Mix and Match in huis, - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3533
post-template-default,single,single-post,postid-3533,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mix and Match in huis,

Mix and Match in huis,

Toen ik de spontane oproep van Jellina voor gastbloggers zag dacht ik wel wat onzeker “Wow dat zou ik wel een keer willen proberen…”. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ga ik het gewoon doen.

Wie ben ik, 

Ik ben Masha (voor de instagrammers onder jullie Olaifje) , moeder van Niek, 18 jaar en Meike, 15 jaar en samenwonend met Jakob in een nieuwbouwwoning in Veendam. Inmiddels wonen wij hier 9 jaar met veel plezier. Ik hou van de rust en de ruimte, terwijl we eigenlijk in de ring rond het centrum wonen.

We zijn een samengesteld gezin en dus ook gestart met meubels uit allebei onze woningen. Jakob had veel zwarte meubels en ik had een koloniale inrichting. De eerste jaren samen hebben we deze stijl gehouden en inmiddels is er veel veranderd.

Onwijs blij met onze mosterdkleurige locker, 

Het meest trots ben ik op onze mosterdkleurige locker. Het is niet alleen dé eyecatcher van onze woonkamer, maar ook superhandig! Ik hou van een opgeruimd huis en met kinderen is dat natuurlijk niet altijd haalbaar. Speelgoed is hier niet meer in huis, maar wel schooltassen, boeken, laders en andere prullaria en dat slingerde hier overal… Inmiddels niet meer! Beide kids hebben hun eigen locker. En het leuke is, ze hebben de binnenkant zelf gestyled. Wat ik ook maar tegenkom van hun, ik leg het gewoon in de locker. Ik vind hem zelf ook erg handig, ik ben juf en onze eettafel lag eigenlijk altijd vol met schriften en stencils. Ook deze spulletjes liggen inmiddels in mijn locker. Ideaal!

 

Ik hou van zwart & wit, 

Wit zwart is écht mijn kleur. Ik heb heel veel kleuren geprobeerd en vind ook heel veel stijlen mooi, maar wit geeft rust en blijkbaar voel ik mij daar het gelukkigst bij. Sinds een paar jaar is de eettafel wit. Ik heb hem zelf geverfd. Hij is van eikenhout, maar toen ik hem blank/naturel wilde maken en er met de schuurmachine overheen ging, had ik er niet bij nagedacht dat er bijenwas overheen zat. De bijenwas trok tijdens het schuren verder in het hout, dus in plaats van naturel werd ie glanzend geel. Ik ben heel blij dat hij nu wit is, je ziet wel meer gebruikers sporen maar dat vind ik mooi. Onze tafel is niet praktisch. Hij is erg lang (2 meter 20) en staat langs de muur. Aangezien wij altijd aan tafel eten, wordt hij regelmatig naar voren geschoven. Onder de tafel staat een witte bank met kussens. Mocht ons gezin nog groter worden, dan hebben we altijd voldoende plek!

  

DIY’s,

Ik ben weg van DIY’s, haal veel van Instagram maar bedenk ook vaak zelf één. Zoals de doeken aan de muur. Eén ervan is geverfd op een oud laken van de kringloop en het hertendoek is ook een DIY van een dekbedovertrek. Beide doeken hebben bovenlangs een tunneltje met een latje erdoor en hangen aan zo’n afschuwelijk ophangsysteem vlak langs het plafond. Dit systeem is mee geverfd in dezelfde kleur als de muur zodat het minder opvalt.

Onze keuken is een Mix & Match,

Het was de bedoeling dat de werkbank (die eerst in een oude LTS stond) een plekje zou krijgen in de keuken, maar aangezien deze erg klein is bleef er weinig loopruimte over. Maar hoe klein onze keuken ook is, ik ben er blij mee. Hij is stoer en een echte mix and match. De keuken zelf is modern, strak. Het muurtje erachter hebben we met een metallic muurverf geverfd. En de accessoires en aankleding zijn een mix van oud en nieuw. Aangezien wij geen bovenkastjes hebben is het handig dat ons servies op het vintage bankje staat. Het past wel in de laatjes en kastjes van de keuken maar dit geeft een warmere en stoerdere uitstraling. Zeker nu het betongaas (ook zwart gespoten) ook volhangt met keukengerei.

De werkbank staat nu in het zitgedeelte. Ook hier neemt hij veel ruimte in maar wegdoen kan ik hem nog niet. Hij past en hoort gewoon bij onze inrichting. Straks als onze nieuwe zwarte bank komt, hoop ik dat het totaal plaatje helemaal klopt.

  

In de toekomst gaan we de badkamer nog aanpakken,

Boven zijn we ook al heel ver. De overloop heeft een nieuw kleurtje gekregen en de logeerkamer met palletbed heeft ook een metamorfose ondergaan. Alles in dezelfde stijl! Ik zou onze badkamer ook wel graag willen veranderen. Maar hij is nog goed. Misschien niet helemaal meer mijn stijl maar zonde om hem nu al aan te pakken. De volgende klus wordt onze slaapkamer. Maar nu het weer verandert en steeds mooier wordt wil ik ook graag buiten aan de slag….. ach alles op zijn tijd!

Een lieve groet uit het hoge noorden en wie weet tot ziens!
Masha.

Instagram @olaifje 

5 Reactie's
 • Ellen
  Geplaatst op 22:45h, 07 maart Beantwoorden

  Leuk om te lezen Mascha.
  Mooi interieur heb je 🖤

 • Esther Blaauw
  Geplaatst op 21:42h, 07 maart Beantwoorden

  Mooi Masha,
  Maar dat wist ik wel.😘
  Esther

 • Shirley@wonenop1
  Geplaatst op 21:34h, 07 maart Beantwoorden

  Heel leuk, Masha. Leuk om meer over je te lezen 😀

 • Carla
  Geplaatst op 19:54h, 07 maart Beantwoorden

  Super leuke blog van een super leuk mens met een super leuk account !
  Lieve groetjes
  Carla

 • Yvonne Enter
  Geplaatst op 14:35h, 07 maart Beantwoorden

  Leuk geschreven Masha! En je interieur is prachtig. 😍

Geef een reactie