Stoer en sober in het hart van Den Haag
2613
post-template-default,single,single-post,postid-2613,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Stoer en sober in het hart van Den Haag

Stoer en sober in het hart van Den Haag

Stoer en sober in het hart van Den Haag

Stoer en Sober in het Hart van Den Haag. Vandaag mogen we binnenkijken bij Rinske! Welkom in het prachtige huis van Rinske, Nick, en hun zoon Noah, gelegen in het centrum van Den Haag. Rinske’s liefde voor interieur begon al op jonge leeftijd en heeft zich ontwikkeld tot een passie voor een stoere en sobere stijl. Ontdek hoe ze hun huis, dat uit 1992 stamt maar de charme van vervlogen tijden heeft, hebben getransformeerd tot een stijlvolle en comfortabele woning.

Stoer en Sober in het Hart van Den Haag

De Liefde voor Interieur

Rinske (31) vertelt hoe haar liefde voor interieur ontstond: “Toen ik jong was, verslond ik de Ikea-catalogus en maakte verlanglijstjes van de dingen die ik graag wilde hebben. Nu besteed ik mijn vrije tijd aan het eindeloos schuiven van meubels en het zoeken naar de perfecte items op Pinterest en mooie webshops.” Deze passie heeft zich vertaald naar een stijl die echt bij haar past.

Ons Huis in het Centrum van Den Haag

Vier jaar geleden verhuisden Rinske en Nick naar hun huidige woning, een huis uit 1992 gebouwd in oude stijl. “We waren niet echt op zoek naar een huis, maar mijn Funda-verslaving leidde ons naar dit huis. We waren meteen verliefd en een week later was het van ons.” Het huis heeft karakteristieke details zoals ramen met roede verdeling en een nisje in de hal. Deze elementen geven het huis een unieke uitstraling.

Stoer en Sober in het Hart van Den Haag

Ons Huis in het Centrum van Den Haag

Vier jaar geleden verhuisden Rinske en Nick naar hun huidige woning, een huis uit 1992 gebouwd in oude stijl. “We waren niet echt op zoek naar een huis, maar mijn Funda-verslaving leidde ons naar dit huis. We waren meteen verliefd en een week later was het van ons.” Het huis heeft karakteristieke details zoals ramen met roede verdeling en een nisje in de hal. Deze elementen geven het huis een unieke uitstraling. Ontdek de karakteristieke details die dit huis uniek maken en hoe Rinske en Nick het transformeerden tot hun droomwoning.

Het huis, gebouwd in 1992, verving een eerdere woning uit 1600. Bij de nieuwbouw hebben ze verschillende historische elementen teruggebracht, zoals ramen met roede verdeling en een nisje in de hal, ideaal voor een Mariabeeld. Een bijzonder detail is het ‘dichtgemetselde’ raam in de gevel, een knipoog naar de vroegere belasting op ramen. Deze elementen geven het huis een authentieke uitstraling.

Rinske waardeert de oude details die het huis karakter geven, hoewel ze niet allemaal oorspronkelijk zijn. “Niet alle details waren even mooi doorgevoerd toen we hier kwamen wonen, dus die brengen we stukje bij beetje terug.” Zo hebben ze bijvoorbeeld de oorspronkelijke deuren vervangen door paneeldeuren, wat de authentieke uitstraling versterkt.

Verbouwingen en Upgrades

Bij de verhuizing was het huis grotendeels groen geschilderd, wat niet Rinske’s smaak was. “We hebben veel geverfd en de keuken volledig aangepakt. Nu is de keuken een gezellige woonkeuken met plaats voor een grote eettafel, mijn favoriete plek in huis.” Andere verbeteringen zijn onder meer vloerverwarming, een nieuwe vloer en een inloopkast in de slaapkamer.

De keuken onderging een volledige transformatie. Ze plaatsten een nieuwe keuken en verkleinden de hal, waardoor de trap nu uitkomt in de woonkamer. Dit zorgde voor een ruimtelijker effect. Ze installeerden vloerverwarming en legden een marmoleum vloer, waarna de muren werden gestuukt. “De keukentafel is mijn favoriete plek in huis. Hij is lekker groot en we blijven daar vaak na het eten plakken.”

De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping. Bij hun intrek hebben ze deze ruimte geverfd en een eikenhouten vloer gelegd. Rinske’s vader maakte een prachtige boekenkast van hout en staal, een eyecatcher in de woonkamer. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. In de master bedroom plaatsten ze een extra muurtje om een inloopkast te creëren. Ook hier hebben ze alles geverfd en een laminaat vloer gelegd.

Stoer en sober in het hart van Den HaagStoere en Sobere Inrichting

Rinske’s interieurstijl is stoer en sober, met een voorkeur voor wit, grijs en zwart, gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout en linnen. “Bij anderen vind ik kleur prachtig, maar ik word er vooral onrustig van. Onze spullen komen overal vandaan: Marktplaats, kringloopwinkels, Loods 5, H&M Home, en kleine webshops via Instagram.” Toch erkent ze dat sommige designstukken simpelweg ongeëvenaard zijn en het waard zijn om voor te sparen.

Rinske’s voorliefde voor een stoere en sobere stijl komt duidelijk naar voren in haar zorgvuldig samengestelde interieur. Haar voorkeur voor eenvoud en minimalisme wordt gereflecteerd in de keuze van kleuren en materialen. Door haar unieke combinatie van vintage vondsten en eigentijdse accenten creëert ze een persoonlijke en uitnodigende leefruimte die haar eigen verhaal vertelt.

Stoer en sober in het hart van Den Haag

DIY en Handige Hulp

Gelukkig kan Rinske rekenen op de handigheid van haar vader en man. “Mijn man heeft bijvoorbeeld het tv-meubel en een hal kastje gemaakt. Ik word er heel blij van als alles precies past.” Haar laatste aankoop is een zwarte paperbag van HOP, waarin ze plaids bewaart.

Stoer en sober in het hart van Den Haag

Inspiratie en Toekomstige Plannen

Rinske haalt haar inspiratie uit woonbladen, Pinterest, en Instagram. “Oude details zoals ornamentenplafonds vind ik prachtig, maar ze passen niet in ons huis. Dus ik zoek naar wat wel past.” De badkamer staat nog op de to-do lijst: “Hij is nu heel degelijk, maar een likje verf zou al wonderen doen.”

Rinske bewondert vooral oude details, zoals ornamentenplafonds, die een huis karakter geven. Hoewel deze details niet in haar eigen huis voorkomen, laat ze zich inspireren door de sfeer en uitstraling ervan. Ze zoekt naar manieren om elementen van deze inspiratiebronnen toe te passen in haar eigen interieur, waardoor ze haar eigen unieke stijl creëert.

Hoewel de badkamer van Rinske niet op de foto staat, erkent ze dat het nog niet de gewenste uitstraling heeft. Met zijn witte tegels en groene vloer, is het niet de mooiste ruimte in huis. Voorlopig staat het restylen van de badkamer niet bovenaan haar to-do lijst, maar ze heeft al wel een paar planten toegevoegd om de ruimte op te fleuren. Ze beseft dat een likje verf al wonderen kan doen, maar prioriteert momenteel andere projecten.

Stoer en sober in het hart van Den Haag

Rinske’s Interieurtip

Rinske’s tip voor interieurfans: “Zorg dat de basis goed is. Kies voor vloeren en muren die je mooi vindt, want deze zijn lastig te vervangen. Kleine aanpassingen zoals een muurtje verven of meubels vervangen, kun je later doen.”

Ze benadrukt het belang van strak gestucte muren en houten vloeren, die de basis vormen van haar interieurvoorkeuren. Ze erkent dat het leggen van laminaat in de slaapkamers, hoewel snel en gemakkelijk, later tot spijt kan leiden, vooral als er mogelijkheden waren voor een houten vloer. Hetzelfde geldt voor muren: ze raadt aan om meteen glad gestucte muren aan te pakken en eventuele oneffenheden te corrigeren, omdat dit later moeilijker kan zijn.

Dankjewel, Rinske, dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis! Wil je meer interieurfoto’s van Rinske zien en haar volgen? Kijk dan online op haar Instagram-account @the_sober_house.

Meer inspiratie op mijn website,

Donkere kleuren stylen in je interieur

Onze keukenmuur is gemaakt van prachtige natuursteen strips

1Reactie
  • Finette
    Geplaatst op 10:16h, 22 augustus Beantwoorden

    Wat een leuke binnenkijker, ik ben benieuwd naar meer dus ga Rinske zeker volgen! X Finette van @fienhome

Geef een reactie