Leren handgrepen maken - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7188
post-template-default,single,single-post,postid-7188,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Leren handgrepen maken

Leren handgrepen maken

Leren handgrepen maken DIY

Leren handgrepen zijn zo leuk! Tijdens het pimpen van onze caravan wist ik zeker, dit zijn leuke details en kan ik zelf maken. Helemaal hip voor in elk interieur op keukenkastjes of kastdeuren, of om gordijntjes te bevestigen. Een leuke en makkelijke DIY! In deze DIY blog leg ik uit hoe je deze leren handgreepjes zelf kan maken. Toevallig hadden wij al wat spulletjes hiervoor in huis!

leren handgrepen maken

DIY; Leren handgrepen maken

Voor het maken van de lederen handgreepjes heb je nodig:

 • Een lederen riem uit je kast, of te koop bij bijvoorbeeld de action
 • Van deze riem kan je stroken maken
 • Rolmaat of een lineaal
 • (scherp) Stanleymes
 • Bouten of schroeven
 • Houten plank, of iets anders waar je op kan snijden
 • Schroefmachine
 • Gaatjes knipper
 • Een leuk plekje om ze te gebruiken!

Aan de slag!

Ik heb een leren riem (in de langste maat) bij de action gekocht. Deze ga ik gebruiken om mijn leertjes mee te maken voor mijn keukenkast in de caravan en mijn gordijnen mee vast te zetten.

leren handgrepen

Eerst alles op maat snijden

Ik heb eerst de gesp van de riem verwijderd. Die kan je er zo af knippen, dan hou je alleen het leer over. Ik heb eerst de maat opgemeten hoelang ik de leertjes wilde hebben. Zowel op het keukenkastje als bij de gordijnen. En toen hiermee een eerste strook gesneden. Om een recht stuk af te snijden is het handig de liniaal op de lijn te laten liggen en hierlangs het stuk af te snijden. Daarna heb ik van die strook twee leren handgrepen gemaakt, dus ik heb de eerste strook even door de helft gesneden.

Ik heb met een gaatjes knipper twee gaatje in het leertje gemaakt, een gaatje aan het begin en een aan het einde, ongeveer 1 cm vanaf de korte kanten. Een gaatje aan het begin en een aan het einde. Daarna heb ik ze dubbel gevouwen en de leertjes met een schroef aan mijn deurtjes bevestigd.

TIP

Kies de juiste schroefjes die je wil gebruiken. Zelf heb ik zilveren schroefjes gebruikt. Je kan ze eventueel ook wit of zwart spuiten. Ik heb op de hoek van de leertjes het een stukje rond afgesneden dat vond ik wel leuk eruit zien.

leren handgrepen maken

DIY leertjes

leren handgrepen

Leertje maken voor gordijnen

Als je aan de slag wilt met een leertje voor de gordijnen doorloop je dezelfde stappen als hierboven. Alleen zal je een langere lengte nodig hebben. Dus meet het even goed na. Denk aan de dikte van je gordijnen, en wil je dat het leertje hangt of dat het wat strakker zit? Dit leertje heb ik bevestigd met een drukknoop. Zo kan ik het gordijn makkelijk uit de lus losmaken. Je kan het leertje ook bevestigen met een schroefje en dan bovenlangs het gordijn eruit halen 😉

leren handgrepen
DIY

Leren handgrepen maken

Het is natuurlijk super leuk als je dingen in je interieur zelf kan maken, zoals leren handgrepen. Ga jij ze ook maken? Super leuk toch! Ik ben heel blij met het resultaat 🙂

Liefs Jellina 

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

 

5 Reactie's
 • Miriam
  Geplaatst op 10:54h, 21 april Beantwoorden

  Ik vroeg me af waar je de stof van de gordijntjes vandaan hebt?

 • Joke Hoving
  Geplaatst op 22:34h, 15 augustus Beantwoorden

  Mooi idee ik heb dat gedaan op de speelgoed kist van Jort 👍🏽

 • Thea (thea_maison_63)
  Geplaatst op 08:23h, 15 augustus Beantwoorden

  Is een super leuke diy, heb ze zelf ook al eens gemaakt. Jullie hebben van de caravan echt een juweeltje gemaakt!👌🏼

 • Ingrid Ter Meer
  Geplaatst op 00:19h, 15 augustus Beantwoorden

  Als ik het goed begrijp heb je de strook dus in de lengte doorgesneden zodat je greepje een halve riem breed wordt?

 • Mona Koerts-Groenhout
  Geplaatst op 15:21h, 14 augustus Beantwoorden

  Wat een leuke DIY weer, zeker één om te onthouden voor mij voor de theedoeken en handdoeken in de keuken.

  Groetjes Mona.

Geef een reactie