Overweegt u een openslaande garagedeur? Hier moet u rekening mee houden! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
10272
post-template-default,single,single-post,postid-10272,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Overweegt u een openslaande garagedeur? Hier moet u rekening mee houden!

Overweegt u een openslaande garagedeur? Hier moet u rekening mee houden!

Overweegt u een openslaande garagedeur? Hier moet u rekening mee houden!

Bent u op zoek naar een nieuwe garagedeur en overweegt u openslaande garagedeuren? Dan is dit artikel voor u. Openslaande garagedeuren hebben namelijk vele voordelen en kwalitatief goede eigenschappen. Toch zijn er ook een aantal aspecten waar u wellicht rekening mee moet houden voordat u over gaat tot aankoop. We sommen er hieronder een paar op.

Openslaande garagedeuren openen (meestal) naar buiten

Om de ruimte in uw garage maximaal te benutten worden openslaande garagedeuren zo uitgevoerd dat deze naar buiten toe openen. Wanneer u uw auto op de oprit parkeert dient u er dus rekening mee te houden dat u deze niet te dicht op de garage parkeert zodat de deuren niet meer open kunnen. Grenst uw garagedeur direct aan het voetpad? Dan zijn naar buiten draaiende openslaande garagedeuren helaas niet toegestaan. Een alternatief zijn openslaande garagedeuren die naar binnen toe openen, hiermee verliest u echter wel ruimte in uw garage zelf.

Overweegt u een openslaande garagedeur? Hier moet u rekening mee houden!

Handmatig te openen openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren worden zelden elektrisch uitgevoerd. U dient de garagedeuren dus zelf handmatig te openen. Wanneer u uw auto in de garage wilt parkeren zijn openslaande garagedeuren daarom niet de meest ideale oplossing. U dient namelijk uw auto uit te stappen voordat u de auto de garage in kunt rijden.

Duurder in de aanschaf dan elektrische sectionaaldeur

Over het algemeen zijn openslaande garagedeuren duurder in de aanschaf dan bijvoorbeeld elektrische onderhoudsarme sectionaaldeuren. Dit is grotendeels te verklaren door de kwalitatief betere eigenschappen van openslaande garagedeuren. Denk hierbij aan dikkere deurpanelen, isolerende eigenschappen, veiligheidsopties, en de mogelijkheid tot maatwerk aanpassingen.

Voordelen van openslaande garagedeuren

Naast de aspecten om rekening mee te houden profiteert u met openslaande garagedeuren ook van vele voordelen. Zo kunnen openslaande garagedeuren, afhankelijk van de aanbieder, volledig op maat gemaakt worden. Op deze manier heeft u te allen tijde een garagedeur volledig volgens uw wensen. Daarnaast beschikken openslaande garagedeuren vaak over goede isolatiewaardes doordat de deurpanelen van isolatiemateriaal voorzien worden. Ook op het gebied van beveiliging heeft u ruim de keuze om de openslaande garagedeuren van een meerpuntssluiting of kwaliteitssloten te voorzien. Bovendien zijn openslaande garagedeuren ontzettend gemakkelijk in gebruik en bieden ze een brede doorgang om met fiets in de hand de garage te betreden.

Overweegt u een openslaande garagedeur? Hier moet u rekening mee houden!

Meer informatie?

Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van openslaande garagedeuren? Bekijk dan eens de website van Different Doors. Zij hebben jarenlange ervaring in het produceren en plaatsen van openslaande garagedeuren en kunnen u van goed advies voorzien.

Groet Jellina ♥

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Fotobehang als geweldige eyecatcher

Geen reactie's

Geef een reactie