Binnenkijken bij Saskia! - Jellina Detmar Interieur & Styling blog
4497
post-template-default,single,single-post,postid-4497,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Binnenkijken bij Saskia!

Binnenkijken bij Saskia!

Vandaag mogen wij BINNENKIJKEN bij Saskia!

Wat leuk dat we mogen binnenkijken in jouw huis.

Ik ben Saskia, getrouwd met Erik-Jan en moeder van 2 dochters (Floortje en Benthe) en 1 zoon (Hugo). Allemaal in de puberleeftijd en rommel makend voor 10. Ik verveel me dus niet, maar bovenal is het een gezellige boel bij ons thuis. Dit komt ook door ons beestenspul, waardoor het hier steeds meer op een boerderij gaat lijken. We hebben kippen, een konijn en 2 hangbuikzwijnen en over ruim een maand wordt dit stelletje versterkt door een labrador pup.

Saskia

Foto credits; Henny van Belkom

Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt

Sinds ruim 2 jaar ben ik eigenaresse van Zas & Zo Interieurstyling en heb ik eindelijk de stap gezet om van mijn hobby mijn beroep te maken. Hiervoor deed ik totaal wat anders: Ik was verloskundige. Helaas kan ik dit mooie beroep niet meer uitoefenen in verband met rugklachten. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik de stap naar interieurstylist heb gezet: Het geeft mij enorm veel voldoening om voor mijn klanten van een huis een thuis te mogen maken. Naast particulieren verzorg ik ook de styling van bedrijven, waaronder gezondheidscentra. En om de maand schrijf ik voor het magazine Arts en Auto, waarin ik stylingadviezen geef.

stoel

bank

Het huis hebben wij voor het merendeel zelf ontworpen

Sinds 6 jaar wonen wij in ons nieuwgebouwde huis in Wenum Wiesel, bij Apeldoorn. Een hele bevalling om een huis te laten bouwen, om in verloskundige termen te spreken. Maar wat een ontzettend leuk proces! Het merendeel van het huis hebben wij zelf ontworpen, zowel de binnen- als de buitenkant. Avonden achter elkaar zaten Erik-Jan en ik over 5mm ruitjespapier om ons ideale huis te tekenen. Een aantal dingen wisten we zeker: een wit huis met een rieten kap, een woonkeuken en een veranda. Door een architect hebben we de puntjes op de i laten zetten en toen kon het bouwproces beginnen. Al vrij snel had ik door dat dit mij zoveel energie gaf en zo is uiteindelijk Zas & Zo “geboren”.

outdoor

home

De keuken is de centrale ontmoetingsplek in huis

Toen wij de indeling van het huis schetsten, hebben wij als eerst de woonkeuken getekend. Dit zou de centrale ontmoetingsplek van ons huis worden. En dat is gelukt! Hier werken we, drinken we wat als de kinderen uit school komen, kletsen we, eten en borrelen we met vrienden… En als verlengstuk van de keuken hebben we de veranda. Hier hebben we al heel wat uren gezeten. Zowel in hoogzomer als in hartje winter is dit een heerlijke plek. Wij hebben er elektrische windschermen laten plaatsen, waardoor het bij hoge temperaturen de zon weghoudt. En bij kou en harde wind heb je een heerlijke beschutte plek, zeker met de haard aan.

Omdat het geen oud huis is, wilden wij het wel de uitstraling geven zonder dat het kitsch overkomt. We hebben bijvoorbeeld op de begane grond balkenplafonds laten plaatsen en bij de keuken hebben we een opkamer. Dit niveauverschil geeft een speels effect.Woonkamer

livingroom

Mijn woonstijl is een mix

Mijn woonstijl is verschillende mixen door elkaar: Scandinavisch, stoer, industriële details, soms wat landelijks ertussen… Maar eerlijk gezegd ben ik (ook met mijn ontwerpen) totaal niet met stijlen bezig. Het belangrijkst vind ik dat het een rustig en sfeervol geheel is. En dat kan heel goed door verschillende stijlen door elkaar te gebruiken. Mijn klanten adviseer ik altijd een rustige basis. Als deze goed is, kan je met accessoires verder uit gaan breiden. Nu ben ik niet van de kleur, ik heb voornamelijk zwart-wit-hout in huis, maar theoretisch zou ik er met bonte gekleurde accessoires ook een mooi geheel van kunnen maken.

workspace

Het ontwerp van de tuin hebben we zelf ontworpen

Het mooie van ons huis vind ik dat de buitenkant met de binnenkant matcht: Het heeft dezelfde kleuren. Ook dat geeft rust als je binnenkomt. Daarnaast hebben we dezelfde stijl en materialen door het hele huis gebruikt, waardoor het één geheel wordt. Dit hebben we eigenlijk ook in de tuin toegepast. Deze hebben we zo’n 2 jaar geleden zelfontworpen en ook zelf aangelegd. Bomen hebben we voor een prikkie via marktplaats gekocht en mijn man heeft een buitenkeuken, mèt overkapping, zelf gemaakt. Doordat wij veel in en om het huis zelf doen, zijn we nooit helemaal klaar. Er blijven altijd “projectjes” ontstaan, omdat ik altijd wel ideeën heb. Dat geeft ook onrust in huis, zeker bij de overige gezinsleden. Soms ben ik alles opeens zat en moet er van alles veranderd worden. Muren worden dan geverfd, nieuwe eetstoelen, heel veel andere kussens, nieuwe meubels… Laatst vroegen ze of het nu een poosje hetzelfde kan blijven. Dat is ook wel het “nadeel” van mijn beroep. Ik kom zoveel leuks tegen; dat wil ik het liefst allemaal toepassen in ons eigen huis!

tuin

slapen

kast

Mijn ‘favo’ plek in huis

Mijn favoriete plek in huis is niet één, maar meerdere. Zoals jullie al hebben gelezen, zijn de woonkeuken en de veranda favoriet. Maar de woonkamer vind ik ook altijd fijn. We zitten/liggen dan met z’n allen op onze grote bank en ons gezin is dan compleet. Samen een leuke film kijken, met iets lekkers erbij… Dat zijn voor mij waardevolle momenten!

Veel liefs, Saskia

Bedankt dat we binnen mochten kijken in jouw prachtige huis Saskia!

Ben jij ook nieuwsgierig naar meer interieurfoto’s van Saskia en wil je haar graag volgen?
Kijk dan online op haar Instagram account @zas.en.zo .

20 Reactie's
 • Ilona Goos
  Geplaatst op 10:23h, 17 juli Beantwoorden

  Wat een leuk stuk! En heel goed gegaan om deze sfeer/uitstraling mee te kunnen geven aan een nieuwe woning🙌. Ik ben je gelijk gaan volgen 😁
  Liefs,
  Ilona van Woondingen

 • Mona Koerts Groenhout
  Geplaatst op 07:50h, 13 juli Beantwoorden

  Wat een prachtig huis ! Een sfeervolle combinatie van Romantisch en toch ook heel stoer.
  Prachtige foto’s om te zien en heel leuk om het verhaal er achter om te lezen.

  Groetjes Mona.
  @monakoertsgroenhout

 • Irene Burg
  Geplaatst op 10:34h, 12 juli Beantwoorden

  Ja gaaf huis van Saskia!🙌!! Vooral die veranda en prachtige foto’s.
  Groetjes Irene

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:26h, 12 juli Beantwoorden

   Lief van jou, Irene! Dankjewel! 🙏🏻🖤

 • Jacqueline Cremers @JtjeJtje
  Geplaatst op 21:27h, 11 juli Beantwoorden

  Wat n prachtige foto’s en mooi verhaal! Volg je heel graag op Instagram met steeds weer kiekjes die supermooi zijn van je geweldige huis en tuin.

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:25h, 12 juli Beantwoorden

   Wat een lieve reactie, Jacqueline! Dankjewel daarvoor 🙏🏻🖤

 • Carla
  Geplaatst op 20:36h, 11 juli Beantwoorden

  Wat een gewéldige binnenkijker !
  Een droomhuis ten voeten uit , dikke wauw 🙌

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:24h, 12 juli Beantwoorden

   Wow…. Dank voor deze reactie, Carla!

 • Mirja Timmers
  Geplaatst op 20:10h, 11 juli Beantwoorden

  Een super binnenkijker met een prachtig droomhuis ,maar ik volg haar dus weet hoe mooi het bij Saskia is. Zo leuk om iets meer verhaal erachter te lezen. Hoewel ik ook al veel wist maar dat geeft niet het is voor iedereen leuk om te lezen en dit prachtige huis te zien en daar gaat het om.

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:22h, 12 juli Beantwoorden

   Wat een mooie woorden, Mirja! Dank daarvoor 🙏🏻🖤

 • Wieke Ontwerpt
  Geplaatst op 20:00h, 11 juli Beantwoorden

  Zo leuk om binnen te kijken! Wat een mooie binnenkijker weer!

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:21h, 12 juli Beantwoorden

   Dankjewel, Wieke 🙏🏻🖤

 • Nanda Achterberg-Konings
  Geplaatst op 19:48h, 11 juli Beantwoorden

  Wat een leuke binnenkijker!
  Prachtig huis van binnen en buiten,mooie stijl heeft Saskia.Het huis straalt ook rust uit.
  Ik volg haar dan ook graag op insta.Liefs Nanda

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:20h, 12 juli Beantwoorden

   Dankjewel Nanda! Fijn dat je me volgt en voor al je lieve reacties 🙏🏻

 • Anoeska Herder
  Geplaatst op 19:15h, 11 juli Beantwoorden

  Ook ik volg haar al lang, dit huis is dan ook prachtig, binnen en buiten, de veranda is ook echt wel mijn favoriet! Haar tuin is prachtig, dus een droomhuis is het zeker. Prachtige foto’s zijn er gemaakt! Liefs Anoeska

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:18h, 12 juli Beantwoorden

   Wat een mooie woorden, Anoeska! Dank daarvoor! 🙏🏻

 • Patricia Henskens
  Geplaatst op 19:06h, 11 juli Beantwoorden

  Ik volg Saskia nu al een tijdje hier op Instagram, heerlijk ( droom) huis , zeker voor mij ! Maar dromen mag 😉 alles is zo mooi kwa stijl , binnen en buiten ! Wat een leuke binnenkijker …

  Groetjes Patricia

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:17h, 12 juli Beantwoorden

   Dank, lieve Patries!

 • wendy_studiozinnig
  Geplaatst op 10:13h, 11 juli Beantwoorden

  ja, die foto van de achterkant maakt dit tot mijn droomhuis! Sinds ik Saskia volg op instagram zeg ik dat volgens mij ook al vaak;-)
  Vrij wonen, een rieten kap én een veranda aan de achterkant….Wat een mooie reportage en gastvrij dat we zo mee mogen kijken! Bedankt, groetjes Wendy

  • Saskia de Ruiter
   Geplaatst op 15:16h, 12 juli Beantwoorden

   Dank voor jouw lieve woorden, Wendy!

Geef een reactie