Planten stylen in de badkamer! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4131
post-template-default,single,single-post,postid-4131,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Planten stylen in de badkamer!

Planten stylen in de badkamer!

Planten stylen in de badkamer!

Vandaag een leuke gastblog van Rachelle @huiswaarts,

Ik krijg geregeld vragen over de planten in mijn badkamer, dus ik dacht: ik wijd er eens een blog aan! Ik heb een lijstje met planten samengesteld die het goed doen in de badkamer, mits je daar zonlicht hebt natuurlijk.

Alocasia

Een alocasia, of olifantsoor, houdt van warm en vochtig, maar niet van volle zon. Ideaal voor de badkamer dus! Draai de plant regelmatig om te voorkomen dat deze scheef gaat groeien. Geef de plant regelmatig water, de kluit mag namelijk niet uitdrogen.

Tropical vibes

Heb je juist wel veel direct zonlicht in je badkamer? Dan is een bananenplant of een Strelitzia misschien wel een leuke toevoeging voor in jouw badkamer! Ze zullen het prima naar hun zin hebben in jouw badkamerklimaat.

badkamer

Foto credits Van Hollandse Bodem (www.gietvloer-wand.nl)

Sanseveria

De Sanseveria, ook wel bekend als de Vrouwentong, brengt de luchtvochtigheid in de ruimte op peil en filtert de lucht. De Sanseveria heeft niet veel water nodig.

Bloemen

Houd je meer van bloemen of wil je wat kleur in je badkamer? Kies dan voor orchideeën. Deze zijn in veel kleuren verkrijgbaar, dus er is altijd wel een kleur die bij je past. Er zijn tegenwoordig ook orchideeën die op bamboo groeien.

orchideeën

Varens

Een varen is een van de oudste plantensoorten. Ze houden van een lichte standplaats en hebben veel vocht nodig. Houd de potgrond dus altijd vochtig, maar giet het water niet in het hart van de plant. Een varen houdt er van om geregeld besproeit te worden en is dus ideaal voor in de badkamer!

Varens

Foto Credits Intratuin

Hangplanten

Hangplanten voor je raam zijn een goede oplossing tegen eventuele inkijk. Het staat ook een stuk gezelliger dan folie op je raam 😉 Voor de planten is dit een fijne plek, omdat ze op deze manier veel licht krijgen.

Wat ik zelf in de badkamer heb staan

Momenteel heb ik een Stromanthe burle marx staan. Ik heb deze plant vrij klein gekocht en hij groeit echt ontzettend hard. Hij is familie van de calathea, dus ook deze doen het goed in een badkamer. Geef deze planten wekelijks 1-2 keer water en geef ze een lichte standplaats, maar niet vol in de zon (de bladeren kunnen dan verbranden).
Mijn chinees lantaarntje stond eerst op de plank maar is zo lang geworden dat hij nu een plekje op de lockerkast heeft gekregen. De zijkant van de locker is nu van boven tot onder verstopt onder het groen en ik heb wat leuks om naar te kijken vanuit de douche!
Verder heb ik nog wat peperomia’s staan. Deze doen het ook prima in een warmere ruimte. Af en toe even checken of de aarde niet is uitgedroogd en that’s it!

1

2

3

4

En ik ben benieuwd… welke plant zou jij gaan stylen in je badkamer?

Liefs Rachelle

 

Instagram @huiswaarts

3 Reactie's

Geef een reactie