Plantenwand voor binnen - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
6903
post-template-default,single,single-post,postid-6903,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Plantenwand voor binnen

Plantenwand voor binnen

Planten wand voor binnen

Achter de bank in de woonkamer hebben wij een plantenwand voor binnen geplaatst. In deze blog vertel ik je hier alles over, lees je mee?

De LivePanel PACK is het alles-in-1 groene wandsysteem van Mobilane. Je bestelt een heel compleet pakket en het systeem is in verschillende maten beschikbaar. Jullie hebben natuurlijk al gezien hoe blij wij zijn met dit systeem in onze keuken en inmiddels hangt er ook zo´n fantastisch systeem in onze woonkamer, op de wand achter de bank. Een prachtige combinatie van onze brickwall met deze greenwall, bovendien ook nog eens ruimtebesparend! 

plantenwand voor binnen

Het systeem

Het systeem voor deze plantenwand is heel eenvoudig en snel te installeren! Je schroeft het systeem op je muur en vervolgens schuif je de verwisselbare cassettes in een profiel dat ook meteen fungeert als waterreservoir. Het werkt zonder elektriciteit, wateraansluiting, waterafvoer of irrigatie systeem, dus je hebt alleen een lege muur nodig voor zo´n mooie plantenmuur. Check mijn vorige blog voor info en foto’s.

plantenwand voor binnen

Plantenwand voor binnen of buiten

Het systeem van Mobilane is zowel geschikt als plantenwand voor binnen als buiten. Misschien heb je buiten wel een hele kale muur of mis je groen onder je overkapping of verranda, dan is LivePanel PACK het ideale ruimtebesparende wandsysteem. Door de watervoorraad in het systeem hoef je niet bang te zijn voor droge periodes en hoef je er dus niet elke avond met een gieter bij langs. Het waterreservoir zorgt voor een watervoorraad van 1- 2 weken.

blog plantenwand in huis

blog plantenwand 1

greenwall

Onze plantenwand voor binnen in de woonkamer

Dat wij gek zijn op op groen in huis is wel duidelijk! Nadat we enorm enthousiast werden van onze plantenwand in de keuken hebben we er nu ook één in de woonkamer. Wij houden van de natuur naar binnen halen en dat gebeurt er met deze plantenwand. We hebben gekozen voor de muur achter de bank omdat het groen prachtig combineerd met onze stenen muur. Ook valt daar mooi licht naar binnen door onze beloopbare ramen in het plafond en licht is erg belangrijk voor planten. Kortom een ideale plek voor nog zo´n mooie greenwall van Mobilane en wat geeft het veel sfeer!

Plantkeuze

Het leuke is dat je zelf kunt kiezen uit verschillende soorten planten. Hou bij je plantkeuze rekening met waar je planten komen te hangen. Krijgen ze veel licht? Tocht het vaak? Of schijnt de zon daar veel? Heb je een plek met veel licht en regelmatig zon dan is de Nephrolepsis exaltata green lady de ideale plant. Deze krulvaren is 1 van de weinige varens die van zon houden en zijn ook nog eens luchtzuiverend. Heb je juist een plek met veel schaduw en weinig zon kies dan bijvoorbeeld voor de Fittonia of de Epipremnum. Een plantenwand is een hele mooie decoratie aan de muur!

plantenwand

Wat vind jij van onze plantenwand voor binnen? Hij wordt nu vast groter doordat de planten gaan groeien. Via mijn Instagram account @jellinadetmar hou ik jullie op de hoogte, 

Liefs Jellina 

Deze blog is geschreven i.s.m Mobilane!
 
Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

1Reactie

Geef een reactie