Terug naar het ouderlijk huis! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
3758
post-template-default,single,single-post,postid-3758,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Terug naar het ouderlijk huis!

Terug naar het ouderlijk huis!

Vandaag een leuke nieuwe gastblog online van Anneloes, lezen jullie mee?

Terug naar mijn ouderlijk huis

Een jaar geleden zijn mijn man Jaap, de kinderen Liz, Cas en Jur en ikzelf, Anneloes, verhuisd naar mijn ouderlijk huis. Een oude boerderij uit 1650 met een bijzondere geschiedenis, het huis is namelijk altijd bewoond geweest door mijn familie. Hoe leuk dat wij als gezin deze familiegeschiedenis mogen voortzetten en hier nu onze eigen herinneringen gaan maken. Wat heb ik een fijne jeugd gehad in dit huis en de omgeving. Lekker buiten leven en iedere dag ravotten samen met mijn 3 zussen. Dit vrije leventje zie ik voor me met mijn eigen gezin.

 

Verbouwing

De verbouwing is nog een hele uitdaging. Menigeen vroeg of ik zo’n megaproject wel zag zitten. Ik ben helemaal geen klusser, maar mijn man is echt handig. Vroeger grapten we altijd dat als we mee zouden doen aan het tv-programma Het Blok, we dit niet zouden overleven. We kennen elkaar trouwens van de Gamma, dus ik weet wel van alles over de producten. Van tevoren wist ik echt niet waar we aan gingen beginnen. Ik was in mijn hoofd al aan het inrichten en alles daar tussenin zag ik later wel. Nou, we zitten er middenin en ik weet nu dat het best pittig is. In plaats van een stoelendans is het hier een beddendans geweest. We zijn de hele verbouwing gewoon in huis blijven wonen. De kinderen zijn gelukkig heel flexibel en ik leer dit steeds beter te zijn. Ik vind het heerlijk en geniet ervan dat ik helemaal los kan gaan met mijn ideeën voor een voor ons fijne woning. Iedere keer blij worden als je thuiskomt, vind ik belangrijk. Ik houd ontzettend van een leuk interieur en ben graag creatief in huis. Het online shoppen is echt een uitkomst vind ik. Oneindig zoeken naar iets wat je in je hoofd hebt, ik kan er geen genoeg van krijgen. De postbezorgers weten ons huis dan ook goed te vinden. Het heeft wel lang geduurd voor ik het besef en het gevoel had dat het ons huis is. Ik kwam weer letterlijk thuis wonen. Alle ruimtes nog hetzelfde als toen ik jong was. Het voelde meteen weer heel fijn en vertrouwd, maar niet als ons huis. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en wordt het steeds meer ons eigen plekje. De eerste projecten zijn zo goed als afgerond en ik neem jullie graag mee in mijn reis van ouderlijk huis naar ons thuis.

Kinderkamers

Deze moesten als eerste klaar (al moeten er nog steeds klusjes gedaan worden, zoals plinten en deuren verven). De kinderkamers hebben ieder een eigen kleurthema. De oudste 2 hebben zelf de kleur mogen kiezen. Liz wou graag een roze kamer, nou die heeft ze gekregen. Omdat we als basis een witte vloer hebben, kun je los met kleur. De zelfgemaakte bedstee is in de kleur Spiced Honey geverfd en het leuke schoolkastje ook. We hebben van twee kamers 1 kamer gemaakt. Deze hadden toen ik thuis woonde de functie computerkamer en zonnebankkamer. De vloer van het kleine kamertje loopt helemaal scheef, ik wou alles precies zo laten. Er hangt zelfs nog een belletje, want heel vroeger was het een knechtenkamertje.

Cas heeft gekozen voor zijn lievelingskleuren geel en blauw. Het is een stoere jongenskamer geworden. Het is de oude kamer van mijn zus, een groot Rolling Stones fan. De kamer hing helemaal vol met posters. Een ware metamorfose.

Voor Jur heb ik voor mijn lievelingskleur groen gekozen. En de gave houten lockerkast die ik op Marktplaats heb gevonden, hadden we al in deze kleur geverfd. Dit is trouwens mijn oude slaapkamer. Ik heb hier mooie herinneringen aan. Zelfs van toen ik het huis al uit was. Zo zijn de vliezen van de oudste gebroken op mijn vaders verjaardag. Omdat Liz nog niet was ingedaald, moest ik meteen gaan liggen. Nou, daar lag ik weer in mijn oude vertrouwde kamer. Bijna dagelijks als ik in deze kamer kom, komen deze fijne herinneringen boven.

 

Badkamer

Deze ruimte heeft echt bloed, zweet en tranen gekost. Maar het resultaat..ik ben er zo blij mee! We zijn boven en beneden tegelijk begonnen, dus dit project liep samen met de kinderkamers. Niet heel handig op dat moment, maar daardoor kunnen we nu al van onze badkamer genieten. Niets in deze badkamer is standaard, maar allemaal maatwerk. Mijn man was er op zijn zachtst gezegd niet blij mee, zullen we maar zeggen. Ik bedenk het en hij voert het uit. Maar gelukkig is hij ook heel blij met het resultaat en de rest is geschiedenis. We hebben gekozen voor een badkamer zonder voegen, lekker makkelijk met poetsen. Het heeft een sfeervolle en stoere uitstraling. We hebben gebruik gemaakt van een nieuw product o.b.v. lavasteen. De vloer krast niet, echt ideaal. En ik wou dat de balken behouden bleven. Daardoor hebben we twee verschillende plafonds in de ruimte; dat heeft een mooi en speels effect. Kun je het je voorstellen dat de helft van deze ruimte voor de verbouwing groene tegeltjes en een groen bad had? De andere helft was de slaapkamer van mijn jongste zusje en later van mijn kinderen.

 


Logeerkamer / onze kamer

Wat heerlijk om een eigen slaapkamer te hebben met een bed en onze kleren in één ruimte! Eerst hebben we met z’n allen bij mijn ouders ingewoond en sliepen wij in mijn oude slaapkamer. Toen hebben we maanden gewoond en geslapen in de woonkamer en nog een paar maanden op een luchtbed overal en nergens. We slapen nu in de toekomstige logeerkamer. Dit is de oude slaapkamer van mijn zusje. Zelf willen we boven op zolder gaan slapen. Toch een prettig idee om samen met de kinderen op één etage te liggen. Er hangt een fijne sfeer in de slaapkamer en ben heel blij met dit resultaat.

Speelkamer

Dit was vroeger ook al onze speelkamer. Toch grappig dat bijna alles weer dezelfde functie krijgt. Heerlijk om (bijna) al het speelgoed op 1 plek te hebben. In de speelkamer zijn we voor o.a. okergeel gegaan, lekker fleurig. De kinderen brengen er veel tijd door. Ben zo blij met de boksbal. Deze kwam ik op de vt wonen&design beurs tegen. Ziet er mooi uit en we kunnen ons even uitkuren.

DIY, kurk op de verwarming 

Woonkamer

Ons laatste project is de woonkamer. Deze is al een heel eind klaar. We hebben er nog niet veel gezeten, maar wat een heerlijke ruimte. De vloer hebben we wit geverfd. Dit was toen ik thuis woonde ook al de woonkamer. Heel vroeger was deze ruimte een café. Er zitten 4 grote ramen in, waardoor de kamer ontzettend licht is, maar wat de indeling best lastig maakt.

Keukenuitbouw

We zijn al druk met de voorbereidingen voor dit project. Wordt dit niet prachtig? Ik ben zo benieuwd naar het resultaat! De keuken is op het moment relatief klein ten opzichte van de rest van het huis. We kunnen hier niet meer met de hele familie tafelen. Ik heb zo’n zin om hier avonden door te brengen met ons gezin, familie en vrienden.

 

Zijn jullie nieuwsgierig naar de rest van ons huis? Volg mij op Instagram @thuisardts. Deze naam is ontstaan met kerst. Ik word zo gelukkig van interieurstyling. Mijn man zag mij bijvoorbeeld glunderen toen ik de nieuwe badmat aan het neerleggen was. Ik vind het heerlijk om ermee bezig te zijn en maak thuiskomen graag nog beter 😊

Liefs Anneloes

 

 

 

7 Reactie's
 • Cyntia
  Geplaatst op 15:00h, 19 juli Beantwoorden

  Ziet er geweldig uit, zeker goed gedaan! Vooral de badkamer is indrukwekkend.

 • Dorien Hoevenaar
  Geplaatst op 18:37h, 22 april Beantwoorden

  Anneloes wat een leuke blog en wat een super mooi huis zijn jullie ervan aan het maken. Toppers zijn jullie, het ziet eruit alsof je nooit anders gedaan heb.

  • Thuisardts
   Geplaatst op 09:31h, 23 april Beantwoorden

   Wat lief, dank je Dorien.

 • Carla
  Geplaatst op 16:00h, 21 april Beantwoorden

  Wat een super leuke blog van Anneloes !
  Ook weer die heerlijke ruimtes overal !
  Super mooi geworden 🙌🙌

  Groetjes Carla

  • Thuisardts
   Geplaatst op 09:32h, 23 april Beantwoorden

   Dank je Carla! Wat leuk om te lezen, lief.

 • Judith
  Geplaatst op 15:22h, 21 april Beantwoorden

  Leuk om te lezen! Mooie verbouwing hoor.

  • Thuisardts
   Geplaatst op 09:34h, 23 april Beantwoorden

   Leuk om lezen Judith, lief. Dankjewel!

Geef een reactie