Mooi wonen in een hoekwoning! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7805
post-template-default,single,single-post,postid-7805,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Mooi wonen in een hoekwoning!

Mooi wonen in een hoekwoning!

Mooi wonen in een hoekwoning!

Mooi wonen in een hoekwoning! Woon jij ook in een hoekwoning en ben je op zoek naar inspiratie? Deze leuke binnenkijker van Isaak mag je dan echt niet missen, lees je mee?

isaak

Enthousiaste en leergierig!

Hi, ik ben Isaak, een sociale, enthousiaste en leergierige 30+ -er (inmiddels alweer 31..) en ik zou mezelf omschrijven als een mensenmens. Ik ben iemand die zelf altijd in beweging is en ik probeer vaak een ander ook in beweging te krijgen. Ik ben iemand die vaak zegt wat hij denkt en vaak ook doet wat ik zeg. Dit laatste altijd met veel energie en in een positieve flow. Ik sta fulltime voor de klas in het basisonderwijs (groep 7/8), ben gefascineerd door mooie beelden en zie vaak in alles wel een mooi plaatje. Daarnaast ben ik fanatiek aan het fotograferen, doe ik aan fitness, win ik vaak een bordspelletje en ben ik gek op sneakers. Voor dit laatste zou ik bijna wel een speciale kamer in kunnen richten om m’n hele collectie te showen, haha.

Mooi wonen in een hoekwoning!

Geniet van het leven

Ik woon in het prachtige dorp Oentsjerk, onder de rook van Leeuwarden én op steenworp afstand van het bos waarin ik ook regelmatig te vinden ben om heerlijk hard te lopen of m’n hoofd leeg te maken. Ik heb deze woning destijds samen met mijn inmiddels ex-vriendin gekocht en woon er nu bijna een jaar alleen. Dit was even wennen, maar man.. wat geniet ik er inmiddels van. Tijd voor jezelf, dingen doen doe ik zelf tof vind en in alles m’n eigen keuzes maken. Erg leerzaam, maar bovendien ook een verrijking. Nou ja.. niet helemaal alleen. Ik heb nog twee konijnen dan. Stoere beesten, ze domineren mijn tuin. Haha.

Het voordeel aan het wonen in dit dorp vind ik dat alle mensen die ik graag om me heen heb, dichtbij wonen. Ik heb ook een tijdje in de stad gewoond, maar nu ik hier woon, kan ik de drukte opzoeken wanneer ik dat wil.  

Mooi wonen in een hoekwoning!

Mooi wonen in een hoekwoning!

Mooi wonen in een hoekwoning!

Mooi wonen in een hoekwoning

Ik woon in een hoekwoning op een woonoppervlakte van ruim 130 m2 verdeeld over drie woonlagen. Best veel ruimte voor mij alleen, maar het is ook echt wel heerlijk. De locatie is heerlijk en het straatbeeld is prima. De mensen hier zijn vriendelijk, sociaal en altijd in voor een praatje. Leuk! De buitenkant van de woning is niet per se mijn droomwoning, maar het was – bij aankoop van de woning – een huis met potentie. De woning heeft lekker veel ruimte, een mooie lichtinval en het interieur zelf heeft een witte basis gekregen met een warme eikenhouten-look vloer beneden en een witte vloer op de tweede- en derde verdieping. Vanuit die basis is de woning ingericht.

Het is eigenlijk het totaalplaatje wat dit huis tot mijn thuis maakt. Het is – voor mij – in balans, een kloppend geheel. Als ik thuis kom na een dag werken, kijk ik tevreden om me heen. De ruimte is gaaf, de locatie is top en door de lichtinval komen alle ruimtes goed tot z’n recht. 

woonkamer

Mooi wonen in een hoekwoning!

kachel

Mijn stijl is clean, stoer en modern, met Scandinavische invloeden

Mijn woonstijl zou ik omschrijven als clean, stoer en modern, met Scandinavische invloeden. Concreet betekent dit licht, fris en eigenzinnig. Er zijn veel wit-, grijs- en natureltinten in de woning terug te vinden met daarbij de zwarte kleur als  contrastkleur. Daarnaast zijn er ook houtelementen toegevoegd wat zorgt warmte en sfeer. Net als een rijk scala aan verschillende planten. Af en toe wissel ik het eens af met een kleine kleurtint, maar dit is gering. 

slaapkamer

slaapkamer1

Inspiratie & social media

Mijn inspiratie komt o.a. van Instagram. Een prachtig medium waar het inspiratie regent. Ook haal ik wel inspiratie van Pinterest, uit woonwinkels en woonbladen, maar is én blijft het ook vooral een smaakkwestie. 

werkkamer

werkkamer

werkkamer

Mijn favo space

Qua ruimte vind ik de woon- en eetkamer mét de zwarte keuken heerlijk. Dit is wel de eyecatcher in huis en was ook tevens een grote wens om aan te pakken bij aanschaf van de woning. Nog steeds ontzettend blij met deze keuze. 

Toch zijn ook mijn slaapkamer – vanwege de serene uitstraling – en de zolderkamer favoriet. Muziekje op standje maximaal, een goede kop koffie of een borreltje.. Wie doet je wat?

Eigenlijk staat alles in verbinding met elkaar en dat vind ik er zo tof aan! Mijn liefde voor beeld is ook goed terug te zien in de hele woning. Dit in de vorm van fotografie, posters en een verzameling vintage camera’s.

wonen in een hoekwoning

wonen in een hoekwoning

camera

What to do…..

Het hele huis is eigenlijk van boven tot onder aangepakt. Vorige zomer is de tuin compleet vernieuwd en dat is nu ook echt een verlengde geworden van de woonkamer. Het matcht goed met elkaar, heerlijk!

In de – voor mij – meivakantie heb ik de hele trap zwart geverfd en is een houten ‘staallook’ zwarte deur geplaatst tussen de doorgang van de hal naar de keuken. Wat nog wel op mijn wishlist staat is het aanpakken van de badkamer en het toilet. Dit is echt wel prima, maar dit zou ik nog wel meer in de stijl van de rest van het huis willen. Ook openslaande deuren van de woonkamer naar de tuin zou ik wel gaaf vinden. 

stalen deur

stalen deur in kamer

Gek op leuke interieurwinkels  

Ik slaag eigenlijk altijd wel bij LOODS5, een hele toffe winkel waarbij o.a. verschillende (web)shops een unit vullen met hun producten. Een super leuk concept. Alles onder één dak! Daarnaast vind ik ook winkels als Sissy-Boy, LOFT, Karwei en Kwantum prima winkels. Soms vind je ook echt een leuke vondst in een kringloopwinkel, dus heel af en toe houd ik dat ook wel eens in de gaten. Mijn laatste aankopen zijn gedaan bij LOODS5: diverse woonaccessoires en (wand)decoratie. Kleine veranderingen in huis kunnen vaak al een groot verschil maken!

tuin

tuininspiratie

TIP van mij, voor jouw!

Zorg ervoor dat de basis goed is. Vanuit een goede basis kun je alle kanten op. Durf te doen, durf te veranderen en voeg persoonlijkheid toe. Het belangrijkste is, is dat jouw huis als thuis voelt. 

binnenkijken

Mooi wonen in een hoekwoning!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Isaak! We hebben heel veel inspiratie opgedaan 🙂 Vind je het leuk om meer binnenkijkers te gaan lezen? Check dan even deze link 🙂

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieur inspiratie en foto’s van Isaak en wil je hem graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @het_manneninterieur!

1Reactie
  • Thea
    Geplaatst op 16:58h, 14 november Beantwoorden

    Ja, zo mooi bij hem! Volgde ‘m al door de Wonen & Co binnenkijker.. Hebben zelf ook een tijdje in Oentsjerk gewoond dus dat trok natuurlijk gelijk!

Geef een reactie