Industriële apothekerskasten in onze keuken! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5507
post-template-default,single,single-post,postid-5507,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Industriële apothekerskasten in onze keuken!

Industriële apothekerskasten in onze keuken!

Industriële apothekerskasten

Noem het een apothekerskast, ziekenhuiskast, dokterskast, medicijnkast of laboratoriumkast. Deze stoere en robuuste metalen apothekerskasten zijn zo gaaf, stoer en authentiek, I LOVE IT! En ik mag nu drie van zulke kasten van De Handelsfabriek in mijn keuken stylen, hoe tof is dat!

apothekerskast

Helemaal van nu

Als ik in een woonblad kijk, of als mijn man en ik een woonbeurs bezoeken, gaat mijn oog altijd naar industriële apothekerkasten! Ze zijn zo stoer, veelzijdig en helemaal van nu en passen perfect bij onze interieurstijl! Ik ben er echt verliefd op!

kast

Onze keuken

Onze keuken is best groot. De ruimte is zo’n 40m2. We hebben een mooi kookeiland, en in het midden van onze keuken staat  een stoere industriële werkbank. Hier zitten we te lunchen, computeren of gezellig met vrienden een wijntje te drinken!

keuken

Mijn apothekerskast

Super spannend, in samenwerking met De Handelsfabriek mocht ik naar eigen keuze en eigen idee een apothekerskast uitzoeken voor in onze keuken!

De apothekerkasten zijn handgemaakt en geschilderd door vakmensen. Het zijn zeer stevige metalen kasten! Ze zijn nieuw, maar hebben de authentieke uitstraling van een originele oude apothekerskast. Deze kasten worden helemaal naar wens gemaakt! Dat is echt super fijn, want
zo kan je je eigen kleur kiezen. Dat kan in iedere ral-kleur! Verder ben je vrij in je maatvoering en materiaal. Je kunt zelf kiezen hoeveel deuren je wilt, of je dichte of glazen deuren wilt en ook je legplanken kun je in hout of glas kiezen. En ook daarin kun je je eigen kleur kiezen. Dit zijn  dus echt kasten die je helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen!

In onze keuken zit een hele lange wand waar ik wel graag zulke kasten tegenaan wilde hebben. Dus na het opmeten van de maten, hebben we even nagedacht over welke indeling de kast moest krijgen en de kleur! Toen ik het samen met Jan eens was, hebben we de bestelling doorgegeven en kon ik niet wachten tot het moment ze geleverd zouden worden.

apothekers kast

glas

styling

De dag van levering

Yes, de kasten waren klaar!!! Ik kon niet wachten tot het dinsdagavond was en Ronald en Majorie ze zouden leveren bij ons thuis! Als een Top-team bezorgden ze de kasten bij ons thuis. Toen ze eenmaal in onze keuken stonden, kon ik mijn ogen niet geloven hoe onwijs mooi het geworden was!!!! Onze keuken leek groter, de kasten zijn zoooooooooo mooi, en zo goed afgewerkt! Ik deed echt wel even een vreugdedansje! Omdat het al later op de avond was en tijd om naar bed te gaan, moest ik even wachten tot de volgende dag, om de kasten te stylen met mijn eigen spullen, wat een kort brainstorm-nachtje was dat!

kasten

keukenstyling

closet

Veel opbergruimte

In de bovenste vakken van de kast zit glas, dit is echt heel tof want hier kan ik mooi mijn vintage, en bijzondere spullen in stylen. Ook mijn fotoboeken, woonbladen, en reisboeken hebben een mooi plekje gekregen in de kast.

De onderste deuren van de kast zitten op handzame hoogte, hierachter zit een metalen legger voor het opbergen van spullen. Achter deze deuren is heel veel ruimte voor mijn keukenspullen. Onderin heb ik pannen en wat zwaardere spullen opgeborgen, plus spullen die we niet dagelijks nodig hebben, zoals gezelschapsspellen en administratie mappen.

keukenopstelling

kitchen

Super blij met deze nieuwe opstelling

Ik ben er echt héél erg blij mee! Zo fijn om kasten te hebben die helemaal naar onze smaak zijn, perfect bij onze stijl passen en we hebben er nog ruimte in over.. hoe fijn is dat!

Liefs Jellina 

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m De Handelsfabriek.

4 Reactie's
 • Melanie
  Geplaatst op 10:10h, 03 mei Beantwoorden

  Wow. This looks amazing. Ever since you posted the first picture I pinned it on my list. Now we are finally ready to place our order at dehandelsfabriek. We are still discussing the diepte. Could you share how deep yours is? I wish you and your family a wonderful sunday!

 • Mona Koerts-groenhout
  Geplaatst op 09:59h, 04 januari Beantwoorden

  Ja wat een toffe kasten zijn dit ! De combinatie van gedeeltelijk glas en gesloten deuren zijn echt ideaal.
  Lijkt me echt heerlijk om zoveel opbergruimte te creëren, en op zo’n stijlvolle manier.

  Groetjes Mona.

 • Metalenstellingspecialist
  Geplaatst op 14:01h, 02 januari Beantwoorden

  Leuk zijn dit soort kasten, he! Ik heb laatst zelf zo’n open-kasten effect thuis proberen na te bootsen met metalen rekken aan de muur, maar ik moet toch zeggen dat zo’n echte apothekerskast wel het beste blijft. Heb je hem snel binnen gekregen of moest je er lang op wachten?

 • Anne
  Geplaatst op 13:58h, 02 januari Beantwoorden

  Leuk zijn dit soort kasten, he! Ik heb laatst zelf zo’n open-kasten effect thuis proberen na te bootsen met metalen rekken aan de muur, maar ik moet toch zeggen dat zo’n echte apothekerskast wel het beste blijft. Heb je hem snel binnen gekregen of moest je er lang op wachten?

Geef een reactie