Laat je inspireren door deze blog over 'kleuren', - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3441
post-template-default,single,single-post,postid-3441,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Laat je inspireren door deze blog over ‘kleuren’,

Laat je inspireren door deze blog over ‘kleuren’,

Hi! Vandaag aan mij de eer om een gastblog voor Jellina te schrijven. Wij ontdekten elkaar op Instagram en Jellina vroeg mij of ik iets over de kleuren in ons interieur wilde schrijven. Ze vond de kleuren in mijn feed “heel gaaf en eigen”, iets wat ik natuurlijk weer super vond om te horen! Dus Jellina, ik voel mij vereerd en neem vandaag even je blog over ;-).

Kleuren

In de loop van tijd heb ik een hoop kleuren in huis gehad. Ik denk bijna wel alle kleuren van de regenboog, behalve paars (heb ik een hekel aan, vraag me niet waarom ha ha). Ik schilder zelf al jaren als hobby en ben dus eigenlijk altijd wel met kleur in de weer geweest. Tijdens mijn schilderlessen (particulier plus een jaartje kunstacademie) en studie psychologie leerde ik ook meer over het effect van kleuren op je gevoel. De kennis van kleur ontwikkelde ik tegelijk met mijn zoektocht naar mijn stijl in interieur. Ik ging van een redelijk bonte mix naar pastel (mint en zalm) en van pastel naar groen en blauw. Mocht je het leuk vinden: dit verloop is nog terug te zien op mijn Instagramfeed! Maar zoals jullie misschien zelf ook wel eens gemerkt hebben, soms word je een beetje ‘kleurenmoe’. Wanneer je kleur in huis gebruikt heeft dat namelijk best een effect, maar dit raak je ook sneller beu. Niet dat ik dat erg vind, want ik experimenteer graag en vind het heerlijk om in huis bezig te zijn.

Ons huidige kleurenpalet

Hoe het nu is,

Toen wij in ons nieuwe huis (nu bijna 2 jaar geleden) gingen wonen wilde ik neutraal beginnen: terug naar start om het zo maar te zeggen. En wat is er nu neutraler dan wit? Dus alles werd wit. Ik schilderde zelfs ons laminaat wit! (Hoe ik dat deed lees je hier.)

Maar wit is geen kleur (zoek maar op, is echt waar!) dus langzaam aan ging ik toch weer wat uitproberen. En zoiets kost tijd in een nieuw huis. Je moet het aanvoelen, even alle seizoenen er in mee maken en je draai vinden. Ook al vonden mensen die hier over de vloer kwamen dat we zo snel al weer helemaal aan kant waren, voor mij is ons huis nu pas echt ‘eigen’. Het huidige kleurenpalet heb ik aangepast aan het huis: de buitenkant van het huis is wit, de stenen schouw zwart, de tegels in de keuken cognac/roestbruin, de marmeren tegels in de hal beige/grijs/wit en de tegeltjes bij de schouw hebben een grijsblauwe ondertoon. Het groen van de planten is eigenlijk de enige afwijkende kleur binnen dit kleurenpalet.

Het cognac van de zitbank en eettafelbank past bij de bruine keukentegels, de lichtere nude tint op de muur is daar een afgezwakte versie van qua kleur. Het grijs neutraliseert en maakt het contrast tussen het zwart en wit subtieler.

 

Boven hebben we een heel lichtgrijze vloer liggen en heb ik een wat koelere versie van de tinten beneden gebruikt: van nude naar oudroze en van grijs naar blauwgrijs. Al met al passen al deze kleuren heel mooi in één kleurenwaaier bij elkaar.

Nog een etage hoger (de zolder) is het weer warmer van kleur door al het houtwerk. Ook hier komen wit en roze weer terug. Het frisse groen blijft in plantvorm niet leven op zolder, daarom zit het in een behangwandje bij mijn webshop-werkplek. Alle drie de etages zijn zo in balans qua kleuren en qua warmte/koelte.

Geïnspireerd? Ik help een handje!

Mocht je nu ook hiermee aan de slag willen gaan, dan heb ik wat tips voor je. Omdat we best wat houtwerk in huis hebben en de nude/bruine tinten daar ook op lijken heb ik maar 1 tint hout in heel ons huis, anders wordt het een allegaartje. Dit is een lichte tint, tussen vuren en beuken in. Zeegras en jute hebben namelijk dezelfde kleurtint dus dat zorgt voor één geheel. Daarnaast zijn al onze meubels wit met soms een toefje zwart. De kleur wit schept eenheid ondanks ze qua stijl van elkaar verschillen.

Met de grijstint werk ik net wat groter dan met de nude en roze tinten. Het grijs is de bruggenbouwer, het nude en roze de accentkleuren. Alle accessoires heb ik ook in dezelfde tinten: van grijs(blauw) en beige tot een toefje nude/oudroze, wit en zwart. Qua metaal gebruik ik brass, maar alleen in de ruimtes die niet al te warm zijn door de roestbruine tegels of het vele houtwerk. Daarnaast vind ik brass beter passen bij ons huis dan echt blinkend goud.

Laat je inspireren door onderstaand moodboard (vol budgettoppers want daar houd ik van!) wat ik heb gemaakt op basis van ons huis. Ik ben benieuwd of jullie ook zo’n ruimte in deze kleuren hebben of ermee aan de slag willen gaan? Let me know!

 

1: H&M Home jacquardgeweven kussenhoes.
2: Be Pure Home waxinelichthouder.
3: Jysk rond kussen koraal.
4: Kwantum behang Annemiek.
5: Rond vloerkleed jute FIJNTHUISZIJN.nl.
6: Ikea PS lamp wit.
7: Karwei wandhanger.
8: Leen Bakker hocker Felix cognac.
9: Bertoia draadstoel FIJNTHUISZIJN.nl
10: Kwantum bloempot Teramo.
11: Kussenhoes H&M Home.
12: Madam Stoltz woondeken zwart.
13: Madam Stoltz vloerkleed 70 x 200 cm.

Liefs Stephanie

FIJNTHUISZIJN.nl
www.instagram.com/fijnthuiszijn.nl

 

6 Reactie's

Geef een reactie