Binnenkijken bij Ilona! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4917
post-template-default,single,single-post,postid-4917,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Ilona!

Binnenkijken bij Ilona!

Vandaag mogen we BINNENKIJKEN bij Ilona!

Wat leuk dat we mogen binnenkijken in jouw huis.

Ik ben Ilona, 30 jaar en de trotse bezitter van een jaren ’50 woning. Zo’n twee jaar geleden kwam mijn droom uit om een eigen huis naar mijn zin te gaan verbouwen. Als klein meisje bouwde ik het liefst huizen van Lego, tekende ik plattegronden van de meest fantasierijke huizen en verslond ik de woontijdschriften van mijn moeder. Nu mag ik al mijn inspiratie toepassen in mijn eigen huis. Dit doe ik naast mijn baan voor het begeleiden van projecten in de openbare ruimte van Breda.

ilona

Ik wist het meteen ‘dit moest mijn huis worden’

Samen met mijn vriend Carlos en zijn achtjarige dochter Ashley woon ik in deze hoekwoning uit 1952. De tijd had hier al zo’n dertig jaar stilgestaan. Maar toen ik dit huis binnen liep wist ik het meteen; dit moest mijn huis worden! Het huis was altijd goed onderhouden, alleen alles was bruin en oud! De systeemplafonds waren werkelijk tot aan de nok van het huis doorgevoerd. Hier ging ik iets gaafs van maken!
Als kers op de taart hebben we achter het huis nog een grote werkplaats. Erg fijn voor onze motoren en gereedschap. Maar ook voor als de verbouwing binnen straks klaar is. Dan kunnen we hier lekker gaan knutselen. Stel je voor dat we ons nog gaan vervelen, haha. Daarvan is voorlopig alleen nog totaal geen sprake, want alleen de zolder en kamer van Ashley zijn klaar.

slaapkamer

Mijn favoriete plek in huis is de zolder!

Mijn favoriete plekje in huis is by far de zolder! Hier hebben we een loftsuite gemaakt. Het is een geweldige lichte, open ruimte. Je kunt hier badderen, douchen en tutten met uitzicht op de kerktoren, de mooie rode daken en het vele groen. Heerlijk! Ik ben weg van de bakstenen muur achter het bed. Én van het vrijstaande bad! We slapen hier al bijna een jaar en zeggen nog dagelijks tegen elkaar: “wat is het toch mooi hè?!”. De trap naar zolder noem ik dan ook wel eens onze ‘stairway to heaven’.

huis

bad

Ashley haar kamer is echt prachtig

Ashley vindt haar eigen kamer natuurlijk de mooiste! Met de grote vensterbank waarin ze kan chillen, het zachte kleed, de plantjes en de bloesemboom waaronder ze ’s avonds heerlijk kan wegdromen. Ashley mocht zelf de kleur op de wand uitkiezen. Toen ze koos voor de kleur rood moest ik nog wel even nadenken hoe dat zou passen. Met de roze bloesemboom en glitters op de muur, is het toch één geheel geworden. Laatst zei ze dat ze eigenlijk nog wel iets meer plantjes op haar kamer zou willen, zodat ze in een soort jungle kan slapen, daar kan ik me uiteraard wel in vinden!

slaapkamer

meisje

accessoires

magic

Samen klussen en met interieur bezig zijn, een ideale combinatie

Carlos en ik zijn allebei gek op interieur en klussen. Ook hij wilde graag zelf een huis opknappen. Ontzettend leuk dat we dit nu samen kunnen doen. We kijken vaak naar woonprogramma’s en ik haal daarnaast veel inspiratie uit woontijdschriften, Instagram en Pinterest. Het is fijn om samen met hem over de plannen te sparren en na te denken wat en hoe we iets gaan maken. We houden beiden van een lichte woonstijl, met natuurlijke kleuren en een stoer randje. En planten, deze mogen ook niet ontbreken!

stoerwonen

Mijn plantenliefde groeit

Mijn plantenliefde is nog wel een prille liefde, want pas een jaar geleden kocht ik mijn eerste kamerplant. De liefde ontwikkelde zich in een razend tempo, want inmiddels zijn ze al met z’n dertigen. Carlos vraagt altijd lachend waar ik ze nog kan plaatsen, wanneer ik weer met een nieuw huisgenootje thuiskom. Tot nu toe is hij altijd wel tevreden met het eindplaatje. Voor het kopen van spulletjes voor het huis vind je mij dan ook vaak in een tuincentrum, of bij betaalbare en toegankelijke winkels zoals de Xenos. Daarnaast maken wij veel meubels zelf of we knappen oude meubels op.

planten

We hebben nog genoeg verbouw ideeën voor ons huis 😉

Voor onze verbouwing hebben wij, in tegenstelling tot Jellina en Jan, wél zo’n 10 jaar uitgetrokken. Al wat we eerder klaar zijn is mooi meegenomen! De onrust om de ideeën in mijn hoofd gerealiseerd te hebben steekt soms wel de kop op. Maar het is vooral een leuk vooruitzicht dat we nog zoveel mooie ruimtes mogen maken.
Komende winter gaat de verbouwing verder. Op de eerste verdieping gaan we dan een mooie badkamer, werkkamer en logeerkamer maken. De ideetjes zitten al grotendeels in mijn hoofd. Het stoere randje zal hier zeker terugkomen.
Als je nieuwsgierig bent, op mijn Instagram account @woondingen houd ik je met heel veel plezier op de hoogte.

kast

Mijn tip aan jullie

En nog een laatste wijze les van onze Pippi “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Heb vertrouwen en ga het gewoon doen!

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Ilona!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Ilona en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @woondingen

4 Reactie's
 • Eefje
  Geplaatst op 08:32h, 22 april Beantwoorden

  Hi!! Mooie zolder zeg. Benieuwd: wat voor houten vloer heb je gebruikt?

 • Mirjam
  Geplaatst op 18:47h, 26 augustus Beantwoorden

  Super mooi badkamer! Ik ben vooral erg benieuwd hoe jullie aan de douche wanden zijn gekomen, wij hebben namelijk ook zo’n schuin aflopend dak en het is erg lastig om daar iets voor te vinden

 • Carla
  Geplaatst op 19:57h, 20 september Beantwoorden

  Wat een super leuk en licht huis !
  Leuk geschreven en genoten van je blog !
  🧡😘

 • Sylvia
  Geplaatst op 09:34h, 20 september Beantwoorden

  Wat ‘n leuk, gezellig en lekker fris huis! En idd Ilona planten heb je nooit genoeg😝 veel succes met de rest van jullie huis! Wordt vast en zeker prachtig!
  Gr.Sylvia (stylebysyl)

Geef een reactie