Tips; pimpen van je caravan  - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
7177
post-template-default,single,single-post,postid-7177,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Tips; pimpen van je caravan 

Tips; pimpen van je caravan 

Tips; pimpen van je caravan 

In deze blog deel ik leuke tips voor het pimpen van je caravan. Het pimpen van een caravan is echt een aanrader! De ruimte is niet heel groot, er zijn ideeën genoeg en je kunt er zelfs een nachtje of een weekendje mee weg. Je eigen huisje op wielen wie wil dat nou niet! 

overzicht 2020

Tips voor het pimpen van je caravan

Vorige week schreef ik mijn eerste blog over het pimpen van onze caravan! Heb jij die al gelezen? We zijn nu weer een paar dagen verder en ik wil graag een paar tips met jullie delen over het opknappen of verbouwen van een caravan. 

TIPS 

Ga op zoek naar inspiratie!

Zoek alvast inspiratie op via de app Pinterest of op Google naar leuke foto’s! Sla de foto’s op je telefoon op, of bewaar ze op een ‘eigen’ bord op Pinterest. Dit heb ik ook gedaan, mijn bord kan je via deze link vinden! Ik heb ook al mijn eigen caravan foto’s hierin gepint en via die pins kun je ook mijn blogs lezen. Je komt zo ook lekker in de Mood om met je eigen caravan aan de slag te gaan! 

overzicht 2020

Maak een moodboard

Maak een verzameling met je inspiratie foto’s, ga kijken naar kleuren, stijlen en materialen. In de App Photogrid kun je leuke collages maken ( zie afbeelding hieronder) Kies een basiskleur en ga daarop verder werken. Wij hebben gekozen voor okergeel, lekker zomers en lekker vrolijk! 

Van veel mooie stoffen kun je leuke dingen maken, je vindt ze overal! Ik heb stoffen gekocht in de winkel die ik gelijk mee kon nemen, dus gelijk aan de slag kon gaan met gordijnen en met de zittingen die ik in een andere kleur wilde gaan maken. Ook heb ik stof gekocht voor het maken van twee dekbedovertrekken voor de kinderbedjes. 

Bij de verfwinkel heb ik voorbeeld kleuren meegenomen op papier zodat ik kon kijken welke kleuren bij mijn spullen passen. Daarna heb ik verf gekocht. Als je online kijkt, of door wat leuke winkels loopt krijg je steeds meer ideeën en kom je spullen tegen waarmee jij jouw caravan heel tof kan inrichten! 

tips voor het pimpen van een caravan

Zelf bedden maken 

Onze kinderen slapen erg onrustig en zijn druk in hun slaap. Het leek ons dus goed om onze kinderen elk een eigen bedje te gaan maken. We hebben gekozen voor een hoogslaper. We hebben hem zelf op maat gemaakt en hij is erg mooi en stevig geworden. De stevigheid van het bed zit hem vooral in de opbouw. Wij hebben twee houten latten aan de achterzijde vastgezet en daarop het bed vastgezet. Ook hebben wij de bedden met twee houten balken voor vastgezet. Deze balken hebben een inkeping. Met deze inkeping staan de bedjes goed en stevig! 

Ook hebben we een bedrand gemaakt voor beide bedjes die we er zelf in en uit kunnen halen zodat ze niet uit bed vallen.

tips voor het pimpen van je caravan

Sierkussens pimpen

Sierkussens zijn een goede manier om je caravan te voorzien van je eigen stijl. Ze creëren een huiselijk en knus gevoel. Ben je een beetje handig met naald en draad?  Ik heb mijn sierkussens omkleed met nieuwe stoffen. Je kan ze op verschillende manieren omkleden, maar ik heb er rekening mee gehouden dat ik ze ook weer eens uit wil wassen. Met drukknoppen kom je dan een heel eind. Die kun je openen en zo de nieuwe stof van je kussens afhalen en wassen. Ook kan je ze vastzetten met elastiek. Ik heb gekozen voor een wavelpatroon in een zand kleur. Onze gordijnen hebben een drukpatroon waardoor ik mijn sierkussens wat rustiger wilde houden, een leuke match toch?

tips voor het pimpen van je caravan

Pimpen van je eigen caravan

Vond je deze tips al inspirerend? Ik kan zoveel leuke tips voor het pimpen van je caravan met jullie delen 🙂 Laat je het me weten onderaan deze blog, dan deel ik snel weer een paar nieuwe tips! Onze caravan is bijna klaar om op reis te gaan met ons. Maar ik weet nog wel een paar tips & trucs waar je rekening mee kan houden als je ook een caravan wilt gaan pimpen. Hou je mij Instagram in de gaten @jellinadetmar, ik deel snel meer foto’s van onze nieuwe aanwinst!

Liefs Jellina 

Wil je meer inspirerende DIY blogs lezen? Check dan even deze link 🙂

6 Reactie's
 • Suzanne
  Geplaatst op 08:51h, 30 juli Beantwoorden

  Prachtig welke kleur is het oranje kastje precies?

 • Jeanne
  Geplaatst op 12:49h, 23 maart Beantwoorden

  prachtig gepimpt. maar hoe hang je bv rekjes of lampen op. kun je spijkeren of boren.

 • Nina
  Geplaatst op 23:20h, 13 mei Beantwoorden

  Super mooi. Ik ben benieuwd waar je de stof voor de gordijnen hebt gekocht? Een mooie kleur & patroon, wellicht wel iets voor de gordijntjes in onze boot :).

 • Deense zomer
  Geplaatst op 21:16h, 24 augustus Beantwoorden

  Ik heb dit echt vol bewondering gevolgd! Ik ben geen kampeerder maar ik krijg gewoon zin in een caravan. Dankjewel voor de inspiratie en jouw enthousiasme. X Linda

 • Fem
  Geplaatst op 19:13h, 24 augustus Beantwoorden

  Erg leuk om te lezen Jellina, vooral dat bed vindt ik ideaal! Gelijk ruimte voor 4z.

  Ik ga het bord maar eens opslaan voor wanneer het er hier eindelijk van komt.

 • Sarah
  Geplaatst op 15:49h, 24 augustus Beantwoorden

  Supergave caravan geworden Jellina 👌

Geef een reactie