen dit doet, en hoe bijzonder het is dat je een kijkje mag nemen bij andere mensen in huis. Wat ik ook leuk vind, is dat wij onze eigen stijl hebben maar dat wil niet zeggen dat ik andere stijlen minder mooi vind. Uit elk interieur kan je inspiratie opdoen en dit in je eigen huis weer toepassen naar eigen gevoel. Je wilt graag dat het complete plaatje klopt. Je maakt er een eigen geheel met je eigen persoonlijkheid en gevoel.

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

Hoe komen wij aan onze inspiratie?

In deze blog wil ik aan jullie vertellen hoe wij aan onze inspiratie komen. Hoe wij ons huis hebben ingericht en met welke gedachte wij dit doen.

Vaak horen wij van vrienden, mensen om ons heen, en ook via Instagam dat ze vinden dat wij een ‘eigen’ stijl hebben. Als ze bij ons binnenkomen of als ze foto’s van ons huis zien dat iedereen dan gelijk weet hier wonen ‘ Jan en Jellina’. Dat is zo leuk om te horen, want wij maken een eigen plek van ons huis en dan is het fijn dat mensen ons daarin herkennen. Als ik onze stijl zou omschrijven dan denk ik dat we een mix in huis hebben van industrieel, robuust, vintage, stoer en dat we een Urban Jungle gevoel willen creëren. Maar ook willen we dat in ons huis een stukje gezelligheid te vinden is, en vinden we leefbaarheid met de kinderen ook belangrijk.

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

Groen geeft sfeer en is de kleur van de natuur

Wij hebben heel veel groen in huis, we hebben een huis vol met planten. Het liefst zou ik geloof ik nog bomen willen hebben in onze woonkamer, haha! Groen in huis zorgt voor een stukje sfeer, maar natuurlijk is groen de kleur van de natuur. Zo zorgen planten voor een betere luchtvochtigheid en zuiveren ze de lucht. Verder is gebleken dat planten voor minder stress zorgen, geluidsoverlast in je huis terugdringen en dat je creativiteit toeneemt! Nou dat komt toch allemaal goed van pas!

Inspiratie door verre reizen

Velen van jullie weten dat wij houden van verre reizen maken. Voordat onze kinderen waren geboren hebben wij verschillende prachtige reizen gemaakt. Costa Rica, Thailand, Bali, Curaçao en Gambia hebben wij met veel plezier bezocht. Vooral om daar de natuur te zien en een stukje cultuur te proeven. Het zijn bijzondere ervaringen waar ik nog met veel plezier aan terugdenkt.

Op vakantie in Costa Rica waren we vaak vroeg in de ochtend al actief om vogels te spotten of zaten we al in een boot om langs de rivieren reptielen te zien, en volop te genieten van de natuur. Die is daar echt zo waanzinnig mooi, als ik de foto’s ervan terugkijk dan geeft mij dat een gevoel van vrijheid, ontspanning, onafhankelijkheid, ruimte en we genoten volop van de rust en de prachtige natuur.

Bij deze zal ik prachtige foto’s met jullie delen van onze ‘natuur’ vakanties. Alle credits van deze foto’s gaan naar Jan want die is een echte natuurfotograaf! Oftewel op vakantie maak ik geen foto’s maar spot Jan alle prachtige dieren en mooiste plekken en doet hij al het fotowerk. Zo kom ik ook nog eens op een foto voorbij!

  

 

  

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan

Onze vakantie’s en alle bijzondere plekken die wij hebben bezocht zijn voor ons de inspiratie geweest om ons huis zo in te richten. In de natuur valt zo veel moois te zien! Groen komt overal terug in onze huis, hoe meer hoe liever! Wij hebben planten in de woonkamer, keuken en zelfs in de slaapkamer. In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan. Wij hebben wit, gecombineerd met zwart en groen en veel bruintinten gebruikt. Deze kleuren laten wij terugkomen in onze bank, stoelen, lampen en dit combineren wij met houtstructuren, zoals onze tafel, de oude werkbanken, het keukenblad enz.

Interieur items die verbonden zijn aan de natuur

Ik zal een paar interieur items van ons delen die wij zelf gemaakt hebben en waar een verhaal achter zit.

Costa Rica

Onze raildeur is zo’n item in ons huis. Jan heeft hem zelf gemaakt en we kijken er elke dag met een speciaal gevoel naar, het is een eigen gemaakte foto van onze vakantie in Costa Rica. Wij hebben een paar jaar geleden over de loopbrug heen gelopen, en hebben deze prachtige foto dan ook zelf gemaakt.

   

Natuurlijke materialen

In de keuken hebben wij een stenen muur, ook een natuurlijk materiaal. Wij hebben gekozen voor de kleuren bruin, zwart, grijs en roodtinten. Het zijn steenstrips die wij op de achterwand hebben geplakt. Omdat het in de keuken zit en je gebruikt maakt van water en andere stoffen knoeit, hebben we deze geïmpregneerd. Zo is de wand goed schoon te houden.

  In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

Restmateriaal combineren met items uit de natuur

Nog een leuk accessoire in ons huis is een houten balk met veren uit de natuur. De houten balk met veren heb ik ook zelf gemaakt. Deze veren heb ik samen met mijn zoontje gezocht. Bij ons in het dorp is een hertenkamp, waar ook vogels gehouden worden en in een paar dagen hadden we de mooiste veren verzameld. De houten balk waar ze in staan is een stukje restmateriaal van ons huis. Als je het leuk vindt om te lezen, ik heb er een DIY over geschreven die via deze link online te lezen is.

veren

Items met een gevoel

De wereldkaart aan de muur zowel in de kamer als in onze slaapkamer vinden wij fantastisch omdat we al een paar werelddelen mochten bezoeken, en door het kijken naar deze kaart veel goede herinneringen naar boven komen.

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan! In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!  In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

De kleuren, de planten en bloemen, zelfs bladeren, dieren en natuur zijn echt een inspiratie voor ons bij ieder project!

Inspiratie kan je opdoen uit verschillende hoeken

Uiteraard doe ik ook inspiratie op online. Instagram en pinterest zijn echt mijn favoriete online platforms. En ook koop ik zo nu en dan eens een VT-wonen magazine, of een ander blad waar ik ook van kan genieten. Er zijn winkels waar ik heel graag langs ga, zoals Loods5 en de Handelsfabriek in Tolbert.

Tot slot lijkt het me leuk om nog wat kleine tip met jullie te delen,

• Materialen die je buiten gevonden hebt, bijvoorbeeld drijfhout op het strand zijn mooi te gebruiken in combinatie met schelpen of veren uit de natuur.
Als je die op een schaal legt op tafel of net zoals ik in een houten object plaatst heb je een bijzonder item in je huis!
• Van vakanties kun je leuke aandenkens overhouden, leuke items voor aan de muur, of om in je kast ten toon te stellen.
Dit zijn persoonlijke herinneringen en daar raak je nooit op uitgekeken.
• Langs de kant van de weg zijn prachtige groenelementen te vinden.
Ik heb nu fluitenkruid gestyled op mijn tafel en vind het prachtig staan!
Je kan ze altijd nog combineren met ‘gekochte’ bloemen en zo krijg je een prachtig geheel.
Het hoeft niet altijd duur te zijn!

In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!

Waar komt jullie inspiratie vandaan?

Halen jullie ook inspiratie uit de natuur of uit je vakantie? En stylen jullie deze items ook in je interieur? Wat fijn dat ik dit mocht delen, en misschien haal ook jij hier inspiratie uit,

Liefs,
Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!

Heb je deze leuke blog al gelezen?

27 Reactie's
 • Van iets wat oud is weer iets nieuws van maken! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
  Geplaatst op 22:45h, 15 februari Beantwoorden

  […] In ons interieur geven de kleuren uit de natuur de basis aan!  […]

 • Marieke
  Geplaatst op 20:39h, 10 juni Beantwoorden

  Wat een mooi artikel en prachtige foto’s! Leuk dat jullie ook zo van reizen houden jullie dat terug laten komen in het interieur. Mooie herinneringen!

  Groetjes,
  Marieke van Sukhi.nl

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:38h, 25 juni Beantwoorden

   Hi Marieke,
   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt en een lief berichtje hebt achtergelaten, dankjewel!
   Ja interieur en natuur gaan bij ons samen, echt leuk he!
   Fijne avond, -X-

 • Sofie
  Geplaatst op 21:07h, 05 juni Beantwoorden

  Idd jullie huis haalt echt de natuur binnen,de combinatie van groen,bruin,zwart en wit is prachtig!!!
  Gaaf dat jullie op zo’n natuurrijke plekken zijn geweest …en wat mooie foto’s heeft Jan gemaakt. Die van op jullie deur was echt de moeite waard om zo groot te laten maken.
  Leuk dat de kids ook hebben meegeholpen aan de deko.
  Fijne avond!😘

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:16h, 05 juni Beantwoorden

   Hi Sofie,
   Leuk dat je mijn blog gelezen hebt, en een leuke reactie achter laat!
   Super lief en idd die deurposter is wel heel erg gaaf he! Er zijn zulke prachtige plekken op de wereld.
   Zo fijn dit we al een paar plekken hebben mogen bewonderen 🙂
   Liefs Jellina

 • Leer en Leuks
  Geplaatst op 19:53h, 05 juni Beantwoorden

  Mooi geschreven blog Jellina! Wij gaan ook zeker nog meer meer planten in huis halen en dankzij jou Insta page zijn onze planten al verdubbeld en het staat geweldig. Meer planten in huis en in de werkruimte zorgt voor nog meer inspiratie. xxx

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:09h, 05 juni Beantwoorden

   Hi meiden,
   Wat super leuk dat jullie mijn blog gelezen hebben!
   En zo leuk dat ik jullie die inspiratie heb gegeven, fijn!
   Op naar veel groen in huis, veel zuurstof ihihihh!
   Thnks meiden!
   Groet Jellina

 • Willemijn
  Geplaatst op 21:13h, 04 juni Beantwoorden

  Wat een fijne blog weer Jellina. Jullie zijn helemaal bezig met alles waar ik ook zo van houd. De natuur in je huis door beleven, niets fijner dan dat. Ik heb dat zelf hier in huis ook.
  Klein tipje voor je,ga je in de toekomst(en dat weet ik bijna zeker) reizen met je kinderen, neem dan voor hen van elke bestemming een flesje zand mee..zo leuk voor jezelf én later voor hun.
  Tot de volgende keer weer! Xxc

  • Jellina
   Geplaatst op 15:20h, 05 juni Beantwoorden

   Hi Willemijn,
   Jouw reactie is helemaal op zijn plaatst hier, een flesje zand die tip zal ik zeker gaan onthouden!
   Echt een super leuk idee, dankjewel!
   Bedankt voor je reactie en ik hoop dat je snel weer eens een kijkje neemt op mijn BLOG 🙂
   Liefs Jellina

 • Irene Burg
  Geplaatst op 10:23h, 04 juni Beantwoorden

  Hi Jellina, wat leuk om te lezen. Ik denk dat iedereen op IG zijn inspiratie ergens vandaan haalt en er een eigen stijl van maakt. Dat zie ik ook duidelijk bij jullie terug.. Ik vind het altijd de kunst om met totaal iets nieuws te komen, want alles is al eens de revue gepasseerd. Zo vind ik jullie dak vernieuwend en een echte inspiratiebron voor anderen. Jullie hebben echt gekeken hoe je meer licht kunt laten binnen komen en er speels en op natuurlijke wijze een oplossing voor kunt te creëren. En ja wat is Jan toch handig, maakt ook al prachtige foto’s!!! Jellina, meid jullie zijn echt een team en dat is ook nodig om zo’n prachtig huis als jullie neer te zetten. Daar heb ik heel veel bewondering voor. Ga zo door, leuk om te zien en te lezen, dat er elke keer weer een nieuw puzzelstukje van jullie huis wordt neergelegd.. Liefs @ireneburg7

  • Jellina
   Geplaatst op 15:18h, 05 juni Beantwoorden

   He Irene,
   Wat lees ik met een glimlach jouw reactie!
   Ontzettend lief en leuk dat je mijn BLOG gelezen hebt en zo’n leuke reactie plaatst!
   Fijn dat we elkaar mogen volgen op Insta en ik hoop dat je snel eens weer een kijkje neemt op mijn BLOG,
   Liefs Jellina

 • wendy_studiozinnig
  Geplaatst op 07:05h, 04 juni Beantwoorden

  Het klinkt zo natuurlijk bij jullie, de natuur in huis, echt gaaf. Zo voelt het binnen ook, zo knap gemaakt, alles. Jullie vullen elkaar zo mooi aan in de ideeën! Superleuk te lezen.. X Wendy

  • Jellina
   Geplaatst op 15:17h, 05 juni Beantwoorden

   Hi Wendy,
   Zo super leuk dat je mijn blog gelezen hebt 🙂
   En wat een lieve reactie, dankjewel!
   Ik hoop dat je snel weer eens een kijkje neemt op mijn BLOG,
   Liefs Jellina

 • Andrea de Groot
  Geplaatst op 12:05h, 03 juni Beantwoorden

  Heel leuk geschreven weer Jellina!! Wij hopen zulke reizen over een jaar of 10 te maken. Prachtig hoor! 😍 lieve groet, Andrea

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:13h, 05 juni Beantwoorden

   Hi Andrea, leuk ik kom je vast wel eens tegen in Nieuw Zeeland of Australië!
   Zou toch tof zijn, als we daar nog een komen 🙂
   Leuk dat je een kijkje op mijn blog genomen hebt. lief dankjewel!
   Liefs Jellina

 • Lady Stil
  Geplaatst op 09:33h, 03 juni Beantwoorden

  Hi Jellina,
  Costa Rica seems to be amazing! I really love the animal pics! Your home is amazing like always!
  Wonderful Sunday,
  Moni

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 08:03h, 04 juni Beantwoorden

   Hi Moni,
   Thank you so much for your sweet reaction 🙂
   Yes Costa Rica is amazing, maybe one day we can go on holiday again,
   Wish you a great day!
   Greetings Jellina

 • Rianne
  Geplaatst op 19:49h, 02 juni Beantwoorden

  Wat leuk geschreven jellina! En wat heerlijk dat de natuur de basis is van jullie interieur! Het zijn ook helemaal mijn favoriete kleuren en materialen! Leuk om je te volgen op IG! Groeten Rianne @puurrianne

  • Jellina
   Geplaatst op 20:59h, 02 juni Beantwoorden

   Hoi Rianne,
   Wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt en dat je een lieve reactie achterlaat!
   Bedankt, en leuk dat je binnenkrijgt in onze huis op IG, wees welkom.
   Liefs Jellina

 • Anna zijlstra de haan
  Geplaatst op 19:49h, 01 juni Beantwoorden

  Wat een heerlijk blog om te lezen Jellina en wat heb je het allemaal mooi omschreven en super mooie foto’s maakt Jan.
  Samen hebben jullie met al jullie ideeen een pracht huis😍en tuin gemaakt en er zullen nog vast veel mooie ideeen, foto’s en plaatjes komen. Ik geniet ervan
  Groetjes liefs Anna

  • Jellina
   Geplaatst op 20:58h, 02 juni Beantwoorden

   Hi Anna,
   Tof dat je tijd hebt gemaakt om mijn blog te lezen, dankjewel!
   En wat lief, bedankt ik hoop dat ik je mag inspireren met ‘onze’ ideeën en foto’s.
   Liefs Jellina

 • Linda
  Geplaatst op 14:44h, 01 juni Beantwoorden

  Heel leuk om te lezen, Jellina! Onder de indruk van de prachtige natuurfoto’s van Jan! En gaaf dat jullie een doorvertaling naar het interieur hebben gemaakt!
  Lfs, Linda

  • Jellina
   Geplaatst op 16:14h, 01 juni Beantwoorden

   He Linda,
   Leuk je reactie, en tof idd al die foto’s !
   Fijne herinneringen, dankjewel!
   Liefs Jellina

 • Rienk Kamer
  Geplaatst op 10:10h, 01 juni Beantwoorden

  Jellina. Wat een onderhoudend blog. Mijn inspiratie doe ik via ig op waar ik ideetjes op doe. Maar het merendeel verzin ik zelf. Ik ben jalours op Jan die zo veel kan. Helaas ben ik niet zo handig. Ga door met je blogs en hoop op veel mooie foto’s en communicatie met je.

  • Jellina
   Geplaatst op 13:34h, 01 juni Beantwoorden

   Hi Rienk,
   Wat leuk IG is kan echt een inspiratie zijn he!
   Ja idd, Jan kan idd heel veel, #superblijmeeenhandig! Heel aardig en ik zal zeker mijn
   blogs blijven delen 🙂
   Liefs Jellina

 • Finette
  Geplaatst op 22:34h, 31 mei Beantwoorden

  Super leuke blog Jellina! Wat gaaf dat jullie zoveel landen hebben bezocht. Wij hebben ook een foto aan de muur uit Gambia, ik vind het ook het leukste om eigen werk te gebruiken. En wat kan Jan goed fotograferen zeg, super! Liefs Finette (fienhome)

  • Jellina
   Geplaatst op 14:47h, 01 juni Beantwoorden

   Hey Finette,
   Ja echt bijzonder he! Super fijne herinneringen
   , wat tof jullie zijn ook in Gambia geweest! Wat een bijzonder land he! Ooit misschien weer eens bezoeken 🙂
   En idd leuk dat Jan op vakantie fotografeert he!
   Dankjewel,
   Liefs Jellina

Geef een reactie