Kijkkastjes vol droogbloemen! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5084
post-template-default,single,single-post,postid-5084,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kijkkastjes vol droogbloemen!

Kijkkastjes vol droogbloemen!

DIY: Kijkkastjes vol droogbloemen

Als je denkt dat alles al een comeback heeft gemaakt, was daar ineens de droogbloem. Ik moet je eerlijk zeggen: toen ik hoorde dat droogbloemen de nieuwe trend gingen worden, dacht ik dat ik deze wel even langs me voorbij zou laten gaan. Bij het woord droogbloem dacht ik meteen aan stoffig en oubollig. Vandaar dus dat het even duurde voordat ik ook met droogbloemen aan de slag ging.

Inspiratie op de VT-wonen beurs

Vandaag deelt Rachelle een leuke DIY met ons!

Toen ik op de VTWonenbeurs al die geweldige decoratie mét droogbloemen zag, was ik om! En als ik dan inspiratie en ideeën krijg, dan moeten deze zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Ik kocht dus op de beurs al 2 bosjes droogbloemen, omdat ik bang was dat ik ze de komende tijd nergens meer zou tegen komen.

pot

Wat heb je nodig:

– Droogbloemen. Je vindt ze o.a. bij Dille & Kamille, Hema en zelfs op Bol.com
– Klei, ik kocht witte boetseerklei van het merk Darwi (Pipoos €6,99).
– Scherp mesje + (snoei)schaartje
– Als vitrines gebruikte ik de terrariums van Xenos (€12,99 en €8,99).

Aan de slag!

Stap 1:

Snijd de klei in repen en snijd hier weer kleine blokjes van. Voor de grotere bloemen maakte ik grotere blokken omdat deze bloemen zwaarder zijn en anders omvallen.

kleien

klei

Stap 2:

Knip de bloemen en pluimen in verschillende formaten, zodat je hoge bloemen achterin je terrarium kunt zetten en de lage vooraan. Door het hoogteverschil, kun je alle bloemen nog zien en het oogt wat dynamischer. Check wel even of de langste bloemen nog in het terrarium passen.

bloemen

bloem

 

Stap 3:

Prik de bloemen in de klei en laat deze minstens een dag uitharden. Heb je grote blokken klei gemaakt? Dan zal de klei langer nodig hebben om uit te harden. Dit is meteen een goede test of de bloemen in de klei blijven staan.
Wil je liever een andere kleur klei? Je kunt deze klei verven met acrylverf.

voorbeeld

Stap 4:

Vorm een leuk groepje bloemen en zet het terrarium op z’n kop over de bloemen. Zo blijven ze stofvrij en heb je een soort mini-museum op je kast staan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het terrarium rechtop te zetten en de bloemen juist uit het terrarium te laten steken.

droogbloem

 

Super bedankt Rachelle voor je toffe DIY inspiratie! Voor meer DIY’s en interieur inspiratie neem je een kijkje op @huiswaarts of www.huiswaarts.com

5 Reactie's

Geef een reactie