Planten in je slaapkamer - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
5938
post-template-default,single,single-post,postid-5938,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Planten in je slaapkamer

Planten in je slaapkamer

More plants is more

More plants is more. Heb jij planten in je slaapkamer? Al mijn hele leven ben ik gek op planten en groen. Zowel buiten als binnen. Ik vind het verzorgen van plantjes niet altijd even makkelijk. Ik kies dan voor eenvoudig te verzorgen planten. Maar als een plantje moeite heeft met een plek bij ons in huis dan doe ik er ook zeker moeite voor om een geschikt plekje te vinden waar de plant beter kan groeien en zich lekker voelt. 

Overal planten in huis

Ik heb bijna overal planten in huis. Alleen in de slaapkamer missen wij nog wat groen. Hou jij van planten in je slaapkamer? Door de mini verbouwing van onze slaapkamer ben ik op zoek gegaan naar geschikte planten zodat ook deze ruimte lekker groen wordt. En dan rekening houdend met twee hele lieve binnenkatten want zij vinden plantjes ook erg leuk en lekker helaas. 

Daarom is het belangrijk, en ik denk dat heel veel mensen met dat dilemma zitten, om een geschikte plant te vinden. Ook met kleine kinderen is het oppassen en is niet elke plant geschikt. 

Luchtzuiverende planten in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je kiezen voor luchtzuiverende planten. Deze planten voegen ook een functie toe aan de slaapkamer, bijvoorbeeld de graslelie.Deze plant zuivert de lucht. En hoe zuiverder de lucht in de slaapkamer hoe beter de slaapkwaliteit. Ook voor de kinderkamer misschien een goed idee. Daarbij komt dat deze plant niet giftig is en geen probleem is voor huisdieren.

More plants is more

De pilea is geschikt voor elke ruimte

Ook de pannekoekenplant (pilea) is zeer geschikt voor de slaapkamer. Deze plant is erg makkelijk te verzorgen en niet giftig. Deze plant is geschikt voor elke ruimte. Daarbij komt dat deze plant zijn uiterlijk nog eens mee heeft. Staat gelijk gezellig vind ik. 

More plants is more

Ook varens staan mooi in een slaapkamer

Verschillende soorten varens kunnen ook erg makkelijk in de slaapkamer. Ze hebben in verhouding minder licht nodig dus als een keertje de gordijnen dicht blijven is dat ook niet erg. De nestvaren is bijvoorbeeld heel geschikt en ook niet giftig.

More plants is more

varens

More plants is more

Planten kun je ook wat hoger zetten als je huisdieren hebt

Er zijn een aantal planten die je tegenwoordig erg vaak ziet maar weggehouden moeten worden bij huisdieren en kleine kinderen. Bijvoorbeeld de Monstera of de vingerplant. Mocht je deze toch heel graag willen hebben, of je hebt deze al, door deze hoog weg te zetten of misschien in een plantenhanger te doen, kunnen de dieren en/of kinderen er niet bij en kun je er toch nog van genieten. planten in je slaapkamer

Een ontspannen nachtrust

Heb je geen huisdieren en geen kleine kinderen kun je uit veel meer planten kiezen voor de slaapkamer. Maar kies dan wel voor planten zonder indringende geuren, de Aloe Vera, Hedera en Sanseveria zonder indringende geuren. Planten stralen rust uit, en wat is er beter dan om te ontspannen en rustig te slapen?

Ik ga nog even op plantenjacht 😉

Liefs Irene

Instagram @noordenzoet

Wil je meer leuke blogs lezen over planten? Check dan even deze link 😉

Geen reactie's

Geef een reactie