Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker
5662
post-template-default,single,single-post,postid-5662,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker!Begin februari 2019 kregen we de sleutel van ons nieuwe huis, een flinke verbouwing volgde, waarbij de aannemer heeft gezorgd voor een goede basis. Daarna was het aan ons om het af te maken.

Black design

Een van de ruimtes waar ik het meest trots op ben is toch wel de keuken! Deze heb ik zelf bedacht en laten uittekenen door Mare interieuradvies, omdat ik zelf op het punt van bevallen stond tijdens de verbouwing. Jeroen Fahner klussenbedrijf heeft de keuken geplaatst en ook meegedacht in het creatieve proces! Over de keuken krijg ik de meeste vragen en de meeste complimenten! Daarom een perfect onderwerp voor een gastblog!

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

Alles op de schop!

Voor de verbouwing was de keuken een smalle ‘doorloop’ ruimte met aan beide zijden een deur. Een dichte deur naar de uitbouw en een deur naar de hal en voordeur. Er was een ‘doorgeefluikje’ naar de woonkamer, zo’n luikje waarbij je gelijk moet denken aan een Chinees restaurant! De kastjes hadden ook hun beste tijd gehad en ook de apparatuur was niet de moeite waard (we hebben bruikbare dingen overigens nog wel bewaard, voor ooit een buitenkeuken of voor een liefhebber op marktplaats). De vraag komt vaak: ‘Wat hebben jullie er dan aan veranderd?’. Mijn antwoord is dan standaard; alles!

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

beforekitchen

De indeling

De deur naar de hal hebben we dicht laten metselen. Omdat ik nog wel wat contact wilde met de hal en wie er door de voordeur binnen komt, hebben we een oud rond raampje laten plaatsen. Veel mensen denken dat dit een van de authentieke elementen is die bewaard is gebleven, maar nee, het raampje zit er dus pas een klein jaar! Maar past daar perfect.
Verder hebben we een grote doorbraak gemaakt naar de woonkamer, zodat je daarmee meer in contact bent. Ook geeft dit een groot gevoel van ruimtelijkheid in vergelijking tot de ‘hokjes’.

Ook de grens van de keuken is verlegd richting de uitbouw. Omdat we in de uitbouw inbouwkasten hebben laten maken (volg je het nog?) is er een extra stukje keuken gekomen, een soort halletje waarin de dubbele deuren richting de uitbouw nu zitten. Dit maakt de keuken ook groter dus. Waardoor de keuken ook groter werd was de ontdekking van een dubbele loze muur, die ervoor zorgde dat ik toch weer een extra keukenkastje kon plaatsen!

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

De tegels

Omdat het een oud huis is wilde ik geen hele strakke keuken. Ik ben helemaal verliefd op de Zelliges tegels van designtegels.nl en ik wilde een oude look en feel met het gemak van een nieuwe keuken.
De basis van de keuken is dan ook van Ikea, daar heb ik makkelijk met de keukenplanner een eigen indeling voor gemaakt. Het keukenblad en de keukenwand zijn gemaakt van zwarte zelliges van Designtegels. Daar krijg ik hele gemengde reacties op; You hate it, or you love it! Tegels op je keukenblad is niet de meest praktische keuze geef ik toe, maar oh wat ben ik verliefd iedere ochtend als ik de keuken in loop! Dat is ook wat waard.

blackdesign

Oude elementen

Zoals ik al aangaf, is het ronde raampje in de keuken een nieuw oud raampje. Ook de grote keukenramen zijn oud. Het zijn oude stalen ramen die ik vond via marktplaats! En tot mijn grote vreugde waren deze al voorzien van dubbel glas. Een marktplaatsgelukje dus! Deze geven de keuken zoveel karakter en het oude raam behouden was geen optie omdat we het aanrechtblad flink hebben verhoogd voor een goede werkhoogte voor mij en Jochem. Verder is er een inbouwkast in de keuken gemaakt, met oude paneeldeuren in een toog. Deze vond ik ook via marktplaats, in de buurt en voor maar 75 euro! Natuurlijk kostte het maken van de kast wel een flinke duit, maar toch leuk als je mooie oude deuren als uitgangspunt kunt nemen!

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

Het fornuis, afzuigkap en de lampjes

Ons fornuis is van SMEG en past helemaal bij de ‘oude stijl’ die ik graag wilde neerzetten. Ik had een ‘zwart plaatje’ in mijn hoofd en daar past dit fornuis dus perfect bij. En ook de afzuigkap past bij de zwarte zelliges. Het fornuis hebben we wel nieuw gekocht, maar we gaan ervanuit dat we er 20 jaar mee gaan doen!
De lampjes boven de ramen in de keuken zijn wel oud en wat leuk is; ze hingen al in dit huis op het zoldertje in de uitbouw. Dus het was een kwestie van een nieuw armatuur en een nieuwe dimbare LEDlamp en ze zijn weer helemaal up-to-date! 

black

Van ‘doorgeef’ keuken naar zwarte klassieker

De keuken vormt de ideale basis voor stylingprojecten! Het licht valt heel mooi door de hoge keukenramen en de tegels vormen een perfecte achtergrond! We zijn heel blij met onze nieuwe ‘oude’ keuken en ik kijk ernaar uit om er nog veel meer plaatjes van te delen! 

Veel Woongeluk! X Marina 

Marina @veel_woongeluk

Liefs Jellina

Vind je het leuk om meer inspiratie op te doen? Check mijn Instagram account @jellinadetmar of lees mijn andere blogs op mijn website www.jellinadetmar.nl, je bent welkom!  

1Reactie
  • Marsha Selhorst
    Geplaatst op 07:54h, 18 januari Beantwoorden

    Hoi Marina, wat een leuke blog. Leuk om te lezen en de keuken is een plaatje geworden! Groetjes!

Geef een reactie