Inspiratie Scandinavisch interieur! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
8238
post-template-default,single,single-post,postid-8238,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Inspiratie scandinavisch interieur!

Inspiratie scandinavisch interieur! Rebecca woont dicht bij het strand in Alkmaar. Ze houdt van een licht, Scandinavisch interieur en wij mogen binnenkijken in haar woning! Lees je mee?

Hi, mijn naam is Rebecca en ik ben 26 jaar! Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en sta voor groep 6/7/8. In mijn vrije tijd maak ik graag foto’s van ons huis en ben ik actief op Instagram. Deze wereld heb ik vorig jaar pas echt ontdekt toen ik thuis kwam te zitten tijdens mijn zwangerschap. Ik ben in huis vaak bezig met het vernieuwen van hoekjes en kamers. Soms kan ik niet slapen door alle ideeën die door mijn hoofd razen! 

Inspiratie scandinavisch interieur!

Helaas groeit er geen geldboom in onze tuin, die overigens ook nog ‘in the making’ is, dus soms moet ik me inhouden. Ook het adviseren van anderen is een hobby. Verder ontwerp ik logo’s, highlights en heel veel andere dingen. Ik zou mijzelf als ondernemend omschrijven. Hoewel ik ook regelmatig op de bank plof en dan graag een goede serie kijk samen met mijn vriend.

We wonen dichtbij het strand

Ik woon samen met mijn vriend Laurens en mijn lieve zoontje Oliver in Julianadorp aan Zee. Oliver is nu 7 maanden oud en ik heb zijn kamer al twee keer veranderd, oeps! We wonen in een heerlijke ruim opgezette wijk middenin het bos. We wonen dichtbij het strand en zijn binnen 30 minuten in Alkmaar. Echt een fijne plek om te wonen dus!

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Wonen in een twee-onder-een-kapwoning

Wij hebben in 2019 een twee-onder-een-kapwoning gekocht. Het huis is op zichzelf vrij standaard qua ruimtes maar wij hebben bepaalde kamers vergroot. Een lekker kookeiland was bijvoorbeeld een droom en dit hebben wij gelukkig kunnen verwezenlijken. De zolder is echt een eye-catcher omdat het zo’n 4,5 meter hoog is in de nok. De hal is vrij klein maar daardoor hebben we veel meer ruimte in de woonkamer. 

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Ons huis heeft karakter en is naar eigen smaak ingericht

Het huis heeft van zichzelf weinig karakter omdat het nieuwbouw is. De uitstraling van een jaren 30 woning gaat het niet krijgen. Dit wilden wij ook niet omdat het onderhoud aan zo’n huis echt vraagt om iemand die verstand heeft van klussen. Toch is het gelukt om karakter te geven aan ons huis door de binnenkant aan te pakken en helemaal naar eigen smaak in te richten. De lichtinval is geweldig en ik vond dit ook een belangrijk punt bij het kopen van een huis. Licht maakt mij blij.

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Een heerlijke leefkeuken

De heerlijke leefkeuken hoort echt bij de woonkamer en het eetgedeelte. Alles smelt als het ware samen. Het kookeiland is wit maar de zwarte kranen maken de uitstraling stoer. Deze uitstraling zie je ook terug in de deuren, deze zijn wit met zwarte deurhendels, en in de badkamer. De eikenhouten vloer zorgt voor warmte samen met de bohemian en scandinavische meubels en accessoires. Projecten die nog op de plank liggen gaan zorgen voor een uniek huis. Denk aan een taatsdeur van glas, een wandmeubel op maat, een roomdivider en ingebouwde kasten op zolder. 

woonkamer inspo

Onze stijl is licht, bohemian en Scandinavisch

Ik zou mijn woonstijl omschrijven als licht, bohemian en Scandinavisch met wat zwarte accenten. Ik hou heel erg van wit maar ik wil het wel graag combineren met hout en planten. Het hout zorgt voor warmte en doet mij denken aan vroeger. Wij hadden thuis altijd een houten vloer. 

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Er is volop inspiratie

Ik haal mijn inspiratie uit Pinterest en Instagram. Mijn moodboards op Pinterest staan vol met ideeën! Op Instagram sla ik mooie foto’s van anderen ook graag op.

trap

tafeltjes

Ik hou van een wijntje, gezellig in onze leefkeuken

Mijn favoriete plek is de keuken, ook al is deze nog niet helemaal af. Het is een keuken met veel opbergruimte, een groot werkblad en hele prettige apparatuur. De Quooker is favoriet omdat ik graag thee drink. Aan de ‘bar’ kijk ik soms mee met hoe mijn vriend lekker aan het koken is en drink ik een wijntje. Perfecte plek toch? Er is echter een gedeelde eerste plaats want na dat heerlijke wijntje ga ik graag in bad in onze mooie badkamer. Elke keer weer een feestje!

Inspiratie Scandinavisch interieur

Er is nog een ruimte wat ik nog in moet richten

In de keuken achter de bar heb ik een lege muur. Weinig ruimte voor een grote kast en ik wil het niet te druk hebben daar. Ik weet echter niet goed wat ik er dan mee moet want ik ben er nog niet tevreden mee.

De basisspullen als kledingkasten en tv meubels kocht ik bij Ikea. Wit en simpel! Wij sparen nu echter voor op maat gemaakte meubels. Ik kijk voor andere meubelstukken graag verder. Het komt bij allerlei webshops vandaan. Voor accessoires kijk ik op Instagram naar kleine accounts die unieke spullen verkopen. Vooral bohemian en Scandinavische accessoires vind ik erg leuk.

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Ik hou van leuke spullen

Er kwam vandaag een beige kandelaar binnen van Villa Madelief en ik heb een look a like van de Octo lamp gekocht. In mijn winkelmandje zit momenteel een tafel van Hay design, maar ik twijfel nog.

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Een goeie TIP

Maak, voordat je ruimtes gaat inrichten, een moodboard met kleuren, accessoires en meubelstukken die je wilt gaan combineren. Dit werkt voor mij altijd heel goed en is ook nog erg leuk om te doen. En ohja, de basis moet goed zijn. Anders kun je nog zoveel accessoires kopen, het voelt dan niet goed.

Inspiratie Scandinavisch interieur!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Rebecca! We hebben heel veel interieur inspiratie opgedaan 🙂

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Rebecca en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @bijrebecca.nl

Heb je genoten van deze binnenkijker ‘ Inspiratie Scandinavisch interieur’ ? Wil je meer interieur inspiratie opdoen van andere huizen en inrichtingen? Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

6 Reactie's
 • Mieke
  Geplaatst op 19:10h, 21 juni Beantwoorden

  Zou jij een lichthouten (pvc) vloer combineren met een lichthouten tafel ?

 • Tafelheren
  Geplaatst op 11:47h, 05 april Beantwoorden

  Wat een leuk artikel! Jullie hebben echt een prachtig huis. Ik ben zelf ook erg fan van een Scandinavisch interieur. Dit proberen we eigenlijk overal in het huis te verwerken. Van de eethoek tot aan de woonkamer.

  Met vriendelijke groet,

  Carla

 • Marian
  Geplaatst op 16:48h, 12 maart Beantwoorden

  Wat een prachtige vloer. Waar hebben jullie die gekocht?

 • Paulien
  Geplaatst op 10:26h, 12 maart Beantwoorden

  Welke kleuren zitten er op de muur prachtig

 • Sharon verheul
  Geplaatst op 01:13h, 31 juli Beantwoorden

  Prachtig huis!
  Mag ik vragen waar jullie de bank van hebben?

 • Emmanuelle
  Geplaatst op 09:29h, 26 januari Beantwoorden

  Wat een leuke binnenkijker Rebecca en Jellina! Heerlijk en licht sfeertje. Bedankt dat ik eventjes bij je binnen mocht kijken 🙂
  Emma

Geef een reactie