Stoer, een eikenhouten bed met staal! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5503
post-template-default,single,single-post,postid-5503,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Stoer, een eikenhouten bed met staal!

Stoer, een eikenhouten bed met staal!

Stoer, een eikenhouten bed met staal!

 

Ooohw wat hebben we een plezier gehad van ons pellet bed.. Maar, ik was toe aan iets nieuws! En dat was nog best een zoektocht, want ik wilde iets bijzonders, maar niet té en wel een warme uitstraling, maar het moest ook wel stoer en strak zijn, iets wat bij ons past!
Wat vinden jullie van dit prachtige bed van Gussta? Ik ben er helemaal verliefd op! Het lijkt te zweven en ligt heerlijk!
gussta

Een zwevend bed

Het bed is gemaakt van oud eiken balken gecombineerd met stalen verbindingen. De eiken balken zijn soms wel meer dan 100 jaar oud. De sporen van de jaren in het hout geven het bed een stoer karakter. Bijvoorbeeld ooit als plank gediend in een trein, nu dan eindelijk zijn rust gevonden als bed. Een mooi tweede leven!!
gusstabed
bed
bedroom

Zelf in elkaar monteren

Het bed is eenvoudig zelf in elkaar te zetten, maar het is wel handig om het met zijn tweeën te doen, dan lukt het wel in 20 minuten! Uiteraard kan het ook in elkaar gezet worden door Gussta, maar je kunt er voor kiezen het zelf te doen. Jan en ik deden het in ieder geval zelf en dat was super-easy! Even goed op elkaar inspelen en je hebt zo je bed in elkaar 😉 Onze matrassen waren nog vrij nieuw, dus die hoefden we er niet bij te bestellen en we wisten dat deze matrassen lekker slapen..

Ons bed

Het bed voelt stabiel en stevig, wat best gek is, omdat het bed lijkt te zweven. Er zitten twee stevige stalen dwarsbalken onder het bed gemonteerd die rusten op vier kleine pootjes, je ziet ze niet als je er niet voor door de knieën gaat! Het hout, oud eikenhout vind ik geweldig, dit maakt dit bed zoooo gaaf! We hebben gekozen voor twee minimale nachtkastjes, het is een mooi eenvoudig, maar stijlvol en warm geheel, dat erg goed bij ons en in ons interieur past!
slaapkamer
slapen

Verschillende opties

Echt heel fijn, er zijn verschillende opties om je eigen bed perfect samen te stellen. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende hout soorten. Wij houden van oud hout, bij ons bed zie je oud eikenhout. Maar er zijn tal van opties meer! Rustiek eiken, massief eiken, steigerhout,  sloophout, en je kan zelf kiezen uit diverse stoere en robuuste ontwerpen. Wij hebben gekozen voor het bed met stalen verbindingen, heel stoer!
En ons bed zweeft! Dat geeft echt een heel cool effect 😉 Maar vind je een hemelbed tof, of wil je juist de stalen poten in het zicht? Alle opties zijn mogelijk! Alles wordt handgemaakt, en de kwaliteit van de bedden spat ervan af!
Maar dit zijn niet de enige opties. Wil je een hoofdbord bij je bed, zoals je bij ons op de foto ziet? Dit kan, bijvoorbeeld van 78 cm of 93 cm hoog. De hoogte van het hoofdbord wordt gemeten vanaf de grond tot de bovenkant van het hoofdbord. Het bed kan af worden gewerkt met een matte lak, of een blanke twee componenten lak, ook hierin kan je zelf je keuze geven.
Onze nacht ‘kastjes’ zijn zwevende plankjes, verbonden met de stalen verbinding. Hier kan ik heel goed een boek op kwijt, of mijn telefoon en een glas water. Alle nachtkastjes zijn apart bij te bestellen en ook hierin kan je, je eigen keuze doorgeven. Op de website staan ook nog genoeg andere mogelijkheden.
houtenhoofdbord

nachtkastje

bedroom

Ons bed is stoer, en robuust

De bedden van Gussta geven een prachtige uitstraling, ze hebben karakter! In onze slaapkamer geeft het bed een stoere,  robuuste uitstraling. Dit bed heeft nu niet eens heel veel styling nodig, maar dat is ‘mijn’ finishing touch. En het afstylen vind ik het leukste om te doen. Ik ben super blij met het resultaat en kan heel lang gaan genieten van mijn nieuwe slaapkamer!
bedje

Liefs Jellina 

Deze blog is tot stand gekomen i.s.m Gussta.

11 Reactie's

Geef een reactie