The life behind the feed - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
2303
post-template-default,single,single-post,postid-2303,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

The life behind the feed

The life behind the feed

The life behind the feed!

The life behind the feed! Een ‘duo’ interview tussen twee Instagrammers Jellina en Linda. Wie zijn wij? En waar halen we onze inspiratie vandaan? Lees je mee?

Facts

Naam: Jellina
Leeftijd: 33 jaar
Relatie: getrouwd met Jan (39)
Kinderen: Dejan (4) en Melin (1)
Woont in: het Friese Kollum
Instagram: jellinadetmar
Aantal volgers: 95.000

Naam: Linda
Leeftijd: 43 jaar
Relatie: geregistreerd partnerschap met Bertus (45)
Kinderen: Lara (8) en Yfke (2)
Woont in: het Friese Hurdegaryp
Instagram: deense_zomer
Aantal volgers: 2700The life behind the feed

Hej Jellina, we delen naast onze passie voor interieur ook onze Friese roots. Ik groeide als “stadsje”, in een gezin met drie meiden, op in Leeuwarden. In mijn jeugd dacht ik ooit te belanden in de Randstad, want ik vond Friesland maar stom.
Na twee jaar Amsterdam keerde ik toch weer terug naar het noorden. En kijk nu: ik woon zelfs in een Fries DORP! Hoe zit dat met jou?

Waar groeide jij op en wat was jou toekomstdroom?

Wat leuk om te weten Linda! Ik groeide op in Kollum. Ik studeerde in Heerenveen (CIOS) en Groningen (Fysiotherapie), maar ben altijd in Kollum blijven wonen. Mijn familie en vrienden wonen hier en ik denk dat ik hier samen met mijn gezin ook nog een tijd zal wonen. Jan en ik woonden eerst in een anti-krakerspand. Toen ik afgestudeerd was, hebben we ons eerste huis gekocht in Kollum en sinds 2017 ons tweede huis, we wonen we nu in een woonboerderij. Dit was een droom die uitkwam en kwam eerder dan ik ooit gedacht had, echt ongelofelijk!

The life behind the feed

Wat is jouw achtergrond qua studie en werk Linda?

Ik verhuisde op mijn 18e naar het westen met maar één droom: stewardess worden. Ik ging daar naar het Nederlands Luchtvaart College dat ik in twee jaar afrondde. En toen was ik 20 en mocht ik niet bij de KLM solliciteren, ik was een jaar te jong. Ik besloot daarop mijn meisjesdroom achter me te laten en terug te verhuizen naar Friesland. Ik ging studeren aan het HBO in Leeuwarden, Vrijetijdskunde. Ik dacht daarmee ooit in het toerisme te belanden. Maar na het afronden van de studie werd ik aangenomen als intercedente bij een uitzendbureau. Een hele commerciële baan en ik vond het afschuwelijk! En toen kwam de reiskriebel weer naar boven. Ik solliciteerde bij de KLM, inmiddels was ik 24 jaar, en een aantal maanden later vloog ik de hele wereld rond. Na twee jaar was ik klaar met uit mijn koffer leven en solliciteerde ik bij de politie. Mijn oudste zus werkte daar al en door haar raakte ik enthousiast voor dit beroep. En daar leerde ik ook Bertus, mijn (super)man kennen. Nu 15 jaar later werk ik daar nog steeds, maar ondertussen al jaren op een ondersteunende afdeling.

The life behind the feed

Wanneer is jouw passie voor interieur ontstaan Jellina en met welke stijl begon het?

Ik was 22 jaar en wilde heel graag uit huis. Mijn man Jan was toen mijn vriend en we waren nog niet heel lang samen. Jan had door Australië gereisd en was toen hij weer terug was eerst weer bij zijn moeder gaan wonen. Hierdoor besloten we eigenlijk meteen samen te gaan wonen. In Kollum stonden allemaal kleine (bejaarde)huisjes te huur die je kon huren voor 80,- euro per maand en daar hadden wij ons voor ingeschreven. Leuk om een proef op de som te nemen als we echt zo verliefd op elkaar waren als dat we dachten ;). Dit huisje had een kleine woonkamer, een keukentje, een badkamer en een slaapkamer beneden. Boven hadden we nog een zolder, maar daar kon je niet heel veel mee. Zo startte ons samenwonen avontuur. Ook in dit huisje waren we al bezig met interieur en styling en maakte Jan bijna alle meubels al zelf. Het was een klein huis, maar we hebben er met heel veel plezier anderhalf jaar gewoond.

Aangezien Jan gek is van reptielen en ik vond dat hij in dit huis mocht doen wat hij wilde, hadden we een terrarium langs de wand van twee meter breed. We hadden slangen en hagedissen en het zat vol met planten en boomstronken. Eigenlijk begonnen we toen al de natuur te laten leven in ons huis. Ooit denk ik dat er in dit huis ook wel weer een terrarium komt, maar dan moeten we eerst uitgeklust zijn.

The life behind the feed

Heb jij nog iets wat je met ons wilt delen op interieurgebied, maar wat je misschien nooit op je Instagram post Linda?

Jeetje, dat klinkt best spannend zo’n terrarium met slangen. Mijn eega houdt niet van reptielen dus ik denk niet dat wij verder gaan dan de drie cavia’s die wij sinds kort voor onze dochter Lara hebben ;-). Om je vraag te beantwoorden: eigenlijk is alles van ons huis tot nu toe wel voorbij gekomen op insta of op mijn blog, behalve de zolderverdieping. De dozen staan daar nog drie rijen dik en alles is nog in de oude stoffige en originele staat. Deze verdieping moet dus nog helemaal verbouwd worden, maar ook in de rest van ons huis staan ons nog veel afwerkingsklussen te wachten. Met het mooie weer hebben we onze verbouwingsfocus van binnen naar buiten verlegd. Ik merk dat de verbouwing een lastige combinatie is met werk en jonge kinderen. Alles duurt veel langer dan ik zou willen.

Hoe doen jullie dat? In sneltreinvaart verbouwen, werken, twee kleine kinderen en dan ook nog zo’n groot insta account en blog bijhouden.

Super leuk dat jullie drie cavia’s hebben, zulke leuke beestjes :). Leuke vraag Linda, maar dit kan ik niet in 1 zin verwoorden ;). Wij hebben het zo verdeeld dat ik werk en dat Jan veel thuis is. Zo is hij bij onze kinderen en kan hij ons huis verbouwen. Ik werk 4 dagen in de week en ik ben op woensdagen en in het weekend vrij, en dan ben ik er voor de kinderen. Mijn moeder en Jan zijn moeder passen op onze kinderen als Jan aan het werk is, op maandag en dinsdag van 5.30-13.30 uur.

Ik weet ook niet hoe Jan het doet, maar die klust echt in sneltreinvaart. Als ik thuis kom dan is er alweer zoveel gedaan dat zie ik dan soms allemaal niet eens, aangezien ik het doet terwijl ik aan het werk ben. Ik denk dat de gedrevenheid die hij heeft, en zijn passie ervoor, maakt dat hij zo snel gaat. Zelf verbaas ik me hier ook over :). We hebben veel ideeën in ons hoofd en ik geloof dat alles wat Jan ziet hij ook kan maken. In het weekend klussen we en doen we dingen met de kinderen. Dit verdelen we altijd. En op woensdag ben ik vrij en ben ik met de kinderen bezig, en dan kan Jan klussen. Ook springen onze moeders wel eens bij om even op de kinderen te passen als ik aan het werk ben en Jan even wil klussen. Ook in onze dagen zitten uren te kort, we gaan soms tot laat in de avond door! Eigenlijk vinden we dat heerlijk en is er een van ons die moet zeggen: ‘Nu is het wel tijd om te stoppen’.

 Het lijkt van een leien dakje te gaan. Daar ben ik soms wel een beetje jaloers op in de positieve zin des woords. Heb je tips voor mij?

Instagram en mijn blog is een hobby, wat ook veel tijd kost, maar dit doe ik met mega veel plezier! Fotografie is ook een hobby en dan kan ik deze foto’s ook online wel door posten op mijn Insta als ik ze toch maak :). Mijn blog zie ik als een dagboek. Ons huis verbouwen we helemaal zelf en we verbouwen het naar eigen idee. Op mijn blog schrijf ik over ons huis. Ik schrijf hoe we per ruimte ons huis verbouwen, de foto’s en het verhaal beschrijven hoe we dit gedaan hebben en hoe het geworden is. Echt leuk om dit met anderen te delen, zodat anderen misschien ook inspiratie op kunnen doen 🙂

En Linda, wat betekent Instagram voor jou en waarom ben jij je eigen blog begonnen?

Wauw! Dat klinkt als een geoliede machine! En tomeloze energie! Mooi om te horen. Ik volg je graag op Insta, je bent zeker ook een inspiratiebron voor mij ook al hebben we hele verschillende interieurstijlen. En dat is juist ook wat ik zo gaaf aan IG vind! Ik hoop dat ik met mijn foto’s anderen ook inspireer, ook al heb je een hele andere stijl.

Instagram daagt mij uit om ondanks alle dagelijkse drukte tijd vrij te maken om met interieur, fotografie en schrijven bezig te zijn. Vanwege dat laatste ben ik kort geleden gestart met een eigen blog na gastblogger te zijn geweest. Mijn blog is een aanvulling op Instagram waar ik nog wat meer van mezelf kan laten zien. Daarnaast kan ik daar mijn creativiteit om te schrijven beter kwijt dan op IG. Enneh… ik vind het wonderlijk gezellig op Instagram! Hoe het delen van een passie zoveel mensen op een positieve manier bindt!

Volgens mij kunnen we nog wel uren doorpraten Jellina;-) dus toch maar een laatste vraag van mij aan jou:
Wat is je ultieme woonwens?

Jij inspireert mij ook zeker met je prachtige foto’s van je mooie interieur! En ik vind het ook mega gezellig op Instagram! Wat tof dat wij onze passie in onze blog kunnen verwerken he, ik hoop er nog lang mee door te kunnen gaan!

De ultieme droom die Jan en ik hebben is een klein huisje ergens in Nederland kopen waar we een basis hebben. Dit kan zijn in Kollum waar we nu wonen, maar kan ook ergens anders zijn. En als onze kindjes iets ouder zijn gaan we de wereld rondreizen. Vraag me nog niet hoe, deze ervaring moet ik nog opdoen en over nadenken, maar we willen heel graag weer gaan reizen. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld en wij zijn beide verliefd op de natuur, hier willen we graag meer van proeven!

En ik ben natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar die van jou?

Best een lastige vraag, maar ja… aangezien ik dezelfde aan jou stelde, zal ik wel met een antwoord moeten komen…. Ik denk dat we de komende 20 jaar hier blijven wonen, totdat de meiden klaar zijn met studeren. De zolderverdieping willen we nog verbouwen tot een soort van loft met eigen badkamer. Tijdens de studie kunnen de meiden dan eventueel daar vertoeven, als ze dat willen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze net als ik op hun 18e willen uitvliegen. Dat maakt het ook zo lastig om te voorspellen. Vroeger wilde ik heel graag in een verbouwde woonboerderij wonen. Ik hoor net dat op termijn een hele mooie in Kollum vrijkomt dus wie weet..! En als we gepensioneerd zijn, zou ik kleiner willen wonen en dan ieder jaar overwinteren in een warm oord!

Dankjewel voor het lezen van ons duo interview! We hopen dat je het net zo leuk vond om te lezen als wij om het te maken 😉

Liefs,
Jellina & Linda

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

Meer blogs:

Wil je meer inspirerende blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

 

22 Reactie's
 • Anna zijlstra de haan
  Geplaatst op 08:31h, 02 juli Beantwoorden

  Super leuk om te lezen en jullie wat te leren kennen zo.
  Ik vind jullie IG erg inspirerend dames, en hoop dat er nog heel veel leuke ideeën en inspirerende foto’s voorbij komen.
  Groetjes van Anna uit Frl

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:39h, 03 juli Beantwoorden

   Hi Anna,
   Wat leuk en bedankt voor je leuke reactie!
   Kom je snel weer op mijn blog kijken 🙂
   Liefs Jellina

 • wendy
  Geplaatst op 11:39h, 29 juni Beantwoorden

  Wat een superleuk interview samen!. liefs Wendy

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:32h, 30 juni Beantwoorden

   Hi Wendy,
   Leuk dat je hem gelezen hebt!
   Dankjewel, fijn weekend 🙂
   Liefs Linda en Jellina

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 21:40h, 03 juli Beantwoorden

   Hi Wendy,
   Super lief en thnks voor het lezen!
   Kom je snel weer op mijn blog kijken,
   Liefs Jellina

 • Finette
  Geplaatst op 10:23h, 29 juni Beantwoorden

  Nou super leuk gedaan zo ladies, echt heel gezellig om te lezen en zo weer nieuws over jullie te ontdekken! Lief Fien

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:33h, 30 juni Beantwoorden

   Hi Finette,
   Leuk dat je hem gelezen hebt!
   Dankjewel, fijn weekend 🙂
   Liefs Linda en Jellina

 • Sofie
  Geplaatst op 23:30h, 28 juni Beantwoorden

  Wat leuk om zo een intervieuw te lezen en jullie wat beter leren te kennen.
  Die terrarium zou echt wel bij jullie huis pasen Jellina.
  Linda ik lees dat ik niet de ennige ben met dozen vol🙈.
  Groetjes girls!😘

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 22:34h, 30 juni Beantwoorden

   HI Sofie,
   Hahaha dat dat hoor ik van Jan ook elke dag, nou wie weet 😉
   Super leuk dat je onze blog gelezen hebt, dankjewel!
   Heel fijn weekend,

   Liefs Jellina

 • Madeleine
  Geplaatst op 17:03h, 28 juni Beantwoorden

  Wat een leuk interview ! Succes allebei in de toekomst met jullie plannen ❤

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 17:40h, 28 juni Beantwoorden

   Hi Madeleine,
   Wat leuk dat je ons interview gelezen hebt 🙂
   Bedankt voor je leuke reactie,
   Liefs Linda & Jellina

 • Lies
  Geplaatst op 13:30h, 28 juni Beantwoorden

  Super leuk jullie ‘gesprek’ te lezen!

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 17:41h, 28 juni Beantwoorden

   Hi Lies,
   Wat leuk dat je ons interview gelezen hebt 🙂
   Bedankt voor je leuke reactie,
   Liefs Linda & Jellina

 • Diny proeskie
  Geplaatst op 10:00h, 28 juni Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk om zo’n dubbel interview te lezen……👯‍♀️

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 17:42h, 28 juni Beantwoorden

   Hi Diny,
   Wat leuk dat je ons interview gelezen hebt 🙂
   Bedankt voor je leuke reactie,
   Liefs Linda & Jellina

 • Diny proeskie
  Geplaatst op 09:58h, 28 juni Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk om te lezen👯‍♀️

 • Rienk
  Geplaatst op 08:48h, 28 juni Beantwoorden

  Jellina en Linda. Heel leuk om jullie interview gelwzen te hebben. Ik wens jullie beide alle goeds toe en hoop dat jullie de dromen kunnen gaan verwezenlijk. Hartelijke groet uit de Zilvetstad Schoonhoven in het Groene Hart.

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 17:46h, 28 juni Beantwoorden

   Hoi Rienk,,
   Wat leuk dat je ons interview gelezen hebt 🙂
   Bedankt voor je leuke reactie,
   Liefs Linda & Jellina

 • Lady Stil
  Geplaatst op 07:40h, 28 juni Beantwoorden

  Hi Jellina,
  so interesting to read!
  My dad also lived some time in Groningen when he was younger.
  You have a great division of work. and nice that your mothers can always jump in. That is unfortunately different at our home.
  Blogging is really the best hobby ever!
  Wonderful day for you,
  Moni

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 17:49h, 28 juni Beantwoorden

   Hi Moni,
   Thanks for reading our interview 🙂
   Groningen is asome , a place to be!!!
   Yes it is, thanks for your kind message,
   Kind Regards,
   Jellina

 • Andrea de Groot
  Geplaatst op 07:32h, 28 juni Beantwoorden

  Wat leuk gedaan! 2vliegen in een klap! 😁 leuk te lezen dames X Andrea

  • Jellina Detmar
   Geplaatst op 17:41h, 28 juni Beantwoorden

   Hey Andrea,,
   Wat leuk dat je ons interview gelezen hebt 🙂 en idd 2 in 1 hahaha,
   Bedankt voor je leuke reactie,
   Liefs Linda & Jellina

Geef een reactie