Liefde voor veren! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
461
post-template-default,single,single-post,postid-461,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Liefde voor veren!

Liefde voor veren!

Liefde voor veren!

Liefde voor veren, DIY. Ik hou van veren, ik heb de liefde voor veren altijd al gehad. Als ik veren tegen kom in de natuur neem ik ze mee.

Ze zijn altijd verschillend van patroon en de kleuren fascineren mij

Als ik ze in de winkel tegen kom op bijvoorbeeld mokken, op een dekbed of in fotolijsten dan wil ik dat ook graag meenemen naar huis. Maar op een gegeven moment is dan mijn hele interieur erop gericht dus daar moet ik wel een beetje voor waken.

liefde voor veren

Veren worden gezien als symbool voor bescherming

Veren worden gezien als symbool voor bescherming, spiritualiteit, snelheid, liefde, light en waarheid. Ik heb echt een liefde voor veren!  Ook staan ze voor de capaciteit om je vrij te bewegen door het leven en het element lucht. Elke kleur in een veer heeft een betekenis. Witte veren staan voor bescherming, purificatie, reinheid, liefde, licht. ook wel een teken dat een geliefde dierbare goed over is gegaan. Binnen aardreligies wordt vaak gekeken naar de diersoort om de betekenis aan te duiden, de adelaar staat voor kracht, verlichting, vrijheid, oog voor detail, grensverleggend. Prachtig toch?!

Aardetinten

Ik heb liefde voor veren, en ik hou erg van de aarde tinten die in veren naar voren komen. Aardetinten zijn natuurlijke tinten die veel voorkomen in de natuur. Het zijn warme kleuren, tinten zoals wit, grijs, bruin en zwart. Maar ook donkergroen, okergeel en verschillende roodtinten vallen hieronder. Ik vind dat ze zorgen voor een natuurlijke, warme en rustige uitstraling. In deze tijd van het jaar komen ze het meest naar voren, ik hou dus heel erg van de herfst. In de herfst geven de bladeren het prachtig weer, de paddenstoelen en de kastanjes.liefde voor veren blog

Combineren met je interieurstijl

Ik laat deze kleuren als basis naar voren komen in mijn kledingstijl en ook in mijn interieur. Materialen zoals hout, zand, klei, touw of gesteende gaan hand in hand met aardetinten. Ik heb deze materialen met elkaar gecombineerd en zal je laten zien door middel van de foto’s wat voor leuke creaties ik heb gemaakt om sfeer te geven aan je interieur.

Als eerste een verenhanger voor op de slaapkamer deur of als versiering aan de wand. Alle veren zijn bevestigd met touw en een leuke houten stok. In diezelfde varient heb ik ook enkele veren met touw gemaakt voor aan een deurknop of ergens anders aan te hangen. Ook kun je een leuk houten blok pakken en daar allemaal gaatjes in boren en de veren daar in zetten. En wat ook nog heel erg leuk is, alle veren die je over hebt lekker naast elkaar ophangen in de hal of op je slaapkamer muur.

Liefde voor veren

Veren uit de natuur

Al mijn veren heb ik opgedaan in het hertenkamp bij ons, misschien kan je net als ik daar je verzameling veren compleet maken om deze leuke creatief te gaan maken.

Liefde voor veren

Liefde voor veren

Heb jij ook een liefde voor veren? Vind je dit een super leuke DIY, en ga je ook zelf aan de slag? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments!

Wil je meer inspirerende DIY lezen, klik op deze link!

1Reactie

Geef een reactie