Quooker keukenkraan-Lees alles over de Quooker keukenkraan!
6107
post-template-default,single,single-post,postid-6107,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Zwarte quooker keukenkraan!

Zwarte quooker keukenkraan!

Een Zwarte Quooker keukenkraan in de keuken!

Een Zwarte Quooker keukenkraan in de keuken! Toen wij in onze boerderij kwamen wonen drie jaar geleden, vonden we het heel fijn dat we een hele grote keukenruimte konden maken, maar we hadden nog geen Quooker keukenkraan. Wij hebben zelf de keuken geplaatst, en mijn man Jan heeft het houten werkblad zelf gemaakt. Jan kookt altijd dus hij mocht van mij de optimale opstelling gaan bedenken. Samen hebben we gekeken naar het interieur en de styling. We kozen dus voor een houten werkblad, witte elementen, een natuurstenen brickwall, een zwarte kookplaat en wasbak en een gedurfde zwarte kraan! Maar nu hebben we dus sinds kort een hele stijlvolle zwarte Quooker Flex kraan in de keuken!

Quooker keukenkraan

Prachtig strak design

Ik ben heel blij met onze zwarte wasbak en de zwarte Quooker Flex kraan. Zwart is elegant, maar ook stoer en uitgesproken. Het maakt de zwarte Quooker keukenkraan onweerstaanbaar. De zwarte Quooker keukenkraan Flex is een kokendwaterkraan en mengkraan in één met een ronde uitloop en zwarte finish.

Quookerkraan in je keukeninterieur plaatsen

Stylisch

In combinatie met onze brickwall komt de kraan heel goed uit! Bij Quooker kun je kiezen uit vijf verschillende series; Classic Fusion, Fusion, Flex, Nordic en de Twin Taps. Afhankelijk van het type kraan die je kiest kun je kiezen uit een Chroom evenals RVS, Zwart en Gouden of Patina.

Quooker keukenkraan in je keukenFunctioneel

Jan kookt heel veel bij ons thuis, dus ik heb wel even met hem overlegd hoe hij ertegen over stond om een zwarte Quooker keukenkraan te laten installeren in onze keuken. Gelukkig was Jan net zo enthousiast als mij. Ik kook zelf ook af en toe en het leek me heerlijk om met een Quooker te gaan werken. Het is simpelweg ideaal hoe snel je warm water hebt en daarnaast ook via de druk-druk-draaio knop kokend water kan gebruiken. Zelf drink ik heel graag  bruiswater en als je een naast een Quooker ook een CUBE hebt, kun je zowel koel bruisend en gefilterd water tappen.

Ik gebruik de Quooker nu altijd voor het zetten van een kopje thee. Direct kokend water is ook heel handig en tijdbesparend tijdens het koken, bijvoorbeeld voor mijn aardappelen, groente, rijst en dergelijke. Ik gebruik de Quooker CUBE regelmatig voor een heerlijk glas bruisend water.

Quooker keukenkraan in je keuken thee zetten

thee zetten

Quookerkraan in je keukeninterieur

Functioneel

De CO2-cilinders voor het bruisend water kun je na ongeveer 60 liter getapt te hebben, gemakkelijk zelf vervangen en zijn tevens online te bestellen via de webshop van Quooker. Hoe handig is dat? Wat ook heel handig is, is dat er een uittrekslang aan de Quooker keukenkraan bevestigd is; op deze manier kun je altijd goed je wasbak schoonmaken, en kun je ook gemakkelijk een grote pan met water vullen, die bijvoorbeeld niet in de wasbak past. Dankzij de kokendwaterstop kan de Quooker Flex geen kokend water geven als de slang uitgetrokken is.

Veiligheid

De vraag die bij mij naar voren kwam, heeft betrekking op de veiligheid van Quooker. Wij hebben kleine kinderen, Melin is 3 jaar en Déjan is 6 jaar. Déjan maakt bijvoorbeeld wel eens zijn eigen ranja klaar. Dan is het toch wel fijn om zeker te weten dat er nooit zomaar kokend water uit zal komen als hij de kraan open doet. Gelukkig zijn alle Quooker-kranen beveiligd met een dubbel-druk-draai bedieningsknop. Dankzij deze gepatenteerde bedieningsknop geeft een Quooker-kraan nooit zomaar kokend water. Je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. Pas daarna stroomt het kokende water uit de Quooker  keukenkraan. Weliswaar, dat is wel zo veilig!

En stel dat ik een bakje thee heb gezet en Déjan wilt vervolgens de kraan gebruiken, dan wordt de kokenwaterfunctie niet geactiveerd. Bovendien is door de tegennatuurlijke druk-draai beweging, de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. (Ondanks alle veiligheidsvoorzieningen zoals hier genoemd, dient de gebruiker van het Quooker-systeem rekening te houden met de risico’s van kokend water in het algemeen. De kraan mag natuurlijk nooit als speelgoed gebruikt worden en laat kinderen niet zonder toezicht het product bedienen.

Thee zetten met de Quooker keukenkraan

Het gebruiken van de Quooker keukenkraan

Water gebruiken met de Quooker keukenkraan

Koken is ontzettend leuk

Koken is met de Quooker een stuk makkelijker en bovendien alle extra functies maken het zoveel leuker! Overweeg je een Quooker, ben je bezig met een nieuwe keuken? Probeer je dan eens je te verdiepen in een Quooker! Ik ben er super blij mee en Jan is ook heel erg enthousiast. Onbezorgd genieten van een glas bruisend water, het koken kost minder tijd, het water is gefilterd, super fijn! Heb jij er wel eens over nagedacht om een Quooker te nemen, of maak je ook al gebruik van een Quooker? Ik ben benieuwd, laat je het weten onderaan mijn blog?

Het gebruiken van de Quooker keukenkraan

Liefs Jellina 

 

Deze blog is geschreven i.s.m Quooker!
Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

1Reactie
  • Gretha Luinenburg
    Geplaatst op 22:25h, 13 april Beantwoorden

    Ik wil ook heel graag zo’n kraan. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe het er in het keukenkastje uitziet. Hoeveel ruimte kost het?

Geef een reactie